Na een aantal goede nieuwsberichten gisteren zet Bitcoin koers haar weg weer omhoog. Op het moment van schrijven is Bitcoin door de grens van USD 40.000 heen gebroken. De hoop dat we dan eindelijk die langverwachte trendommekeer gaan zien wordt steeds sterker.
Inhoudsopgave
Bitcoin koers, goede stand van zaken
De koersen in de cryptomarkt zijn weer een beetje bijgedraaid, met name de Bitcoin koers. Dit weekend stuiterde de Bitcoin koers vanaf een supportzone terug omhoog en toonde een licht stijgend handelsvolume. De stijging kwam vervolgens in een aardige versnelling, de Bitcoin koers is bijna 12% gestegen in 24 uur. De huidige Bitcoin koers is rond de USD 40.192.
Bitcoin wist gisteren even tot de USD 41.076 te stijgen, maar zoals verwacht biedt deze prijszone sterke weerstand. Met de huidige Bitcoin koers bevindt Bitcoin zich weer boven de 200-Moving Average (MA). Daarbij zien we een kleine toename van het handelsvolume
Mocht het de bulls lukken de USD 40.000 overtuigend te breken dan ligt bij USD 44.600 het volgende grote obstakel in de vorm van de 50-dagen MA. Een verdere toename van het handelsvolume zou uiteraard een goed teken zijn dat de Bitcoin koersbeweging sterk genoeg is om het herstel verder door te zetten.
Goede nieuwsberichten positief effect op Bitcoin koers
Een aanleiding van de Bitcoin koersstijging van gisteren lijkt deels veroorzaakt te zijn door een tweet van Elon Musk. Hierin geeft hij aan dat Tesla Bitcoin weer gaat accepteren als het voldoet aan een aantal voorwaarden.
We zagen ook dat de Bitcoin koers een sprong maakte net nadat de excentrieke investeerder Paul Tudor Jones, een bekende Bitcoin-bull, een uitleg gaf waarom hij in Bitcoin investeert. Tijdens een uitzending op de Amerikaanse televisiezender CNBC raadde hij aan 5% te alloceren aan Bitcoin.
De excentrieke investeerder Jones riep tijdens het Bitcoin 2021 evenement in Miami nog meerdere malen luid “fuck Elon”. Nu haalde hij tijdens het interview met CNBC op 14 juni ook weer uit naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed).
Daarnaast kondigde MicroStrategy aan dat het gereed staat om maar liefst USD 500 miljoen aan Bitcoins te kopen. Ook het nieuws dat veel Zuid Amerikaanse landen van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken, doet de het vertrouwen in Bitcoin goed en zorgt voor een stijging van de Bitcoin koers.
Jones raadt aan om 5% in Bitcoin te investeren
Volgens Jones is de Fed niet eerlijk over huidige stijgende inflatie van de Amerikaanse dollar. De Fed meldde recent nog dat het zou gaan om een tijdelijke inflatie, maar Jones gelooft hier helemaal niets van en noemt de uitspraken van de Fed “onoprecht.”
Jones raadt mensen daarom aan zichzelf in te dekken tegen de inflatie door hun portfolio’s te diversifiëren. Zelf gaat hij dit doen door 5% in goud, 5% in cash, 5% in handelsgoederen en grondstoffen en 5% in Bitcoin te investeren. Wat hij met de resterende 80% gaat doen heeft hij niet verteld. Over waarom hij in Bitcoin investeert, is omdat hij van Bitcoin houdt. Hij houdt namelijk van wiskunde en Bitcoin is wiskunde.
Wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2+2=4 en dat zal in de komende tweeduizend jaar nog steeds hetzelfde zijn. Hij houdt van het idee om in iets betrouwbaars te investeren, iets dat consistent, eerlijk en 100% zeker is. Bitcoin sprak hem aan omdat het voor hem een goede manier is om in zekerheid te investeren.
Cryptomarkt trekt weer aan
Ook als we kijken naar de rest van de cryptomarkt dan zien we dat Bitcoin de rest weer met zich mee omhoog trekt. Zo steeg Ethereum 7,5% in waarde en stegen Cardano en de Binance coin (BNB) ieder met maar liefst 8% in waarde. Poldakot is overduidelijk de grootste stijger van de top 10, deze altcoin steeg met maar liefst 20%. Het is niet duidelijk waarom Poldakot plotseling zo’n snelle stijging maakt, er zijn namelijk geen grote updates geweest en ook was er geen bijzonder nieuws. Alle cryptomunten samen zijn nu USD 1,73 biljoen waard, dit is een stijging van 11,3% ten opzichte van 24 uur geleden.
Daarnaast winnen de altcoins weer wat terrein, dit omdat de Bitcoin dominantie namelijk met 1,1% terug is gezakt naar 43,5%. Op zich positieve signalen dus, maar de vraag is echter of dit genoeg is om de weg omhoog te vervolgen en of Bitcoin nu dan echt in staat is om een trendommekeer te realiseren.