Bitcoin mining makkelijker

Niet voor iedereen is het Chinese hardhandige optreden slecht nieuws. Want voor de 50% Bitcoin miners die nog wel hun Bitcoin mining activiteiten kunnen uitvoeren, betekent het meer Bitcoin en dus ook meer omzet.

Bitcoin draait door

Deze week kreeg de Bitcoin koers een kleine opleving, de koers kwam net boven de 30.000 euro uit. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin daar weer net onder. Het afgelopen weekend vond de grootste Bitcoin mining moeilijkheidsaanpassing in de gehele geschiedenis van Bitcoin plaats. De Bitcoin mining moeilijkheidsgraad daalde met maar liefst 27,94% doordat de Chinese overheid hard optreedt tegen het Bitcoin mining in het land.

De heksenjacht van China op het Bitcoin netwerk is het ultieme bewijs van de veerkrachtigheid van Bitcoin. Tot op heden doet het Bitcoin protocol precies datgene wat we ervan zouden mogen verwachten. Ongeacht de hectiek in China, blijft Bitcoin gewoon doorgaan met het elke tien minuten aanmaken van een block en alle Bitcoin transacties worden nog steeds verwerkt. Bitcoin draait gewoon door, ondanks het feit dat bijna 50% van alle miners hun onderkomen elders moeten vinden. Zodra ze weer een onderkomen hebben gevonden zullen ze het netwerk weer gaan versterken.

Bitcoin mining winstgevender

Traagste bloktijden sinds 2009

De Bitcoin mining-industrie in China maakte de afgelopen week een turbulente week mee. Het Chinese verbod was goed voelbaar op het netwerk. Een significant deel van de hashkracht is tijdelijk buiten werking gesteld doordat de miners hun activiteiten gedwongen moesten stopzetten en op zoek gingen naar locaties in het buitenland waar ze hun activiteiten konden voortzetten.

Dit zorgde ervoor dat de snelheid waarop de blokken gevonden werden verlaagd werden tot een historisch laag niveau. Op het laagste niveau duurde het zelfs gemiddeld 32,6 minuten voordat een nieuw blok werd gevonden. Zo’n langzame bloktijd hebben we sinds 2009 niet gezien. We gingen letterlijk 12 jaar terug in de tijd.

Gelukkig was deze trage bloktijd slechts van korte duur en werd er al snel weer een gemiddelde bloktijd van 800 tot 900 seconden per blok behaald. Dit is nog steeds aanzienlijk trager dan de “normale” bloktijd van 600 seconden, oftewel 10 minuten, per blok.

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat we de afgelopen week de langzaamste gemiddelde bloktijd sinds 2009 hebben gehad. De laatste keer dat we ongeveer op ditzelfde niveau zaten qua gemiddelde bloktijd was vlak na de crash in 2017. Toen was de gemiddelde bloktijd 1774 seconden.

Bitcoin mining winstgevender

Omzet boost voor overgebleven miners

Alhoewel veel Bitcoin miners hun activiteiten moesten stopzetten, kunnen de Bitcoin miners die niet uit China komen flink profiteren van het feit dat er minder miners aan het werk zijn. Hoewel de Bitcoin taart kleiner is geworden, dat wil zeggen de totale omzet die miners onder elkaar mogen verdelen is aanzienlijk gedaald, realiseren de actieve Bitcoin miners meer omzet.

Bitcoin handelde in april rond de recordkoers en de Bitcoin miners mochten toen onderling tussen de EUR 40 en 50 miljoen verdelen. Op dit moment ligt de Bitcoin koers bijna 50% lager, maar de hash rate is ook gedaald met 38 tot 49%, dit omdat de Chinese Bitcoin miners werden gedwongen om hun Bitcoin mining activiteiten te stoppen. De gemiddelde totale omzet van de Bitcoin miners ligt op dit moment tussen de EUR 21 tot EUR 25 miljoen. Op dat gebied hebben de overgebleven Bitcoin miners dus weinig te klagen.

Bitcoin mining revenues

Wat gaat er met de mining apparatuur uit China gebeuren?

Op dit moment wordt er weinig gebruik gemaakt van de mining apparatuur uit China. Sommige Bitcoin miners verkopen hun apparatuur. Zo lieten we vorige week weten dat Bitmain zijn particuliere verkopen tijdelijk had stopgezet omdat de verkoopprijzen onder druk kwamen te staan vanwege de verkoop van de tweedehandse mining apparatuur.

Naar verwachting zullen de Chinese Bitcoin miners binnen een afzienbare tijd hun werk weer hervatten, zij het in Kazachstan, Venezuela, de Verenigde Staten, Canada of een ander land. Maar waarschijnlijk zal vooral de Verenigde Staten een grote rol gaan spelen in het Bitcoin mining. 

Maar het kan ook zijn dat China zelf de apparatuur gaat houden en dat het land de miners verzamelt om ze zelf aan het werk te zetten. De komende maanden zullen we ontdekken wat ermee is gedaan. Het wordt dus een spannende tijd voor de Bitcoin mining-industrie.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Chinese digitale yuan
Nieuws
Leila

Chinese digitale yuan dit jaar beschikbaar

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, heeft afgelopen zaterdag een verklaring afgegeven over cryptocurrencies. De People’s Bank of China gaf te kennen dat het streng blijft optreden tegen de hype van virtuele valutahandel”. Daarentegen is

Lees verder »
Beursgang Robinhood
Nieuws
Camille

Robinhood maakt slechtste beursdebuut ooit op Nasdaq

Op donderdag 29 juli maakte Robinhood zijn beursdebuut op Nasdaq. Het bedrijf begon zijn beurscarrière teleurstellend. De intekenprijs was USD 38 per aandeel, maar kort na de beursintroductie verloor het aandeel Robin al 12 % van zijn waarde. Het was

Lees verder »
Venmo crypto betaalapp
Nieuws
Camille

Venmo crypto betaalapp heeft een nieuwe look en feel

Venmo, de dochteronderneming van PayPal, lanceerde onlangs een cryptodienst via haar Venmo app. De Venmo crypto betaal app heeft nu een nieuw look en feel gekregen. De nieuw ontworpen Venmo-app is sinds vorige week een selecte groep te downloaden en

Lees verder »
Super App Wallet
Nieuws
Leila

PayPal lanceert Super App Wallet

PayPal gaat zijn crypto-gerelateerde diensten upgraden met een verbeterde versie van zijn app. Deze wordt de Super App Wallet genoemd en zal verbeterde functies introduceren, waaronder extra cryptomogelijkheden, en zal naar verwachting in de komende maanden worden uitgerold. Plannen Super

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!