Verschillende redenen waarom Bitcoin in 2024 zal stijgen

Voor Bitcoin in 2024 zijn de verwachtingen zeer positief. Misschien wel meer dan in eerste instantie werd gedacht met de komst van de ETF. Analisten verwachten een koers van € 112.284,44 in december en sommige gaan zelfs nog een stukje verder. Het ziet er dus erg goed uit, maar waar kan dit allemaal aan liggen?

De halving

Volgens analisten van CryptoQuant kan de bitcoin koers volgend jaar naar een nieuw hoogtepunt van $160.000 stijgen. De factor die een grote rol speelt, is de volgende halving die al meerdere keren is benoemd. Mocht je nog niet weten wat een halving inhoudt, is het eigenlijk een soort evenement waar de beloning die bitcoin miners verdienen wordt gehalveerd. Dat leidt historisch tot een stijging van de prijs aangezien miners die prijsstijging nodig hebben om te overleven.

Naar verwachting wordt de beloning voor bitcoin miners in april gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Als je kijkt naar het verleden vindt de bitcoin halving plaats vlak voor de start van een nieuwe bullmarkt.

Alle voorspellingen zijn tot nu toe vrij goed gedaan als het aankomt op de halving en vandaar dat de meesten er dus zo erg in geloven. Dat het een goede uitkomst voor Bitcoin is, is wel zeker.

Gaat Bitcoin in 2024 stijgen?

Liquiditeit van stablecoins

Een volgende factor die CryptoQuant noemt is de groeiende liquiditeit van stablecoins. Stablecoins zijn ontzettend geliefd en populair in de handel van crypto, en de liquiditeit ervan is na een flinke afname weer opnieuw aan het stijgen. Dat betekent in principe dat de koopkracht weer toeneemt onder crypto beleggers.

Stablecoins zijn een vorm van cryptocurrency met een waarde die is gelinkt aan een fiat valuta. Dit kan bijvoorbeeld de euro of de dollar zijn. Je hebt crypto-gekoppelde stablecoins, Fiat-gekoppelde stablecoins en Commodity-gekoppelde stablecoins.

Ze worden over het algemeen gebruikt als een manier om de volatiliteit binnen de crypto markten te verminderen. Gebruikers van stablecoins kunnen de voordelen van blockchain-technologie benutten, zoals snelle en goedkope grensoverschrijdende transacties, zonder blootgesteld te worden aan de koersschommelingen die vaak gekoppeld worden met andere cryptocurrencies.

ETF

Je kunt er zeker ook niet meer omheen dat de mogelijke opkomst van de ETF voor opschudding gaat zorgen. Het is eigenlijk voor velen ook niet meer een kwestie van mogelijkheid, want de meerderheid gelooft erin dat het akkoord er zeker wel komt.

Deze goedkeuring van een bitcoin-ETF waar iedereen vol spanning op zit te wachten, zorgt eigenlijk voor de meeste opwinding op dit moment. Een goedkeuring zou namelijk massaal particuliere en institutionele investeerders in de VS kunnen aantrekken. Het zou zelfs “de grootste ontwikkeling op Wall Street in 30 jaar” kunnen zijn.

Eerst werd er vanuit een aantal hoeken vrij negatief gekeken naar de ETF en werd er vooral gedacht in nadelen, maar het is fijn dat deze meningen voor het grote deel om heeft kunnen draaien.

ETF ofwel Exchange-Traded Fund, is wereldwijd een populaire beleggingsmethode. Het doelt als een indextracker van het onderliggende goed, aandeel of markt. In dit geval wordt de bitcoin prijs bijna perfect gevolgd, doordat er op de achtergrond daadwerkelijk ‘fysieke’ bitcoin wordt gekocht. Dit maakt het een spot, en geen futures ETF.

Stijging van Bitcoin in 2024

President Trump

Als laatste is er nog het idee dat volgens de analist, Markus Thielen van Matrixport, het beleid van Donald Trump de Amerikaanse economie kan stimuleren en daarmee de prijzen op de cryptomarkt. Dit is dus niet zozeer een factor die erg te maken heeft met crypto specifiek, maar meer het grote plaatje eromheen.

Lang niet iedereen zal het hiermee eens zijn en dat is met goede reden ook. Trump liet zich tijdens zijn presidentschap namelijk al regelmatig fel uit tegen bitcoin en crypto. Daarentegen bracht hij onlangs voor de derde keer zijn eigen NFT collectie uit. Ook zou Gary Gensler waarschijnlijk voorzitter van de SEC blijven onder Trump, tot het einde van zijn termijn in de zomer van 2026.

Je kan dus wel stellen dat er gemixte signalen worden afgegeven. Hierdoor is het lastig in te schatten wat er nu echt gaat gebeuren in de toekomst, maar het is goed om het wel te blijven onthouden.

Buiten deze voorbeelden zijn er zeker nog andere factoren die belangrijk kunnen zijn voor de koers van het aankomende jaar. Het is nu een kwestie van alles goed in de gaten houden en zien waar het schip uiteindelijk strandt.

Ben je zelf ook al ondergedompeld in de wereld van crypto of juist nu geïnteresseerd geraakt? Neem dan eens een kijkje bij Bitvavo waar je perfect terecht kunt als het gaat om de verschillende cryptocurrencies. Zo ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen ook in het aankomende jaar.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie