Bitcoin koers stijgt boven de 45.000 dollar uit

Het lijkt erop dat 2024 nu al een hoop geluk brengt, want de Bitcoin koers stijgt. Na al het optimisme voor de ETFs loopt het ook goed voor Bitcoin. De koers staat op het moment van schrijven op 45.000 dollar. De koers van de cryptomunt steeg vanochtend meer dan 7 procent, wat duidt op een toenemend vertrouwen bij grote beleggers.

Hoe kan dit?

De exacte reden voor de stijging van de Bitcoin koers is op dit moment nog lastig te zeggen. Er is geen ontwikkeling die je echt kan aanwijzen die ervoor heeft kunnen zorgen dat Bitcoin met 7 procent in de plus staat, behalve het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk voor 10 januari 2024 de Spot Bitcoin ETFs van goedkeuring voorziet.

Aan het einde van deze week zou het weleens zo ver kunnen zijn wat betreft de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Volgens bronnen binnen BlackRock zou de SEC namelijk rond het einde van deze week de grote beslissing nemen. Die tweet werd een aantal uur geleden de ether ingestuurd, waardoor het mogelijk is dat dit voor een nieuwe impuls zorgde voor de Bitcoin koers. Sinds dat moment is de Bitcoin koers immers met een stevige 7 procent gestegen.

CoinShares Chief Strategy Officer (CSO) Meltem Demirors zegt dat er nog andere factoren aan te wijzen zijn voor de bullrun die Bitcoin momenteel doormaakt. Volgens Demirors is de eerste reden de instroom van kapitaal in beursgenoteerde miners, die daardoor van hun fundamentele kracht genieten.

“De eerste factor is dat er een gigantische stroom van kapitaal richting beursgenoteerde miners stroomde en dat miners niet langer exclusief Bitcoin minen. We hebben ook partijen als Core Weave, Hut 8 en anderen die zich op kunstmatige intelligentie storten”, aldus Demirors.

Bitcoin koers stijgt in 2024

Meer activiteit dan verwacht

De andere factor die Bitcoin zo erg drijft volgens Demirors is de compleet onverwachte opleving van Bitcoin Ordinals, die een steeds groter en groter deel begint te worden van de activiteit op de blockchain opslokken en grote hoeveelheden omzet genereren voor de miners.

“Er is veel activiteit op Bitcoin. Er zijn BTC tokens, die vergelijkbaar zijn met ERC-20 tokens. We hebben Bitcoin NFTs, die we ordinals noemen.

Ik gooi er nu veel vaktermen uit, maar er is veel activiteit op Bitcoin. Om die reden zien we een all-time high in de hashrate op Bitcoin, wat betekent dat er veel computerkracht in het netwerk zit en de transactiekosten zijn voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin hoger dan de blokbeloning die de miners ontvangen, wat enorm veelbelovend is voor die industrie”, aldus Demirors.

Het is niet de eerste keer dat Bitcoin zulke grote sprongen maakt. Ook vorig jaar steeg de bitcoin al erg in waarde. Begin 2023 was de munt zo’n 16.600 dollar waard. Een maand geleden tikte de cryptomunt de 40.000 dollar aan. Een recordwaarde is echter nog lang niet in zicht. In november 2021 was de bitcoin namelijk voor een moment 69.000 dollar waard.

Volgende stappen

Het is niet alleen zo dat het voor Bitcoin allemaal goed loopt. Andere cryptomunten stijgen de laatste tijd ook zeker in waarde. Zo noteerde Ether deze ochtend ook bijna 3 procent hoger. Dit is de op een na grootste cryptomunt. Dat is nu ook wel degelijk goed te zien. Of dit invloed zal hebben op de Bitcoin koers is nog niet te zeggen.

De reactie van de koers op dit niveau zal antwoord geven op de vraag of deze opwaartse beweging ons richting de All Time Highs zal brengen, of dat er eerst een periode van stabilisatie en diepe correcties zullen aankomen.

Stijgende Bitcoin koers in 2024

Er kan nog niet gezegd worden wat de koers zal gaan doen de komende dagen. Wel is al duidelijk dat het volume gewoon heel laag is, terwijl de koers uit een grote weerstand is gebroken. Lukt het niet om hier het volume weer op te pakken, dan is er te weinig reden om nog veel hogere koersen te verwachten. De belangrijkste weerstand is nu de 48.000 dollar. Ondersteuning vind je rond de 44.100, 42.000 en 40.800 dollar.

Het wordt dus weer een hoop afwachten en hopen op het beste. Dat er veel aan zit te komen, is wel duidelijk.

Wil jij je ook volledig onderdompelen in de wereld van crypto? Dan is er nu de kans om je aan te melden bij Bitvavo. Je kunt hier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent de koers en nog veel meer. Profiteer van alle mogelijkheden die het platform je te bieden heeft.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie