De bitcoin koers explodeert, wat te doen?

De bitcoin koers explodeert. Het is nauwelijks meer bij te houden, want de koers schiet alle kanten op. Vannacht steeg het de 44.000 dollar voorbij. Inmiddels is het weer teruggevallen naar 43.600 dollar, maar uiteindelijk is de grote vraag waar dit nu stopt?

Het lijkt erop dat dit nog niet het einde is van de zogenoemde bitcoin rally en dat betekent dat er nog veel in petto is voor iedereen.

De Bitcoin koers

Een koers verwijst naar de actuele prijs van iets. Dit kan van alles zijn. Wel is het zo dat het altijd gaat om een financieel instrument. Voorbeelden hiervan zijn aandelen of in dit geval cryptocurrency. De waarde van de bitcoin wordt, net als in alle andere gevallen, bepaald en berekend door de vraag en aanbod op de markt van bitcoin.

Om er zo dicht mogelijk bij te zitten, wordt er aangeraden om verschillende nieuwswebsites te kijken die ook echt te vertrouwen zijn, maar met de stijgingen van de afgelopen periode is het nieuws daadwerkelijk overal te vinden.

De 44.000 dollar is een nieuw hoogtepunt. De laatste keer dat de koers een hoogtepunt bereikte, was in april van 2022. Sinds 14 oktober is de koers met 50% gestegen en dat is best veel.

Bitcoin koers

Waar ligt het aan?

Er zijn genoeg factoren die een rol spelen tijdens de veranderingen van de koers. Beleggers zullen een stuk meer vrijheid krijgen in bitcoin als de bitcoin exchange traded fund (ETF) in Amerika wordt goedgekeurd. Net als andere beleggingsfondsen biedt ETF toegang tot een groot aantal aandelen, maar ook grondstoffen en vastgoed.

Analisten geven aan dat het niet lang meer zal duren voordat een ETF wordt goedgekeurd.  Naar schatting zal dit in het voorjaar van 2024 ergens zijn. De Amerikaanse toezichthouder SEC moet hier de goedkeuring voor geven.

Dan is er nog de rente die waarschijnlijk wat wordt versoepeld. Een lagere rente betekent dat geld goedkoper wordt om te circuleren en dat is erg gunstig voor bitcoin en andere assets die wat meer risico met zich mee dragen. Hierbij kun je denken aan tech aandelen.

Als laatste heeft de volgende halving er ook veel mee te maken. De bitcoin zal hiermee een stuk schaarser worden en de vraag zal hierdoor alleen maar toenemen. Er wordt dus met meer dan genoeg rekening gehouden voor het aankomende jaar.

Waar eindigt het?

Zoals al benoemd, zal het nog wel even duren voordat de koers weer tot rust komt. Wel is het al goed om een beetje te kijken en te voorspellen over wanneer het dan wel stopt. In de wereld van crypto kunnen zaken namelijk snel veranderen.

Een hoop mensen vinden het nu wel een beetje uit de hand lopen en vaak is dit dan wel het teken dat de markt begint op te warmen. Dit kan dan wel uitkomen op een correctie die wat zwaarder is. Wees hier dus wel op voorbereid.

Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog niet te zeggen. De optie waar veel investeerders nu voor gaan, is het aankopen van bitcoin voor de langere termijn en dit vasthouden. Daarnaast zijn er genoeg investeerders die niet zo zijn van de lange termijn en zien de waarde er niet van in. In dat geval zou je dit bitcoin per direct kunnen doorverkopen.

BTCM-hoofdeconoom Youwei Yang geeft in verschillende interviews aan dat de posities geliquideerd worden als de koers zo erg blijft bewegen. Volgens hem geldt dit voor de short en long posities. Verder is hij ook van mening dat hoe meer onrust en onzekerheid er is in de wereld waar we in leven, des te meer bitcoin zijn waarde toont.

bitcoin koers explodeert

ETFs om nu goed op te letten

De ETFs bieden voor veel investeerders een hoop kansen. De stijgende koers kan voor hen iets zijn om van te kunnen profiteren. In welke ETFs zou je momenteel het beste kunnen investeren?

Om maar even twee voorbeelden te noemen: bitcoin ETF Token (BTCETF) is de beste alternatieve optie voor crypto ETFs. Het is ontworpen om houders te belonen op basis van evenementen, zoals mogelijke goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de SEC.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) is voor genoeg investeerders een fijne keuze als je directe blootstelling aan Bitcoin wil. Het is de oudste crypto index ETF en handelt in Bitcoin futures om de prestaties van de coin zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Vind je dat dit nu ook jouw moment is om bitcoin of andere crypto te kopen? Pak dan je kans en ga aan de slag met Bitvavo. Het is een toegankelijk en gebruiksvriendelijk handelsplatform. Meld je dus nu aan! 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie