El Salvador begonnen Bitcoin minen met vulkanische energie

El Salvador heeft een bijzondere stap gezet wat betreft de adoptie van Bitcoin. President Nayib Bukele kondigde via Twitter namelijk aan dat het land officieel begonnen is met het Bitcoin minen met vulkanische energie. Bukele zei dat het testen en installeren nog volop aan de gang is, maar dat de eerste satoshi’s al binnen zijn.

Bitcoin minen met vulkanische energie

El Salvador is een land dat rijk is aan vulkanen en veel energie opwekt via zogenaamde geothermische centrales. Deze centrales wekken energie op door gebruik te maken van de warmte in de aarde in de buurt van vulkanen. Ongeveer 25% van het totale energieverbruik in El Salvador wordt door deze geothermische centrales opgewekt. El Salvador is het eerste land dat Bitcoin met vulkanische energie delft. 

In de eerste week van september schreef El Salvador geschiedenis toen Bitcoin formeel als wettig betaalmiddel werd erkend. De nationale Bitcoin wallet Chivo heeft binnen een maand na de lancering al meer dan 2,7 miljoen downloads gezien. Bitcoin overboekingen binnen de staat hebben ook een miljoen dollars per dag bereikt. Dit wijst erop dat Bitcoin, ondanks tegenwerking van de media en protesten in het land, een uitstekende adoptie onder de inwoners kent.

President Nayib Bukele kondigde bij het in werking treden van het wetsvoorstel aan dat hij vulkanische energie wilde gebruiken om Bitcoin te minen. “Ik heb zojuist de president van onze geothermische energiemaatschappij opdracht gegeven een plan op te stellen om faciliteiten voor Bitcoin-mijnbouw aan te bieden met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, 0-uitstoot energie uit onze vulkanen”.

El Salvador Bitcoin minen met vulkanische energie.

Bitcoin minen met vulkanische energie is een realiteit

Bukele onthulde dat het hele project nog in de testfase verkeert en dat het land momenteel druk bezig is met de installatie Niettemin lijkt Bitcoin mijnbouw met vulkanische energie nu gelukt te zijn. Bukele deelde vanmorgen een tweet waarop het saldo van een mijnbouwrekening te zien is. Tot nu toe heeft het land 0,01083155 BTC gemijnd, waarschijnlijk als onderdeel van een mijnbouwpool.

Nu de infrastructuur dus eindelijk ontwikkeld is en de eerste resultaten binnen zijn, lijkt het niet lang meer te duren voor ze op volle capaciteit beginnen te draaien. Hiermee heeft het financieel uitgedaagde land een winstgevende nieuwe inkomstenstroom voor de staat gecreëerd. Bovendien biedt Bitcoin minen met vulkanische energie een oplossing voor het probleem van het energieverbruik van Bitcoin.

Afgelopen dinsdag publiceerde Bukele een eerste video van de installaties die naast een vulkaan staan opgesteld.

Bitcoin minen met vulkanische energie El Salvador

Indrukwekkende Bitcoin prestaties

Wat Bitcoin betreft volgen de ontwikkelingen in El Salvador elkaar in snel tempo op. Nog geen vier maanden geleden gaf Bukele de directeur van het geothermische energiebedrijf LaGeo opdracht de mogelijkheden voor Bitcoin minen met vulkanische energie te onderzoeken. Het is bijna niet voor te stellen dat Bitcoin minen met vulkanische energie nu al een feit is. De eerste satoshi’s zijn al binnen. Zo ongelooflijk snel kan het gaan.

Bukele heeft de laatste tijd te maken gehad met veel kritiek van verschillende belangrijke autoriteiten. Maar in een korte tijd heeft Bukele ongelooflijk veel bereikt op het gebied van Bitcoin, o.a.:

  • Hij maakte El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft;
  • Hij gaf alle inwoners van het land de mogelijkheid om voor $30 aan Bitcoin te claimen
  • Hij installeerde 200 Bitcoin geldautomaten in het land
  • Hij kocht 700 Bitcoin om op de balans te zetten
  • El Salvador is nu het eerste land dat Bitcoin mijnt met vulkanische energie.

Al met al zijn dit enorm indrukwekkende prestaties van een betrekkelijk klein land dat mondiaal praktisch onderaan de economische ladder staat. Bitcoin minen met vulkanische energie is dus de volgende stap in de Bitcoin adoptie van El Salvador.  

Bitcoin minen met vulkanische energie Bukele

El Salvador kan uitgroeien tot een Bitcoin mijnbouw hub

De laatste maanden zijn steeds meer Bitcoin mijnbouwbedrijven de groene weg ingeslagen. De bedrijven gebruiken steeds meer groene stroom of streven ernaar hun uitstoot te compenseren. De Bitcoin mijnbouw in El Salvador is ook een 100% groene oplossing en kan het begin zijn van een grotere ontwikkeling in het land.

Het Chinese verbod op cryptovaluta en de stijgende vraag naar groene Bitcoin mining zouden van El Salvador een hub voor Bitcoin mijners kunnen maken. Nu Kazachstan een kortstondig verbod probeert op te leggen door een gebrek aan invloed, zou El Salvador de kans kunnen grijpen en nieuwe mijnwerkers naar het land lokken. De gewonnen Bitcoin kunnen worden gebruikt om de financiële situatie van het land te verbeteren. Niet alleen zorgt het Bitcoin minen met vulkanische energie voor een nieuw inkomstenstroom, maar schept ook banen scheppen in het gebied. Hierdoor wordt het een win-win scenario.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=HFJ3QT9D3oY

Plaats een reactie