Ontwikkelingen Bitcoin in El Salvador

Vorige maand werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als betaalmiddel accepteerde. De gang van zaken en de ontwikkelingen van Bitcoin in El Salvador werden al snel wereldnieuws. Niet alleen journalisten en Bitcoin fanaten volgen de ontwikkelingen van Bitcoin in El Salvador op de voet, maar ook grote internationale bedrijven en andere landen volgen de Bitcoin ontwikkelingen in het land.  Voor sommige multinationals zijn hun locaties in El Salvador een goede plek om betalingsmogelijkheden met de Bitcoin te testen. 

Meer dan een maand geleden heeft het eerste land ter wereld ervoor gekozen om een cryptocurrency te accepteren als betaalmiddel. Via een nieuwe wet hebben inwoners van het land het recht om te betalen met behulp van Bitcoins. Deze wet werd opgesteld en geaccepteerd door de president van El Salvador in de hoop dat de financiële situatie in het land verbeterd wordt. 

De ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador werden wereldnieuws. Maar niet alleen journalisten en Bitcoin fanaten volgen de ontwikkelingen op de voet. Ook grote internationale bedrijven en andere landen volgen hetgeen dat zich afspeelt in El Salvador. Als de ontwikkelingen succesvol zijn dan kan het maar zo gebeuren dat andere landen ook willen investeren in de digitale munt. Langzaam zullen de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador zich verspreiden over de hele wereld.

Bitcoin in el salvador

Hoe staat het ervoor in El Salvador?

In El Salvador hebben al veel inwoners en bedrijven gekozen voor de adoptie van de Bitcoin. Zelfs grote internationale bedrijven als McDonald’s en Starbucks hebben mogelijkheden gecreëerd voor hun klanten om te betalen met de cryptomunt. Aan de hand van de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador wordt er gesuggereerd dat inwoners enthousiaster zijn over de cryptomunt dan de bedrijven in het land.

Als we wat dieper ingaan op de cijfers die de Salvadoraanse Stichting voor Economische en Sociale Ontwikkeling onlangs openbaarden dan zien we dat de helft van de bevolking in het land de Chivo app al heeft gedownload. Deze app vormt een wallet waarin inwoners van het land hun cryptomunten kunnen bewaren. Echter, dit laat de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador mooier lijken dan ze zijn. Slechts 12% van de inwoners die de app heeft gedownload heeft de wallet daadwerkelijk gebruikt om mee te betalen.

Uit onderzoek van de Salvadoraanse Stichting voor Economische en Sociale Ontwikkeling blijkt ook dat 93% van de bedrijven in het land nog geen betalingen met de Bitcoin heeft gedaan. Volgens Garrick Hileman, hoofdonderzoeker van Blockchain.com, zijn de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador niet gek.

Recentelijk heeft de Chivo app namelijk wat problemen ondervonden doordat gebruikers inlogden met andere identiteitsgegevens om zo meerdere malen de welkomstbonus te ontvangen. Wanneer het lijkt alsof je persoonsgegevens minder veilig zijn, dan zal betalen met de Bitcoin uiteraard minder populair zijn. Volgens Hileman zal er weer vaart komen in de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador op het moment dat deze problemen zijn opgelost en de overheid zorgt dat het volk weer vertrouwen krijgt in de digitale wallet. Als alle gegevens veilig blijken te zijn dan zullen er ook meer bedrijven zijn die de Bitcoin gaan gebruiken bij betalingen.

Bitcoin in el salvador ontwikkelingen

Multinationals leren van de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador

Terwijl bedrijven in El Salvador werken aan een duurzaam systeem om de Bitcoin te integreren in hun bedrijf kijken multinationals wereldwijd toe. Voor sommige multinationals zijn hun locaties in El Salvador een goede plek om betalingsmogelijkheden met de Bitcoin te testen. Zo hebben bedrijven als Starbucks, McDonald’s en Pizza Hut diverse vestigingen in El Salvador. Door te leren van de ontwikkelingen in El Salvador kunnen deze bedrijven mogelijk de Bitcoin betalingsmogelijkheden ook gaan aanbieden in andere vestigingen wereldwijd.

Maar hoe realistisch is het idee dat multinationals de ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador volgen? Volgens Javier Simán van ANEP is dit idee niet heel realistisch. Dit komt omdat veel landen de dollar nog als standaard aanhouden. De multinationals zouden daarom druk zijn met het omzetten van dollars in Bitcoin en uiteindelijk weer terug naar dollars. Of een andere nationale fiatvaluta natuurlijk.

Dat het nu niet realistisch lijkt te zijn dat bedrijven wereldwijd de Bitcoin in een stormloop gaan accepteren als betalingsmiddel betekent niet dat dit geen toekomstbeeld is. Valeria Vásquez zei onlangs dat ze hoopvol was over de toekomst. Steeds meer bedrijven geven de Bitcoin of een andere cryptomunt wel een rol binnen het bedrijf. De ontwikkelingen van de Bitcoin in El Salvador zijn een goede eerste stap om aan de rest van de wereld te laten zien dat cryptomunten wel zeker succesvol kunnen zijn.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »