Bitcoin koers breekt grens van USD 50.000

Bitcoin is weer meer dan USD 50.000 waard. In de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd is Bitcoin koers weer voor het eerst sinds medio mei boven de USD 50.000 (omgerekend bijna EUR 42.700) gekomen. Niet alleen de Bitcoin koers doet het goed, ook andere altcoins doen het erg goed. Ethereum en Cardano zijn bijvoorbeeld veel meer geld waard geworden. Maar hoe komt het eigenlijk dat deze crypto-valuta’s weer in de lift zitten?

Eindelijk goed nieuws over Bitcoin koers

Het is goed nieuws voor beleggers dat Bitcoin weer door de barrière van 50.000 USD is weten te breken. Hij staat echter nog niet op het record van half april, toen de koningsmunt meer dan USD 65.000 waard was (omgerekend EUR 55.500). Dit record werd vooral gedreven door het positieve sentiment en de groeiende vraag van institutionele beleggers. Ook investeerden veel handelaren in Bitcoin met het doel snel winst te maken. Maar de munt crashte vervolgens en was op zijn dieptepunt nog maar 30.000 USD waard.

De crash werd vooral veroorzaakt door slechte nieuwsberichten uit China en ook omdat Elon Musk aankondigde dat Tesla niet langer Bitcoin als betaalmiddel zou accepteren vanwege de negatieve invloed op het milieu. Dit veroorzaakte veel FUD onder beleggers en de Bitcoin koers stortte daardoor in en tegen mei verloor Bitcoin meer dan 40% van zijn waarde. Niet alleen Bitcoin presteerde slecht in de maanden mei, juni, juli en een deel van augustus, maar ook andere altcoins hadden het relatief zwaar te verduren.

Bitcoin koers USD 50000

Cryptomarkt zit weer in de lift

Niet alleen de Bitcoin koers zit weer in de lift zit, de laatste tijd zitten een groot aantal bekende cryptomunten in de lift, waaronder Cardano, Dogecoin, Ethereum en XRP. Volgens CoinMarketCap, een website die toezicht houdt op verschillende platforms waarop cryptocurrencies verhandeld worden, kan Bitcoin op den duur 100.000 USD waard worden. Dat komt door de recente opleving van de markt voor digitale valuta. Het feit dat de crypto-valuta’s aan een opleving bezig zijn, toont aan dat steeds meer bedrijven en organisaties crypto-valuta’s gebruiken of willen gaan gebruiken.

Onlangs kondigde Paypal aan dat het zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid ging bieden om cryptovaluta te kopen of te verkopen of te bezitten. Deze optie was al mogelijk voor klanten in de VS, maar voor het eerst werd ze ook uitgebreid naar klanten in een ander land. Er waren ook geruchten dat Walmart zich voorbereidt om cryptovaluta in zijn bedrijf te integreren. Dat werd duidelijk door een vacature van het bedrijf, waarin het op zoek was naar een Product Leader op het gebied van Bitcoin en cryptocurrencies.

De reden waarom de cryptomarkt nu weer aan het groeien is, kan nooit met volledige zekerheid gezegd worden. Maar de laatste tijd zijn er veel goede berichten geweest die een positieve invloed hebben gehad op de cryptomarkt. Zo vertelde Elon Musk, CEO Tesla, op 21 juli aan B Word, een online Bitcoin-bijeenkomst, dat Tesla weer Bitcoin als betaalmiddel wil gaan accepteren als het delven van Bitcoin minder schadelijk is voor het milieu. Musk gaf aan dat hij op dat gebied veel positieve ontwikkelingen zag. Eigenlijk zit de cryptomarkt vanaf dat moment weer in een opwaartse trend.

Bitcoin koers $50000

Een korte sprint of een herstel op lange termijn?

Beleggers stappen weer massaal in de markt voor Bitcoins. Daar waar we vorige week nog een correctie zagen door zorgen over dat de Bitcoin koers te snel was gestegen, maar nu zien we dan eindelijk een langverwachte doorbraak.

Als we naar de afgelopen maanden kijken, is het weer eens duidelijk hoe volatiel de cryptomunt is. Volgens een Bloomberg rapport hebben crypto-handelaren en analisten verschillende meningen over hoe duurzaam het prijsherstel is. Een aantal deskundigen ziet de stijging van de afgelopen weken als bewijs dat Bitcoin op het punt staat door de barrière van 100.000 USD te breken. Maar er zijn ook handelaren en deskundigen die daar anders over denken en verwachten dat de cryptomunt op en neer zal blijven gaan.

Wie heeft er gelijk? Alleen de tijd zal het leren!

https://www.youtube.com/watch?v=pIPthe1pAIg

Plaats een reactie