Bitcoin mining difficulty

Momenteel is de Chinese overheid zich aan het voorbereiden om het Bitcoin mining hard aan te gaan pakken. De Bitcoin mining difficulty ondergaat hierdoor de grootste neerwaartse correctie van dit jaar. De mining difficulty wordt 16% makkelijker nu Chinese miners anticiperen op hardhandig optreden. 

Afgelopen zondag daalde de Bitcoin mining difficulty met ongeveer 16% tot circa 21 biljoen. De moeilijkheid is momenteel 20,608 biljoen een flinke daling ten opzichte van de 23,581 biljoen moeilijkheidsgraad die Bitcoin bijna twee weken geleden neerzette. Dit was overigens een all-time high. 

Dit is dus de grootste moeilijkheidscorrectie over heel 2021. Deze grootste neerwaartse correctie wordt vermoedelijk veroorzaakt doordat Chinese Bitcoin miners gestopt zijn met het minen in afwachting van hoe de overheid verder gaat optreden tegen het Bitcoin minen in China.

De moeilijkheidsdaling van 16% is de grootste negatieve moeilijkheidsaanpassing sinds 2012, met uitzondering van november 2020 (einde van het hydroseizoen), maart 2020 (zwarte donderdag) en december 2020 (einde van het hydroseizoen). Begin mei 2021 was er ook een enorme daling van de Bitcoin mining difficulty, maar toen was dit veroorzaakt door de massale mijnwerkersstoringen in de kolenrijke provincies van China. Hierdoor konden veel miners geen productie draaien. 

De correctie van gisteren verhoogde ook de gemiddelde benodigde tijd om een blok te produceren tot 11 minuten en 55 seconden. Dat is ongeveer vier minuten langer dan medio mei. Op 13 mei bedroeg de blocktijd gemiddeld 8 minuten en 14 seconden. Bij de vorige correctie op 13 mei werd een recordhoogte van de Bitcoin mining difficulty bereikt. Toen was het met maar liefst 21,53% gestegen ten opzichte van 1 mei.

Bitcoin mining difficulty

Wat is Bitcoin mining difficulty?

De Bitcoin mining difficulty meet hoeveel computerkracht nodig is om een nieuwe Bitcoin te produceren. De Bitcoin mining difficulty is een zelfcorrigerende score die dus aangeeft hoe moeilijk het is voor miners om het volgende blok in de blockchain van Bitcoin te vinden. Interessant om te weten is dat de startmoeilijkheid van Bitcoin 1 was.

Elke toename geeft een exponentieel toenemende moeilijkheidsgraad aan. De moeilijkheidsaanpassing zorgt ervoor dat blokken in een gestaag tempo aan de blockchain worden toegevoegd. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om een blok te vinden en toe te voegen.

Ongeveer eens per twee weken wordt de Bitcoin mining difficulty aangepast om de mate van concurrentie tussen de verschillende Bitcoin miners weer te geven. Hoe lager de Bitcoin mining difficulty, hoe minder concurrentie.

Bitcoin mining difficulty 2

Oorzaak daling van Bitcoin mining difficulty

Op dit moment is ruim 75% van de miners die Bitcoin-transacties valideren gevestigd in China. Afgelopen vrijdag heeft de Chinese overheid het Bitcoin-mining toegevoegd aan de lijst van industrieën die monitoring behoeven om de Chinese economie te kunnen beschermen.

Vlak daarna beperkten OKEx en Huobi hun Chinese klanten de toegang tot bepaalde diensten. Een woordvoerder van OKEx vertelde dat de restricties noodzakelijk zijn om in een lijn te blijven met de Chinese overheid. Een woordvoerder van Huobi legde uit dat deze restricties een reactie waren op de opmerkingen van de Chinese regering.

Verschillende overheidsbronnen vertelden aan de Chinese publicatie Caixin dat de Chinese overheid zich zorgen maakt om het feit dat cryptocurrency ongeschoolde investeerders gaat schaden. Ook zou de overheid de elektriciteit en computerchips, vanwege het huidig tekort hieraan, liever aan andere zaken willen besteden.

Bitcoin mining difficulty

Harde sancties tegen crypto-miners

Dit keer is de daling voornamelijk veroorzaakt door de druk vanuit de Chinese overheid. Naast het toevoegen van Bitcoin mining op de lijst, is de overheid namelijk al begonnen met hardhandig optreden in Mongolië. Ook is de autonome regering van deze regio al aan het overwegen om naar verluidt de Bitcoin-miners toe te voegen aan zwarte lijsten voor sociale kredieten. Tevens heeft de overheid voorgesteld om de telecommunicatielicenties voor Bitcoin miners in te trekken.

Er wordt dus serieus hard opgetreden door de overheid en het is maar de vraag wat voor een invloed dit verder gaat hebben op de Bitcoin mining difficulty.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »