Visa en BlockFi lanceren 2% Bitcoin Rewards Credit Card

Cryptocurrency-dienstenbedrijf BlockFi lanceerde afgelopen dinsdag zijn allereerste Bitcoin Rewards Credit Card. Dit deed het bedrijf in samenwerking met Visa, voor goedgekeurde klanten in de Verenigde Staten.

De nieuwe kaart biedt klanten een eenvoudige manier om Bitcoin te verwerven zonder kosten te hoeven betalen of door de soms ingewikkelde onboardingprocessen bij beurzen te navigeren. BlockFi biedt de Bitcoin Rewards Credit Card als een instrument voor klantenwerving, maar ook om de klanten een vergoedingen te geven in Bitcoin op het moment dat ze aankopen doen met deze kaart.

Meer dan USD 1 miljard uitgegeven met Bitcoin Rewards Credit Card

Eind vorig jaar onthulde BlockFi dat ze in samenwerking met Visa bezig waren om een Bitcoin Rewards Credit Card te ontwikkelen waarbij de klant bij elke aankoop 1,5% van de aankoopwaarde in Bitcoin terugontvangt. In een mum van tijd onstond er een enorme file qua wachtrij voor klanten in de VS. Meer dan 400 duizend mensen meldden zich aan voor de kaart.

De kaart is deze week uitgebracht en de eerste fysieke exemplaren zijn verzonden naar Visa klanten. BlockFi CEO Zac Prince verwacht dat iedereen op de wachtlijst zijn kaart rond eind juli zal ontvangen.

Qua timing is deze lancering van de kaart is perfect. Visa liet namelijk eerder deze week weten dat de consumentenbestedingen met de Bitcoin Rewards Credit Card dit jaar ruim USD 1 miljard is. En dat terwijl we nog maar halverwege het jaar zijn.

Bitcoin Rewards credit card visa

Over BlockFi

BlockFi is een leen- en spaarbedrijf voor cryptocurrency. Bij dit bedrijf kun je Bitcoin storten en hier krijg je maandelijks rente over. Dus alle Bitcoin die je verdient door bestedingen te doen, kun je vervolgens direct op je BlockFi rekening storten. Hierover krijg je dan ook nog eens rente. Kortom, niet alleen gratis Bitcoin sparen, maar ook nog eens hierover rente ontvangen!  

Terry Angelos, Visa Global Head of FinTech zei dat naarmate de crypto-industrie groeit in populariteit, zijn dit soort crypto-beloningsprogramma’s een aantrekkelijke methode om consumenten bij het ecosysteem te betrekken.

Bitcoin Rewards Credit Card.

Digital Currency Roadmap van Visa

Visa liet weten dat ze voornemens zijn om met 50 verschillende cryptocurrency platform te gaan samenwerken. Het doel van deze samenwerkingen is om consumenten en verkopers op een gemakkelijke wijze toegang te geven aan cryptocurrency-betalingen. De lijst van cryptobedrijven bestaat uit 50 verschillende bedrijven, waaronder grote bedrijven zoals Coinbase, Crypto.com, Block en meer.  

Naast bovenstaande en vele andere activiteiten, heeft Visa ook een zogeheten  “Digital Currency Roadmap” ontwikkeld. Deze werd vorig jaar voor het eerst gepubliceerd. In een rapport dat deze week werd uitgebracht, werd de voortgang van deze routekaart belicht. Hierin werd dieper ingegaan op het meegroeien met het ecosysteem, de beloningen op BlockFi en ook het toevoegen van stablecoins.

Meegroeien met het ecosysteem

Visa wil gebruik gaan maken van haar relaties met crypto-first bedrijven om mee te kunnen groeien met het ecosysteem. Dit wllen ze gaan bereiken door Visa neer te zetten als preferred network, of te wel voorkeursnetwerk voor cryptobedrijven.

Beloningen BlockFi

Net zoals voor een gewone creditcard geld kan deze Bitcoin Rewards Credit Card overal gebruikt worden waar Visa ook geaccepteerd wordt. Het unieke aan deze Bitcoin Rewards Credit Card is dat anders dan bij het reguliere beloningsprogramma de kaarthouders 1,5 % kunnen terugverdienen in Bitcoin.

Klanten ontvangen de beloning bij elke aankoop die ze doen. In de eerste 3 maanden verdienen de klanten zelfs 3,5% terug in Bitcoin. Als de kaarthouder meer dan USD 50.000 binnen een jaar besteden met de Bitcoin Rewards Credit Card, dan krijgen zo voor elke dollar boven de USD 50.000 maar liefst 2% in Bitcoin terug. Dat is nog eens gemakkelijk Bitcoin sparen.

Stablecoins

Ook benoemde Visa in zijn roadmap de stablecoins. Dit omdat Visa zelf een grote fan is van stablecoins. De reden dat Visa zo’n fan is van stablecoins is vanwege de ontwikkelaarvriendelijke kenmerken van cryptocurrency in combinatie met de betrouwbaarheid van door fiat gedekte reserves.

Bitcoin Rewards Credit Card

In Nederland nog even wachten op Bitcoin Rewards Credit Card

BlockFi hoopt dat deze kaart een waardevol persoonlijk financieel hulpmiddel zal zijn voor klanten om Bitcoin te verdienen terwijl ze dagelijkse aankopen doen. Daarnaast hoopt het bedrijf dat ze op deze wijze meer mensen kennis kunnen laten maken met Bitcoin en uiteindelijk meer Bitcoin eigenaren creëert

De kaart zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de VS, maar het bedrijf moedigt mensen buiten de VS aan om zich aan te melden voor de wachtlijst. Het bedrijf zal t.z.t. dan laten wanneer de Bitcoin Rewards Credit Card beschikbaar komt in het specifieke land.

Alhoewel Bitcoin in eerste instantie is ontwikkeld als een tegenreactie op de traditionele financiële wereld, mag en kan het niet worden ontkend dat grote, internationale betaalbedrijven een significante bijdrage hebben geleverd aan de populariteit van cryptocurrency.

https://www.youtube.com/watch?v=ri-ErzY4C7s&t=1s

Plaats een reactie