Bitcoin prijs kan boven de $300.000 uitkomen

De economische ontwikkelingen die wereldwijd optreden als gevolg van onder andere de COVID-19 crisis maken de wereld van cryptocurrencies steeds aantrekkelijker. De ontwikkelingen brengen namelijk steeds hogere inflatiecijfers met zich mee, waardoor fiatvaluta zijn koopkracht verliest. Cryptocurrencies zijn immuun voor inflatie waardoor veel mensen grijpen naar deze digitale valuta’s als manier van investeren of bewaren van geld. Door de toenemende investeerders en handelaren op de cryptomarkt is deze markt zich ook verder gaan ontwikkelen. Recentelijk zijn er een hele hoop ontwikkelingen opgetreden rondom de Bitcoin. Veel van deze ontwikkelingen zijn positief en zullen de Bitcoin prijs laten stijgen. Bullish voorspellingen laten zien dat met name de nieuwe integratie van de Bitcoin binnen Twitter ervoor kan zorgen dat de Bitcoin prijs boven de 300.000 dollar gaat stijgen.

De integratie van de Bitcoin binnen Twitter

Twitter is een vorm van sociale media dat te vinden is op het internet. Het hoofd van dit platform is Jack Dorsey. Hij heeft ervoor gekozen dat er Bitcoin fooidiensten toegevoegd zijn aan het platform. Deze diensten zijn op dit moment ingeschakeld voor gebruikers van apparaten die worden ondersteund of bestuurd door een iOS-systeem. Via dit nieuwe systeem binnen Twitter kunnen gebruikers van het sociale media platform elkaar betalen, ongeacht waar zij zich bevinden op de wereld. De ontwikkeling en implementatie van de Bitcoin in het platform was een enorm succes. Twitter is op dit moment, volgens de analyse van Strike, één van de meest effectieve overdrachtsplatformen van de digitale valuta wereldwijd.

Vanaf 26 september 2021 is het voor alle Twitter gebruikers die het platform gebruiken via iOS mogelijk om digitale valuta te versturen via het Lightning Network. Dit maakte Jack Mallers, CEO van het bekende Twitter-platform, bekend in een blogpost. Hij schreef over de ontwikkelingen van het platform in samenwerking met de Strike API. Volgens Jack is deze toevoeging aan het platform fenomenaal geweest en heeft dit ertoe geleid dat twitter één van de grootste wereldwijde creater-marktplaatsen en één van de beste microbetalingsmarkten is geworden. Twitter is natuurlijk al een online communicatieplatform, maar met deze toevoeging is het ook nog eens een wereldwijd betalingsplatform geworden dat gebruikers nog meer verbindt. Binnenkort zal de optie ook beschikbaar gemaakt moeten worden voor Android gebruikers.

 

De implementatie van de Bitcoin in het Twitter netwerk is niet alleen een slimme gezet geweest voor het netwerk. Ook de Bitcoin zelf zal op deze manier vele nieuwe gebruikers werven. Wat de invloed van deze implementatie op de Bitcoin prijs precies zal zijn is niet te voorspellen. Maar we kunnen wel met zekerheid zeggen dat deze investering Bitcoin prijs flink zal laten stijgen.

Bitcoin prijs.

Bullish ontwikkelingen van de afgelopen tijd

Wanneer we terugkijken naar de Bitcoin prijs ontwikkelingen in de afgelopen week dan zien we zeker een aantal dips voorbij komen. Maar er zijn ook veel bullish ontwikkelingen voorbijgekomen. Zo begon de week erg bullish. Dit komt omdat de president van El Salvador nog eens 150 BTC had gekocht om de voorraad cryptomunten van het land te vergroten. Daarna werd ook nog eens bekend gemaakt dat er meer dan 1,6 miljoen gebruikers waren die de Chivo-Bitcoin-wallet hebben gedownload om actief de BTC te gebruiken als wettig betaalmiddel in El Salvador.

El Salvador is niet het enige land dat bullish momenten doormaakte in de afgelopen week. Ook in Brazilië is de cryptowereld weer een stukje gegroeid. BTG Pactual lanceerde namelijk een handelsapp waarmee gebruikers direct kunnen gaan handelen in de Bitcoin.  Ook de handelsapp Robinhood is gaan kijken naar mogelijke implementatie van de digitale valuta binnen het handelsaanbod.

Daarnaast zijn er ook positieve Bitcoin ontwikkelingen geweest in Nederland. Afgelopen woensdag heeft namelijk PSV, een Nederlandse voetbalclub, bekend gemaakt dat het in het bezit is van BTC munten. Dit komt omdat iemand erachter was gekomen dat de club betalingen in de Bitcoin overmaakte. De commercieel directeur van PSV ziet het gebruik van de Bitcoin als een investering in de toekomst. Ook dit kan de Bitcoin prijs laten stijgen. 

Alle voorgenoemde bullish ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat de Bitcoin prijs zal stijgen. Deze Bitcoin prijsstijging zal, met name door de implementatie van de munten binnen Twitter, misschien wel een grens van 300.000 dollar doorbreken.

https://www.youtube.com/watch?v=oiKAHyprTe0

Plaats een reactie