Aankondiging Elon Musk en Michael Saylor over Bitcoin Mining Council

Elon Musk en Michael Saylor hebben onlangs Noord Amerikaanse Bitcoin miners ontmoet tijdens de Bitcoin Mining Council.

De invloedrijke CEO van Microstrategy  Michael Saylor en Elon Musk hebben gemeld dat ze een besloten vergaderen hebben gehouden met Bitcoin- mijnbouwbedrijven in Noord Amerika die voornemens zijn om een groep op te richten genaamd de Bitcoin Mining Council. Het doel van deze nieuwe Commissie is om de transparantie van energieverbruik te bevorderen door meer inzicht te bieden over het energieverbruik en de energiemix. Daarnaast wil het duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd gaan versnellen.

Eerste Bitcoin Mining Council

Vrijwel iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Elon Musk, Tesla en Bitcoin. Het begon allemaal twee weken geleden, toen Elon Musk via een Tweetbericht aankondigde dat ze geen Bitcoin meer accepteren als betaalmiddel. Tesla zou pas weer Bitcoin gaan accepteren als de Bitcoin mining-industrie voor het grootste gedeelte is overgestapt op duurzame energie.

De eerste stappen hiertoe lijken inmiddels gezet. Afgelopen weekend heeft Michael Saylor een Bitcoin Mining Council opgezet tussen Musk en een aantal Noord-Amerikaanse Bitcoin miners. Niet iedereen uit de Bitcoin gemeenschap is even blij met de bijeenkomst, dit omdat sommige Bitcoiners van mening zijn dat dit ten koste gaat van de decentralisatie van het netwerk.

“Gisteren was ik verheugd om een ​​bijeenkomst te organiseren tussen Elon Musk en de leidende Bitcoin-mijnwerkers in Noord-Amerika”, tweette Saylor, CEO van software-intelligentiebedrijf MicroStrategy en een groot voorstander van Bitcoin. “De Bitcoin miners zijn overeengekomen om deze Bitcoin Mining Council te vormen om de transparantie te bevorderen van het energieverbruik en de duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd te versnellen.”

“Sprak met Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijnwerkers”, tweette Musk kort daarvoor. “Ze hebben toegezegd het huidige en geplande hernieuwbare gebruik te publiceren en mijnwerkers [wereldwijd] te vragen dit te doen. Potentieel veelbelovend. “

Bitcoin Mining Council

Wat is er tijdens de Bitcoin Mining Council besproken?

Het voornaamste doel van de Bitcoin Mining Council bijeenkomst was om Bitcoin miners te vragen om meer transparantie te bieden over hun energieverbruik. De Bitcoin mijnbouwbedrijven in Noord-Amerika zijn onder het toeziend oog van onder andere Elon Musk en Michael Saylor overeengekomen over het gegevens publiceren van hun energieverbruik. Ook zijn ze overeengekomen om hun huidige en toekomstige hernieuwbare gebruik te gaan publiceren.

Het gaat hierbij met name om de hoeveelheid duurzame energie die ze momenteel gebruiken voor het Bitcoin minen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat ze gaan aangeven wat de doelen zijn waar ze naartoe gaan werken. Ook is er afgesproken dat ze andere miners in andere werelddelen gaan vragen om hetzelfde te doen. In eerste instantie lijkt het een overeenkomst die niet veel kwaad kan. Het enige wat is afgesproken is dat er inzicht wordt gegeven door de Bitcoin miners in hun energiemix.

Als Bitcoin mining eigenlijk een katalysator is voor het gebruik van duurzame energie, dan is dit een goede oplossing om dit in kaart te brengen. Zolang het hierbij blijft, dan lijkt dit in eerste instantie geen schadelijke overeenkomst voor Bitcoin.

Bitcoin Mining Council

Wie waren er bij de Bitcoin Mining Council aanwezig?

De bijeenkomst werd georganiseerd door Saylor, Musk en een aantal leidinggevenden van Argo Blockchain , Blockap , Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain waren aanwezig en kwamen overeen om een groep te vormen die de energierapportage zou standaardiseren, doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG) na te streven en de markt laten te  groeien.

Niet iedereen blij met Bitcoin Mining Council

Niet iedereen uit de Bitcoin gemeenschap is blij met de ontmoeting tussen Musk, Saylor en de Noord-Amerikaanse miners. Dit omdat ze bang zijn dat de Bitcoin Mining Council gaan samenspannen om blokken te negeren die niet met duurzame energie zijn gemined. Om vervolgens de macht uit te breiden naar het censureren van Bitcoin transacties die niet voldoen aan de wetgeving van de staat.

Op zich is dit een mogelijk scenario, maar op basis van de huidige informatie lijkt dit een ietwat voorbarige aanname. Het enige wat er op dit moment is afgesproken is dat de Bitcoin miners transparant gaan zijn over hun energieverbruik en hun gebruikte energiemix. Daarnaast is Bitcoin nog altijd een product van de vrije markt. Het staat iedereen vrij om Bitcoin op een manier te gebruiken waarop hij of zij dat goed acht.

https://www.youtube.com/watch?v=go6NIgJVb_k

Plaats een reactie