Bitcoin kopen via PayPal nu ook mogelijk voor Britse klanten

Het afgelopen jaar heeft PayPal haar dienstverlening rondom Bitcoin langzaam uitgebreid. Vorig jaar oktober begon deze grote betalingsprovider met het kopen en verkopen van Bitcoin aan haar klanten in de Verenigde Staten, maar de betalingsgigant is inmiddels de zee overgestoken en ook het Europese continent bereikt. Vanaf deze week kunnen ook klanten in het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van deze cryptoservice, zo kondigde PayPal aan in een persbericht

Bitcoin kopen via PayPal nu ook mogelijk voor Britse klanten

Sinds de lancering hiervan in de VS in oktober 2020 is PayPal actief met haar klanten in gesprek gegaan om hun behoeften beter te begrijpen, om ervoor te zorgen dat wij een vertrouwd en veilig platform bieden om cryptocurrency te kopen, te bewaren, te verkopen en om ermee af te rekenen.

In eerste instantie was Bitcoin kopen via Paypal beperkt tot een maximum per week, namelijk USD 10.000 Bitcoin. Vrij snel werd dit limiet verhoogd en konden klanten per week USD 20.000 Bitcoin kopen via PayPal. Daar waar het in eerste instantie alleen mogelijk was om Bitcoin te kopen, te verkopen en te bewaren via PayPal. Inmiddels is PayPal voornemens om Bitcoin volledig te integreren in het betalingsnetwerk.

Vorige maand kondigde PayPal al aan dat het bedrijf de wekelijkse limieten ging verhogen naar $100.000 per klant. Als onderdeel van alle inspanningen om aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten te voldoen, heeft PayPal onlangs de aankooplimieten van cryptocurrency voor in aanmerking komende PayPal-klanten in de VS hebben verhoogd tot $100.000 per week zonder jaarlijkse aankooplimiet. Dankzij deze wijzigingen kunnen onze klanten meer keuze en flexibiliteit hebben bij het kopen van cryptocurrency op hun platform.

Niet alleen biedt de betalingsgigant de optie voor Bitcoin kopen via PayPal, het bedrijf wil haar klanten ook graag meer leren over cryptocurrencies. Daarom bieden ze in-app gidsen en educatief materiaal over cryptocurrency die ze voortdurend up-to-date bijwerken. Ook bieden ze meer inzicht in de cryptowereld. Zodoende kunnen klanten op een eenvoudige wijze meer bekend raken met Bitcoin. 

Eind deze week lanceert PayPal de mogelijkheid tot Bitcoin kopen via Paypal voor klanten in het Verenigd Koninkrijk om Bitcoin te kopen, verkopen en te bewaren op het platform. Het is interessant om te zien dat steeds meer grote, internationale partijen de potentie van Bitcoin erkennen, Bitcoin steeds meer adopteren en hun klanten de gelegenheid bieden om Bitcoin op hun betaalnetwerk te kopen.

Bitcoin kopen via PayPal VK

Succesvolle Bitcoin adoptie PayPal

Tot nu toe is het Bitcoin kopen via PayPal zeer succesvol geweest. Sinds oktober 2020 toen PayPal begon met het Bitcoin verkopen via PayPal voor Amerikaanse klanten, maakte het bedrijf eerder dit jaar bekend dat het via de branche veel meer omzet genereerde dan aanvankelijk verwacht. PayPal heeft meer dan 26 miljoen retailers die hun service gebruiken, wat de acceptatie van Bitcoin enorm kan bevorderen.

Eerder dit jaar kondigde PayPal aan te werken aan de opname mogelijkheid om Bitcoin en andere cryptocurrency’s van het platform op te nemen. Maar tot nu toe is de betaalgigant daar niet in geslaagd. Hoewel dit voor de meeste mensen die Bitcoin via PayPal kopen misschien nog niet relevant is. Voor veel mensen is het Bitcoin kopen via PayPal hun eerste contact met cryptocurrencies. Daarom zijn betalingsproviders zoals PayPal, maar ook bijvoorbeeld Visa, de perfecte manier om een groeiend publiek te bereiken en meer mensen voor het eerst in contact te brengen met Bitcoin.

Bitcoin kopen via PayPal UK

PayPal doet alles in nauwe samenwerking met nationale wetgevers

Jose Fernandez da Ponte is de persoon die verantwoordelijk is voor alle Bitcoin-gerelateerde zaken binnen PayPal, en hij zei dat zijn belangrijkste focus compliance is. Voor een bedrijf als PayPal is het ontzettend belangrijk om binnen de lijntjes te schilderen en alles volgens de regels te doen.

“We willen graag nauw blijven samenwerken met Britse wetgevers en andere wetgevers van over de hele wereld. Ons streven is onze steun en bijdrage te leveren aan het vormgeven van de rol van digitale valuta in het toekomstige financiële systeem”, aldus da Ponte.

Daarom wordt verwacht dat PayPal in relatief korte tijd ook Bitcoin-gerelateerde diensten in andere Europese landen zal gaan aanbieden. Een ontwikkeling die de prijs van onze favoriete digitale valuta alleen maar ten goede kan komen.

https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E

Plaats een reactie