Bitcoin obligaties El Salvador

Het Midden-Amerikaanse land El Salvador timmert flink aan de weg als het gaat om de adoptie van crypto in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder. Er wordt nu gewerkt aan wetgeving ten aanzien van de uitgifte van Bitcoin obligaties. El Salvador wil met de obligaties, die ook wel bekend staan als het Volcano Bonds, 1 Miljard USD ophalen. Met de wetgeving wil de Salvadoraanse overheid het financiële en juridische kader rondom de uitgifte van de obligaties afhechten.

Bitcoin obligaties El Salvador voor financiering Bitcoin-city

De Salvadoraanse regering die wordt geleid door president Nayib Bukele, maakt momenteel voorbereidingen voor de uitgifte van Bitcoin obligaties. El Salvador wil de 1 Miljard USD die met de uitgifte is gemoeid, gebruiken voor de financiering van de plannen voor het Bitcoin City initiatief.

President Bukele heeft de inwoners van het land beloofd dat dit project ervoor zal zorgen dat er digitaal en technologisch onderwijs gaat komen. Daarnaast zal er ook worden geregeld dat er duurzaam en efficiënt openbaar vervoer komt en dat de complete stad wordt voorzien van geothermische energie.

Een van de meest opvallende zaken bij het Bitcoin City project is een Bitcoin-mining-coöperatie die geothermische energie zal gaan gebruiken. Deze energie wordt gegenereerd door een vulkaan. Op deze wijze worden de diverse mining platforms van elektriciteit voorzien. Hier komt ook de naam Volcano Bonds vandaan voor de Bitcoin obligaties. El Salvador draagt op deze manier bij aan een klimaat vriendelijk mining proces. Op 1 oktober van het afgelopen jaar zijn op deze manier de eerste 0.00599179 Bitcoin gemined.

Bukele bezig met bitcoin obligaties el salvador

20 wetten voor Bitcoin obligaties El Salvador

Om de uitgifte van de Bitcoin obligaties El Salvador zowel juridisch al financieel goed te regelen, zijn er 20 wetten in de maak die moeten zorgen voor de wettelijke kaders. Alejandra Zelaya, minister van Financiën zei hierover het volgende:

“Deze wetten zullen zorgen voor de juiste regelgeving voor het uitgeven van effecten als cryptovaluta, om de levensvatbaarheid van de Bitcoin obligaties die in november van vorig jaar werden voorgesteld te hebben verzekerd. Op deze manier kunnen we aan alle mensen die in Bitcoin obligaties wil investeren, rechtszekerheid en een goede juridische structuur bieden.”

De termijn waarop de wetten aan de wetgevers zullen worden voorgelegd, gaf de minister niet.

Bitcoin obligaties el salvador.

Afbetaling uitgifte van de Euro obligatie

De fondsen van de Bitcoin obligatie uitgifte zouden eventueel ook kunnen worden gebruikt voor de afbetaling van een Euro obligaties uitgifte ter waarde van 800 Miljoen USD die in 2023 afloopt. Een Euro obligatie is een bepaald schuldinstrument waarmee landen geld in kunnen zamelen in een valuta van een ander land. Zelaya gaf aan dat El Salvador op zoek is naar middelen en financierders om deze euro-obligaties af te kunnen betalen. Hierover zei hij het volgende:

“We kunnen heel simpel betalingen verrichten, zonder een nieuwe Euro obligatie op de reguliere markt te creëren. We hebben ook de mogelijkheid om een obligatie te vinden, die in Amerikaanse Dollars is uitgedrukt maar wordt betaald in Bitcoin.”

Hij vertelde ook dat er grote interesse is in de Bitcoin obligatie van de beleggerskant. Dit komt mede doordat hij blootstelling biedt aan Bitcoin en 6,5 procent rente met een looptijd van 10 jaar biedt.

Het land zal echter ook aan reguliere financieringen deel blijven nemen, ondanks de uitgifte van Bitcoin obligaties. El Salvador zal de traditionele markt zeker niet verlaten, aldus Zelaya.

Partijen die El Salvador bij het opzetten van de Volcano Bonds ondersteunen, zijn bijvoorbeeld iFinex, dat zeer verwant is aan stablecoin Tether (USDT) en de bekende blockchain ontwikkelaar Blockstream. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de obligaties zullen op Blockstream’s Liquid Network worden uitgegeven en door iFinex worden verwerkt.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »