Bitcoin milieu impact verbeteren

De afgelopen tijd is het energieverbruik van Bitcoin weer volop onder de aandacht. De impact hiervan is op dit moment vooral financieel zichtbaar voor Bitcoin, de koers crashte namelijk na de aankondiging van Tesla dat het stopt met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Gelukkig proberen steeds meer bedrijven met een goede oplossing te komen voor dit probleem. Zo ontstaan er bijvoorbeeld nieuwe mijnbouwpools die worden aangedreven door hernieuwbare energie. Dit is een van de manieren om de kritiek op de Bitcoin milieu impact te bestrijden. 

Bitcoin milieu impact discussie laait op

Naarmate de interesse voor en het gebruik van cryptocurrencies, met name Bitcoin, drastisch blijft toenemen, neemt ook de bezorgdheid van experts over de belasting van het energieverbruik toe.

Topman Elon Musk zei dat hij Bitcoin niet langer als betaalmiddel accepteert, omdat hij zich zorgen maakt over de enorme milieu-impact van de digitale munt. De CO2-uitstoot van de Bitcoin zou ter vergelijken zijn met de uitstoot van een land als Zwitserland of Zweden. Pas als er bij het Bitcoin minen meer gebruik wordt gemaakt van duurzame energie, dan wil Tesla opnieuw overwegen om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Ook gaf Musk aan dat andere munten die minder dan 1% van het energie van Bitcoin verbruiken wil overwegen als eventueel betaalmiddel. 

Cryptoverbod

Wat is het probleem met de Bitcoin milieu impact?

De Bitcoin milieu impact van de Bitcoin en andere cryptocurrency mining activiteiten is lange tijd een belangrijke en legitieme bron van kritiek geweest op DeFi. Simpel gezegd, Bitcoin is niet ontworpen met het oog op schaalbaarheid. Dus de hoeveelheid rekenkracht die nodig is om grote hoeveelheden Bitcoin te delven gebruikt een enorme hoeveelheid van onze natuurlijke energiebronnen. Onlangs verscheen er een rapport waarin werd aangetoond dat de totale hoeveelheid energie die het Bitcoin delven opslurpt groter is dan de totale energiebehoeften van veel landen, waaronder Zweden en Zwitserland.

Hoewel veel crypto aanhangers critici eraan herinneren dat de banksystemen of het goud delven veel meer energie verbruikt dan Bitcoin, is het energieverbruik een belangrijk aandachtspunt voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Voor de Bitcoin milieu impact moet snel een oplossing worden gevonden.

Bitcoin milieu impact

Bitcoin milieu impact aanpakken

Er zijn op dit moment een groot aantal Bitcoin miners die willen inspringen in op de problematiek van het energieverbruik van cryptocurrencies. Zo zijn er grote Bitcoin mijnbouwbedrijven die al gebruik maken van groene energie en er zijn steeds meer bedrijven die groene initiatieven ondernemen.  

Een joint venture van twee cryptocurrency-bedrijven heeft zich tot doel gesteld om die zorgen op een mogelijk grote manier aan te pakken. Een nieuw memorandum van overeenstemming (MoU) overeengekomen door Argo Blockchain en DMG Blockchain Solutions is ingesteld om de winning van ’s werelds eerste “groene Bitcoins” te vergemakkelijken. Dit gaan ze doen door voornamelijk gebruik te gaan maken van hydro-elektrische energie.

In een aankondiging in een officiële verklaring die eind maart is vrijgegeven heeft Terra Pool als “de verschuiving van conventionele stroom naar schone energie te versnellen en de impact van Bitcoin-mijnbouw op het milieu te verminderen”. Dit gaan ze doen door klanten een middel te bieden om op een duurzamere manier Bitcoin en andere cryptocurrencies te delven. Peter Wall, de CEO van Argo Blockchain gaf in zijn verklaring aan dat hij hoopvol is dat andere bedrijven binnen de Bitcoin-mijnindustrie in zijn voetsporen treden om een ​​breder klimaatbewustzijn te demonstreren.

Bitcoin milieu impact

Groene initiatieven om Bitcoin milieu impact te verbeteren

Het project van Argo en DMG richt zich specifiek op de winning van ’s werelds eerste “groene Bitcoins” mogelijk te maken. Dit gaan ze doen door voornamelijk gebruik te gaan maken van hydro-elektrische energie en andere natuurlijke hulpbronnen.  

Niet alleen Argo Blockchain en DMG tonen initiatieven om een duurzame energie gedreven Bitcoin mining pool te lanceren. Ook Greenidge Generation gaat CO2-neutrale Bitcoin realiseren door CO2 compensaties te kopen van een aantal broeikasgas-reducerende projecten in de VS. Op deze manier wil het bedrijf de CO2-uitstoot verminderen.

De Bitcoin milieu impact discussie kan de komende jaren weleens heel belangrijk gaan worden voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Veel Bitcoin miners draaien al op groene energie. Maar partijen als Argo, DMG en Greenidge zijn heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling van een groenere Bitcoin. Nu maar hopen dat meer bedrijven in de Bitcoin mijnindustrie gaan volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=4idcFFOz2b4

Plaats een reactie