Bitcoin prijs USD 40000

Bitcoin is eindeljk weer door de grens van $40.000 heen gebroken. In de eerst helft van januari dit jaar gebeurde dit voor het eerst. In de eerste vier maanden van dit jaar nam de Bitcoin koers flink toe. Op 14 april wist Bitcoin een all time high van $64.840 aan te tikken. Begin deze week wist Bitcoin na een enorme run een Bitcoin prijs van $40.000 te bereiken. Een behoorlijke prestatie, en dan te bedenken dat volgens CoinMarketCap de Bitcoin koers een jaar gelden nog net onder de grens van $10.000 stond.

Bitcoin heeft een behoorlijk volatiele periode achter de rug dit jaar. Op 17 december stond de Bitcoin prijs boven de $20.000. Nog geen twee weken later, op 3 januari 2021 schoot de Bitcoin de $30.000 voorbij om vervolgens wist Bitcoin in maar liefst 6 dagen een Bitcoin prijs te bereiken van $40.000 op 9 januari. Dit was de eerste keer dat de Bitcoin prijs boven deze prijs uitkwam. Als je denkt dat dit al een behoorlijke prestatie was, het stopte hier niet bij. Want op 18 februari ging de Bitcoin prijs voor de $50.000. Op 14 april piekte de Bitcoin prijs op maar liefst $64.840.

Vervolgens kreeg Bitcoin te maken met veel slecht nieuws dat behoorlijk invloed had op de Bitcoin prijs. Dit begon bij het bericht van Tesla dat het ging stoppen met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Naar eigen zeggen was dit vanwege de grote milieuzorgen. Later dit jaar zorgde ook het strenge optreden door de Chinese overheid op het gebied van Bitcoin voor een flinke waardedaling.

Bitcoin prijs $40000

Plotselinge Bitcoin prijsstijging Bitcoin

Vorige week zagen we enorme Bitcoin dip, de Bitcoin prijs lag toen net onder de $20.000. Maar in een week tijd is de Bitcoin waarde flink toegenomen tot bijna $40.000. Vraag je je af hoe het komt dat de Bitcoin prijs zo aan het stijgen is? Er zijn meerdere redenen, waaronder het feit dat Amazon iets met cryptomunten gaat doen. Maar ook Musk heeft hierin weer een belangrijke rol. 

Vorige week adverteerde Amazon met een vacature voor een productleider op het gebied van cryptocurrency. Dit suggereert dat het wereldwijde concern in zijn webwinkel cryptomunten wil gaan accepteren als betaalmiddel.

Ook Elon Musk, Tesla topman, liet zich vorige week weer postitief uit over de Bitcoin en het mogelijk weer accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Tijdens een Bitcoinconferentie benadrukte Musk dat Tesla in de toekomst weer Bitcoin wil gaan accepteren als betaalmiddel voor de voertuigen. Maar dit gaat pas gebeuren op het moment dat Bitcoin 50% van zijn energieverbruik uit hernieuwbare bronnen haalt. Musk gaf aan dat hij op dit moment vooruitgang ziet bij de munt.

Eerder zorgde Musks kritiek over het energieverbruik van Bitcoin voor een flinke Bitcoin prijsdaling. Toen bevonden de meeste Bitcoin miners zich nog in China. Juist in dit land werd voor het Bitcoin minen veel gebruik gemaakt fossiele energie, namelijk kolen. Maar doordat na het harde optreden van de Chinese overheid de Bitcoinminers zijn vertrokken uit China en de meeste zich hebben gevestigd in landen waar er op een milieuvriendelijke wijze Bitcoin wordt gemined, heeft dit een positieve impact op de milieu afdruk van Bicoin.

Doordat het energieverbruik minder vervuilend wordt, gaat Tesla opnieuw overwegen om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Elon voorziet dat Tesla-kopers hun auto in de nabije toekomst dus gewoon weer gaan betalen in Bitcoin.

Bitcoin prijs boven $40000

Bitcoin to the moon?

Er lijkt dus een herstel te zijn voor Bitcoin. De Bitcoin prijs stond een week geleden nog onder de $20.000. Nu op 26 juli 2021 wist de Bitcoin prijs, na een flinke bullrun, opnieuw de $40.000 te bereiken. Een mooie prestatie, we zijn dus weer terug op het niveau van een half jaar geleden.

Toch is het nog wel ver verwijdend van de All Time High in april. Gaan we dan opnieuw een All Time High bereiken? Dat is nog maar de vraag, want zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Bitcoin een behoorlijk volatiel beestje.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »