Bitcoin plan van El Salvador is kogelvrij

El Salvador is vastbesloten om door te gaan met Bitcoin een wettig betaalmiddel maken. Naar eigen zeggen brengt het Bitcoin plan slechts kleine risico’s met zich mee een grote sprong voorwaarts in de mensheid. Dit zei Nayib Bukele in een interview met een Bitcoin journalist. President Bukele zegt verder dat het Bitcoin plan van El Salvador kogelvrij is en het land gaat helpen om minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse dollar.

Bitcoin plan ziet er kogelvrij uit

El Salvador nam deze maand als eerste land ter wereld de Bitcoin als wettig betaalmiddel aan. Om Bitcoin volledig geaccepteerd te krijgen in het land levert Bukele op een consistente en transparante wijze de benodigde inspanningen.

In het interview met Bitcoin-podcaster Peter McCormack gaf Bukele verder ook aan dat hij ervan overtuigd is dat het Bitcoin plan gaat slagen. Niet alleen voor El Salvador maar ook voor de mensheid, want het Bitcoin plan is voor de mensheid een sprong voorwaarts. Bukele is er zeker van dat het Bitcoin plan buitenlandse bedrijven zal stimuleren om in El Salvador te vestigen, nieuwe banen zal creëren en goed zal zijn voor de economische ontwikkeling van het land in Midden-Amerika.

Bitcoin plan implementatie

Bukele niet bezorgd om IMF of Wereldbank

De president benadrukte dat hij vertrouwen heeft in het Bitcoin plan en dat het project een succes zal worden. Ondanks het feit dat de Wereldbank geen technische ondersteuning wilde bieden en ook ondanks de bezorgdheid van het Internationaal Monetair Fonds. De Wereldbank weigerde eerder om assistentie te verlenen aan de implementatie van het Bitcoin plan van El Salvador. Dit vanwege de negatieve invloed op het milieu en het gebrek aan transparantie van Bitcoin.

Bukele zei hierover dat het leuk geweest zou zijn als de Wereldbank of zijn adviseurs technische ondersteuning zou geven, maar dat het land deze ondersteuning niet echt nodig heeft. Het land heeft wat dat betreft voldoende lokale talenten om het Bitcoin plan geïmplementeerd te krijgen.

Een aantal analisten hebben hun bezorgdheid geuit dat de implementatie van het Bitcoin plan, het verzoek voor een financiële ondersteuning van USD 1 miljard vanuit het IMF in gevaar kan brengen. Bukele zelf is hier minder bezorgd over en gaf aan dat hij graag een toelichting geeft aan de IMF over zijn Bitcoin plan.

Bitcoin plan Bukele

De afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verminderen

Bukele wil minder afhankelijk worden van de Amerikaanse dollar en stelde de vraag wat het verschil is van zijn Bitcoin plan ten opzichte van het feit dat ze in het jaar 2001 de Amerikaanse dollar als wettelijk betaalmiddel accepteerde. Hij geeft aan dat het verschil waarschijnlijk de redenen waarom we dit doen is. Het besluit in 2001 werd waarschijnlijk gedaan ten gunste van de banken en de beslissing over Bitcoin accepteren als wettelijk betaalmiddel is genomen ten gunste van de bevolking.

De implementatie van het Bitcoin plan gaat het land ook helpen om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat het land beschermd worden tegen de nieuwe inflatie vanuit de Verenigde Staten die de afhankelijkheid van de US met zich meebrengt. We zullen in ieder geval een beetje minder afhankelijk worden van de uitgifte van nieuwe dollars. We dekken ons dus in tegen de te verwachten inflatie die al die nieuwe dollars met zich meebrengt, aldus Bukele

Bitcoin plan El Salvador

Bitcoin mijnbouwhub op basis van hernieuwbare energie

Bukele voegde eraan toe dat hij veel interesse heeft kunnen wekken bij verschillende organisaties en bedrijven voor het bouwen van een Bitcoin mijnbouwhub. Hiervoor zal hernieuwbare energie uit de vulkanen van El Salvador worden gebruikt.

Bukele gaf aan dat ze nieuwe (geothermische) putten ontdekt die het land 95 megawatt zullen opleveren. Dit is niet bijzonder veel, maar nog steeds aanzienlijk. De bouw van de Bitcoin mijnbouwhub zou USD 480 miljoen kosten.

Voor het bouwen van deze hub zullen er veel werkplekken worden gecreëerd hetgeen weer ten gunste komst van de werkgelegenheid in het land. Daarnaast komt het ook ten goede van de Bitcoin zelf, dit omdat de productie zal worden gedaan op basis van schone energie.

Een andere bijkomstigheid is dat de financieringen van de bouw van scholen, bruggen en andere faciliteiten en infrastructuur in het land zal voortaan ook met Bitcoin worden gedaan. Ook dit is weer gunstig voor de Bitcoin.

Plaats een reactie