Bitcoin prijs breekt $40.000 grens

Bitcoin is eindeljk weer door de grens van $40.000 heen gebroken. In de eerst helft van januari dit jaar gebeurde dit voor het eerst. In de eerste vier maanden van dit jaar nam de Bitcoin koers flink toe. Op 14 april wist Bitcoin een all time high van $64.840 aan te tikken. Begin deze week wist Bitcoin na een enorme run een Bitcoin prijs van $40.000 te bereiken. Een behoorlijke prestatie, en dan te bedenken dat volgens CoinMarketCap de Bitcoin koers een jaar gelden nog net onder de grens van $10.000 stond.

Bitcoin prijs in 2021

Bitcoin heeft een behoorlijk volatiele periode achter de rug dit jaar. Op 17 december stond de Bitcoin prijs boven de $20.000. Nog geen twee weken later, op 3 januari 2021 schoot de Bitcoin de $30.000 voorbij om vervolgens wist Bitcoin in maar liefst 6 dagen een Bitcoin prijs te bereiken van $40.000 op 9 januari. Dit was de eerste keer dat de Bitcoin prijs boven deze prijs uitkwam. Als je denkt dat dit al een behoorlijke prestatie was, het stopte hier niet bij. Want op 18 februari ging de Bitcoin prijs voor de $50.000. Op 14 april piekte de Bitcoin prijs op maar liefst $64.840.

Vervolgens kreeg Bitcoin te maken met veel slecht nieuws dat behoorlijk invloed had op de Bitcoin prijs. Dit begon bij het bericht van Tesla dat het ging stoppen met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Naar eigen zeggen was dit vanwege de grote milieuzorgen. Later dit jaar zorgde ook het strenge optreden door de Chinese overheid op het gebied van Bitcoin voor een flinke waardedaling.

Bitcoin prijs $40000

Plotselinge Bitcoin prijsstijging Bitcoin

Vorige week zagen we enorme Bitcoin dip, de Bitcoin prijs lag toen net onder de $20.000. Maar in een week tijd is de Bitcoin waarde flink toegenomen tot bijna $40.000. Vraag je je af hoe het komt dat de Bitcoin prijs zo aan het stijgen is? Er zijn meerdere redenen, waaronder het feit dat Amazon iets met cryptomunten gaat doen. Maar ook Musk heeft hierin weer een belangrijke rol. 

Vorige week adverteerde Amazon met een vacature voor een productleider op het gebied van cryptocurrency. Dit suggereert dat het wereldwijde concern in zijn webwinkel cryptomunten wil gaan accepteren als betaalmiddel.

Ook Elon Musk, Tesla topman, liet zich vorige week weer postitief uit over de Bitcoin en het mogelijk weer accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Tijdens een Bitcoinconferentie benadrukte Musk dat Tesla in de toekomst weer Bitcoin wil gaan accepteren als betaalmiddel voor de voertuigen. Maar dit gaat pas gebeuren op het moment dat Bitcoin 50% van zijn energieverbruik uit hernieuwbare bronnen haalt. Musk gaf aan dat hij op dit moment vooruitgang ziet bij de munt.

Eerder zorgde Musks kritiek over het energieverbruik van Bitcoin voor een flinke Bitcoin prijsdaling. Toen bevonden de meeste Bitcoin miners zich nog in China. Juist in dit land werd voor het Bitcoin minen veel gebruik gemaakt fossiele energie, namelijk kolen. Maar doordat na het harde optreden van de Chinese overheid de Bitcoinminers zijn vertrokken uit China en de meeste zich hebben gevestigd in landen waar er op een milieuvriendelijke wijze Bitcoin wordt gemined, heeft dit een positieve impact op de milieu afdruk van Bicoin.

Doordat het energieverbruik minder vervuilend wordt, gaat Tesla opnieuw overwegen om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Elon voorziet dat Tesla-kopers hun auto in de nabije toekomst dus gewoon weer gaan betalen in Bitcoin.

Bitcoin prijs boven $40000

Bitcoin to the moon?

Er lijkt dus een herstel te zijn voor Bitcoin. De Bitcoin prijs stond een week geleden nog onder de $20.000. Nu op 26 juli 2021 wist de Bitcoin prijs, na een flinke bullrun, opnieuw de $40.000 te bereiken. Een mooie prestatie, we zijn dus weer terug op het niveau van een half jaar geleden.

Toch is het nog wel ver verwijdend van de All Time High in april. Gaan we dan opnieuw een All Time High bereiken? Dat is nog maar de vraag, want zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Bitcoin een behoorlijk volatiel beestje.

https://www.youtube.com/watch?v=cW5821ZyqV4

Plaats een reactie