Illegale Bitcoin in Marokko zeer populair

De populariteit van cryptovaluta in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder blijft enorm groeien. Als het gaat om de omvang van de handel in Bitcoin, loopt het Noord-Afrikaanse land Marokko zeker voorop. Dit is echter een opvallend feit, want op het moment van schrijven is Bitcoin nog steeds niet officieel gelegaliseerd in het land. Desondanks is Bitcoin erg populair in Marokko en de populariteit ervan neemt alleen maar toe.

Bitcoin in Marokko

Triple A, een cryptobedrijf uit Singapore geeft aan dat ongeveer 2,4 procent van de Marokkaanse bevolking in het bezit is van Bitcoin. In Marokko hebben dus bijna zo’n 1 miljoen mensen Bitcoin in hun bezit. Hierdoor staat het Noord Afrikaanse land wereldwijd gezien in de top 50, net voor Portugal.

Ondanks de populariteit van Bitcoin in Marokko, en er dus zo’n 1 miljoen inwoners van het land zijn die Bitcoin in hun bezit hebben, heeft de Marokkaanse overheid voorlopig nog geen plannen op stapel staan om te zorgen voor goede juridische regelgeving. Bewindslieden van de Marokkaanse Foreign Exchange Office zeggen hier over het volgende: “Wij zullen geen betalingssystemen ondersteunen die niet worden gedekt door een financiële instelling.”

Deze terughoudendheid van de overheidsinstanties weerhoudt andere partijen er overigens niet van om plannen met betrekking tot de crypto industrie te ontwikkelen. Een heel interessante ontwikkeling bijvoorbeeld is is dat Harmattan Energy grootse plannen heeft voor de ontwikkeling van één van de grootste windmolenparken van het Afrikaanse continent.

Het park zou in Dakhla, dit is het Marokkaanse gedeelte van de Sahara woestijn, moeten worden gebouwd. Het windmolenpark moet zo’n 900 Megawatt gaan genereren. Hiermee wil het energiebedrijf de blockchain industrie ondersteuning door hen van elektriciteit te gaan voorzien.In feite zeggen ze hiermee dat men Bitcoin in Marokko wil gaan minen, zonder hier officieel melding van te maken. 

In Marokko mag er officieel niet zo heel veel. In de praktijk gebeurt er echter onder de radar best veel en dat is natuurlijk positief voor de toekomst van de crypto industrie in het land. Daarbij hoopt men erop dat als blijkt dat het land veel geld kan verdienen met de mining industrie, dat dit een positieve invloed zal hebben op de juridische status van Bitcoin in Marokko.

Bitcoin in Marokko

Binance treft al voorbereiding

Ondanks dat er officieel nog geen handel in Bitcoin in Marokko is toegestaan, zien ze bij Binance de toekomst rooskleurig tegemoet. De cryptobeurs heeft voldoende vertrouwen in de ontwikkelingen de grote interesse van de Marokkaanse bevolking in cryptovaluta.

In april vorig jaar al trof de exchange al de nodige voorbereidingen door, weliswaar via een omweg, de mogelijkheid toe te voegen om met Marokkaanse Dirhams op de cryptobeurs te kunnen betalen. Dit is op dezelfde manier mogelijk zoals je nu ook al met de Nigeriaanse Naira op het platform kunt afrekenen.

Hoe dit verder loopt en hoe de Marokkaanse overheid zich in de komende zal opstellen ten opzichte van Bitcoin en de juridische status ervan, zal de tijd moeten uitwijzen. Het is echter heel moeilijk voor te stellen dat Bitcoin in Marokko in de illegaliteit moet blijven, terwijl een groot deel van de bevolking verregaande interesse heeft.

Helaas moet tot op heden alle Bitcoin gerelateerde activiteiten onopgemerkt blijven voor de overheidsinstanties van Marokko. Zelfs grote mining-farms blijven onopgemerkt door zich voor te doen als ondernemingen die support aan blockchain computing leveren.

Hier kun je wel grote vraagtekens bij de effectiviteit van het verbod stellen. Waardoor je je kunt afvragen hoe effectief het verbod in het land daadwerkelijk is. Helemaal als er al bijna 1 miljoen mensen zijn die al Bitcoin wisten aan te kopen. Is het nu een kwestie van tijd totdat de regering Bitcoin in Marokko gaat legaliseren?  

http://youtube.com/watch?v=6xg5AtAwdso

Plaats een reactie