Van Bitcoin scepticus naar Bitcoiner door truckersprotest in Canada

Het truckersprotest in Canada heeft wereldwijd invloed gehad. Het protest heeft ook invloed gehad op de cryptomarkt. Mogelijk heeft het protest ervoor gezorgd dat Bitcoin sceptici veranderd zijn in Bitcoiners, wat de ontwikkeling van de markt ten goede zal komen.

Truckersprotest in Canada beïnvloedt cryptomarkt

In Canada heeft de overheid een einde gemaakt aan de truckersprotesten. Hoewel de truckersprotesten voorbij zijn werkt de invloed van de protesten nog op verschillende markten door. Ook op de cryptomarkt zijn de effecten nog voelbaar.

De regering van Canada heeft stappen ondernomen om het truckersprotest in Canada te beëindigen. De truckers hadden blokkades veroorzaakt op veel wegen in het land. De stappen die de regering heeft ondernomen om de demonstranten te stoppen zijn ongekend.

Om de het truckersprotest te stoppen heeft de regering in Canada de bankrekeningen van de truckers bevroren. Doordat de truckers geen toegang meer hadden tot hun financiën werden de demonstranten als het ware uitgehongerd. Echter, door donaties en cryptoassets konden de truckers nog enige tijd door protesteren op de Canadese wegen.

Toen de demonstranten ineens geen toegang meer hadden tot hun fondsen moesten zij uiteindelijk wel hun blokkades opheffen. Hoewel de tactiek van de Canadese overheid effectief is geweest hebben veel critici commentaar gehad op de aanpak die is toegepast.

Zowel nationale critici als internationale critici hebben commentaar. Zij vinden de aanpak van de Canadese overheid inhumaan. Daarnaast lijkt de hele situatie er ook toe te hebben geleden dat crypto sceptici veranderen in Bitcoiners. Eén van de Bitcoin sceptici die mogelijk is veranderd in een Bitcoiner is David Heinemeier Hansson.

David Heinemeier Hansson is de bedenker van Ruby on Rails. Ruby on Rails is een server-side webapplicatieframework. Daarnaast kun je David Heinemeier Hansson ook kennen als een Le Mans-coureur en oprichter van zowel Basecamp als HEY.

Uit eerdere uitspraken bleek dat David Heinemeier Hansson een Bitcoin scepticus was. Zo heeft hij de Bitcoin en de ontwikkelingen van de cryptomarkt eerder bestempeld als een milieuramp. Echter, naar aanleiding van het truckersprotest in Canada is zijn visie ten opzichte van de Bitcoin veranderd.

Bitcoiner David Heinemeier Hansson

Van Bitcoin scepticus naar toekomstige Bitcoiner

Zoals eerder genoemd leek David Heinemeier Hansson altijd een Bitcoin scepticus. Echter, in een recent bericht op het sociale media platform Twitter heeft hij laten weten dat zijn visie al die tijd onjuist was. Het truckersprotest in Canada heeft hem laten inzien hoe belangrijk de gedecentraliseerde cryptomarkt is.

David Heinemeier Hansson is mogelijk veranderd van Bitcoin scepticus naar toekomstige Bitcoiner. De inhumane acties van de Canadese overheid hebben hem laten inzien hoe belangrijk het is voor inwoners om zelf controle te hebben over hun financiële activa. De gedecentraliseerde crypto valuta’s kunnen het leven van mensen redden en de invloed van de overheid verminderen.

David Heinemeier Hansson nuanceert zijn eigen uitspraken wel. Hoewel hij zeker het belang van de cryptowereld inziet en toegeeft dat het onjuist was om cryptocurrencies volledig af te wijzen blijft de cryptowereld nog in ontwikkeling. Er zijn duidelijk nog fouten, onzekerheden en problemen die de cryptowereld zal moeten oplossen voordat cryptocurrencies wereldwijd de rol van fiatvaluta kunnen overnemen.

Ivan Raszl is de oprichter van Ads of the World. Volgens hem kunnen de zorgen van David Heinemeier Hansson deels eenvoudig verholpen worden door gebruik te gaan maken van oplossingen zoals het Bitcoin Lightning Network.

Bitcoiners en voorstanders van digitale valuta’s waren blij met de uitspraken van David Heinemeier Hansson. De uitspraken van David Heinemeier Hansson werden massaal gedeeld door aanhangers van de cryptowereld. Ze deelden zijn visie en verwachten dat het aantal crypto gebruikers naar aanleiding van het truckersprotest in Canada zal gaan toenemen.

Critici op de cryptomarkt hadden wel nog enige kritiek op de uitspraken van David Heinemeier Hansson. Zo maakt hij in zijn uitspraken weinig tot geen onderscheid tussen crypto en de Bitcoin. Immers, de Bitcoin onderscheidt zich op veel gebieden van andere vormen van crypto. Hierdoor zal de invloed van de Bitcoin tijdens het truckersprotest anders zijn geweest dan de invloed van andere crypto.

https://www.youtube.com/watch?v=49vRNF373j8

Plaats een reactie