Bitcoin superieur investeringsvehikel tegen inflatie

In de financiële wereld beschouwt men Bitcoin vaak als een buitenstaander. Simpelweg omdat het niet wordt uitgegeven of gecontroleerd door een bank of overheid. Maar er zitten veel nadelen aan het traditionele monetaire systeem. Een aantal keren heeft dit zelfs tot een financiële crisis geleid. Volgens veel beleggers staan we nu aan de vooravond van een mogelijke financiële crisis vanwege de pandemie. Bitcoin is een superieur investeringsvehikel als risicodiversificatie.  

Mogelijke inflatie op komst

Hoewel de laatste “bankcrash” in 2008 plaatsvond, zijn er bepaalde signalen dat er weleens een nieuwe financiële crisis kan komen.  De coronacrisis heeft ertoe geleid dat veel overheden flink veel geld hebben moeten investeren in hun land. Dit kan weleens gaan leiden tot een superinflatie.

Sinds het najaar van 2020 zijn daarom veel grote spelers in Bitcoin gestapt. Het gaat hier met name om verzekeraars, investeringsfondsen en grote bedrijven. Deze financiële partijen en bedrijven hebben financieel veel kennis en ervaring en zien Bitcoin als een goed investeringsvehikel. Zij stappen vooral in vanwege de lage rentestanden. Hierdoor moeten ze geld betalen om te mogen sparen en ook op obligaties kunnen ze weinig verdienen.

 

Volgens sommigen financiële experts staat de wereld aan de vooravond van een ongekende inflatie. Veel centrale banken zijn op dit moment massaal geld gaan bijdrukken om de economie overeind te houden tijdens de coronacrisis. Vanwege de lockdowns werd er amper geld uitgegeven, maar wat gaat er gebeuren als de lockdowns straks voorbij zijn?

Op dit moment hebben alleen de centrale banken en regeringen het enige voorrecht om geld uit het niets te creëren. Elke keer dat dit gebeurt, wordt de bestaande geldvoorraad verder gedevalueerd. Vaak is dit een poging om het internationale concurrentievermogen te herstellen, maar het kan ook hyperinflatie veroorzaken.

We zien nu al dat de dollar in waarde daalt en de vraag is nog maar tot waar dat heengaat. Om zichzelf daartegen te beschermen steken veel grote investeerders een klein deel van hun vermogen in Bitcoin, omdat ze het als een goed investeringsvehikel zien. Als grote investeringsfonds slechts 1 procent van zijn vermogen in Bitcoin steekt, dan stijgt de Bitcoin koers al.

Investeringsvehikel

Bitcoin is een superieur investeringsvehikel

Bitcoin wordt dan wel niet ondersteund door goud, maar in tegenstelling tot traditionele valuta, is er een maximale waarde die “uit het niets” moet worden gecreëerd. Zodra het aanbodplafond van 21 miljoen Bitcoin is bereikt, naar verwachting ergens in 2140, worden er geen munten meer gegenereerd. Volgens een groot aantal investeerders is Bitcoin daarom een superieur investeringsvehikel. Dit omdat schaarste meestal leidt tot een waardestijging.

Maar Bitcoin is meer dan alleen deel uitmaken van een beleggersportefeuille. Het versturen van geld over de hele wereld duurt slechts een paar seconden. Hierdoor is het een perfecte oplossing voor het digitale tijdperk waar onze samenleving steeds meer naar overgaat. Daarnaast is Bitcoin een vrije markt en gedecentraliseerd, gebaseerd op vraag en aanbod. Het heeft geen enkele vermenging van overheden, autoriteiten, banken of enig ander overkoepelend instituut.

Investeringsvehikel

Bitcoin meer dan enkel een investeringsvehikel

Volgens Bitcoin-aanhangers zou iedereen nu een deel van zijn spaargeld moeten omzetten in Bitcoin, nu de Bitcoin prijs nog relatief laag is. Het is zeker een goed middel om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en ook om er wereldwijde betalingen mee te doen. Niemand kan je vertellen wat je met je vermogen moet doen of hoe je het moet beheren. Maar het risico van een mogelijk nieuwe financiële crisis diversifiëren is altijd een verstandige keuze.

Een aantal mensen kiezen ervoor om te beleggen in edele metalen, waaronder goud of zilver. Maar een groot aantal beleggers zien Bitcoin als een investeringsvehikel en hedge tegen inflatie en zullen massaal naar Bitcoin stromen en de vruchten hiervan plukken. De tijd zal ons leren wie gelijk heeft, maar gezien de huidige situatie die nu al zichtbaar is in de VS, is een grote schok in de financiële wereld bijna onvermijdelijk.   

https://www.youtube.com/watch?v=Rm714Hups5Q

Plaats een reactie