Bitcoin nadert cruciale winstzone van $39K, maar zonder bull market FOMO

Ondanks een stijging van 120% dit jaar, is de typische FOMO van de Bitcoin bull market nog niet zichtbaar. Analyses tonen aan dat vooral “jongere” bitcoins betrokken raken bij on-chain transacties, wat duidt op een voorzichtig ontwaken van de markt. Belangrijk is dat beleggers die hun BTC-posities hebben verhoogd tijdens de rally van 2021 nog steeds onder water staan, terwijl de algemene markt tekenen van winstgevendheid vertoont. Dit unieke marktscenario biedt zowel kansen als uitdagingen voor investeerders die de subtiele dynamiek van de Bitcoin-markt nauwlettend volgen.

Ondanks een indrukwekkende stijging van 120% dit jaar, blijft de kenmerkende FOMO (Fear of Missing Out) van de Bitcoin bull market tot nu toe afwezig. Data van het statistiekenplatform Look Into Bitcoin toont aan dat on-chain transacties pas recentelijk zijn begonnen met het betrekken van “jongere” Bitcoin. Dit wijst op een nog pril stadium van marktbeweging, zoals gemeld door Cointelegraph en Bitcoin Insider.

Bitcoin handhaaft zich nabij 18-maanden hoge niveaus, ver boven het bereik van de bearmarkt en verschillende sleutelweerstandsniveaus. Ondanks een toename van het aantal kleinere wallets, is er geen sprake van een grote terugkeer van speculanten naar het netwerk – diegene die BTC voor korte perioden vasthouden.

Deze observatie werd ook benadrukt door Philip Swift, de maker van Look Into Bitcoin, die via een X (voorheen Twitter) post het RHODL waves-metrisch signaleerde als bewijs. Dit metriek splitst de bestaande HODL waves-metriek, die BTC verdeelt op basis van leeftijdsgroep van de voorraad en vergelijkt het met de prijs waarop het het laatst on-chain is verplaatst, zoals gerapporteerd door TradingView News.

Verder onderzoek naar de “leeftijdsbanden” van Bitcoin voorraad door Onchained, een bijdrager aan het on-chain analyseplatform CryptoQuant, benadrukt dat degenen die hun BTC-blootstelling hebben verhoogd in de aanloop naar de all-time highs van 2021 nog steeds onder water staan.

Dit werd geïllustreerd met behulp van de net unrealized profit/loss (NUPL) indicator, die winstgevendheidsratio’s biedt voor cohorten van opgeslagen munten. Opmerkelijk is dat alle UTXO (Unspent Transaction Outputs) leeftijdsbanden momenteel in een winstgevende staat verkeren, behalve voor houders die bitcoins hebben vastgehouden voor 18 maanden tot 3 jaar.

Deze groep kwam binnen tijdens de Bitcoin prijsrally naar $ 67.000. Hun NUPL die de winstgevendheidsdrempel van 0 nadert, suggereert een mogelijk break-even punt als Bitcoin zijn rally voortzet voorbij de $ 39.000.

image 4

Volgens de data van CryptoQuant, bevindt slechts 11,6% van de onbestede transactie-outputs (UTXO’s) zich momenteel in een verliesgevende staat. Dit komt terwijl walvissen hun BTC-verkopen tegen de huidige prijzen hebben verhoogd.

Deze inzichten bieden een fascinerend overzicht van de huidige Bitcoin-markt, waarbij tekenen van een bull market zich voorzichtig manifesteren, maar zonder de massale FOMO die kenmerkend was voor eerdere rally’s.

Bitcoin winstzone 39k

Het lijkt erop dat we ons nog steeds in een vroeg stadium van een potentiële bull market bevinden, met kansen voor investeerders die de subtiele signalen van de markt kunnen interpreteren en daarop anticiperen.

De huidige situatie zou kunnen wijzen op een langzaam ontwakende markt, waarbij meer ervaren beleggers hun posities consolideren en nieuwkomers de markt betreden met een meer berekende aanpak.

Terwijl de wereld van Bitcoin en cryptocurrency blijft evolueren, is het belangrijk voor investeerders om zowel de technische als fundamentele aspecten van de markt te begrijpen. Dit omvat het volgen van belangrijke indicatoren zoals NUPL en RHODL, evenals het in de gaten houden van de activiteiten van grote marktspelers.

Zoals de markt nu staat, kan het naderen van de $ 39.000 winstzone een cruciaal moment zijn voor zowel huidige houders als potentiële investeerders. Met de juiste strategie en een grondig begrip van de marktdynamiek kan deze periode van onduidelijke FOMO een unieke kans bieden voor degenen die bereid zijn risico’s te nemen en de markttrends nauwlettend te volgen.

Ben je al klaar voor de volgende Bitcoin Bull run? Investeer vandaag nog in Bitcoin via Bitvavo!

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie