Binance CEO Changpeng Zhao gelooft dat bitcoin stabieler is dan Apple & Tesla

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) verklaarde deze week dat ondanks wat veel mensen denken, de prijs van bitcoin stabieler is in vergelijking met Apple en Tesla. In een recent interview met de Financial Times zei CZ dat Apple- en Tesla-aandelen grotere koersschommelingen genereren dan de belangrijkste cryptocurrency van de wereld.

Bitcoin stabieler dan Apple & Tesla

Volgens Changpeng Zhao, chief executive van Binance, is de prijs van bitcoin (BTC) de afgelopen twee jaar minder volatiel geweest dan die van Tesla en Apple Inc. Deze week zei Zhao het volgende over bitcoin: “Als je kijkt naar de afgelopen twee jaar en als je kijkt naar de prijs van techaandelen versus de bitcoinprijs, zijn veel van de techaandelen volatieler dan bitcoin. Als je naar de gegevens kijkt, is bitcoin stabieler dan Tesla en is bitcoin stabieler dan Apple.”

Verder stipte de CEO van ’s werelds grootste cryptobeurs naar handelsvolume ook de confrontatie van Binance met wereldwijde toezichthouders aan. Zhao verzekerde dat de crypto exchange binnenkort “goed nieuws te delen zou hebben.”

Zhao gaf zijn opmerkingen over bitcoin door tijdens een interview op de recente Financial Times Crypto and Digital Assets Summit. Tijdens zijn toespraak vergeleek hij ook Chinese techaandelen met Apple en Tesla wat volatiliteit betreft. Volgens de CEO “dalen veel [Chinese techaandelen] [eigenlijk] met 90%,” ook al krijgt de volatiliteit van bitcoin meer aandacht.

Bitcoin stabieler dan Tesla en Apple 1

Waarom Zhao denkt dat bitcoin stabieler is dan Apple en Tesla

Zhao’s mening dat bitcoin stabieler is dan Tesla- en Apple-aandelen lijkt niet vergezocht. In de afgelopen jaren zijn er aanzienlijke schommelingen geweest in de aandelenkoers van Tesla. Tesla staat op dit moment op de 8e plaats in de rangschikking van grootste financiële activa, met een kapitalisatie van meer dan 925 miljard dollar. De aandelen werden begin 2020 verhandeld tegen 90 dollar en stegen met ongeveer 1.300% tot een all-time high van 1.243 dollar, bereikt in november 2021. Sindsdien heeft de Tesla een lagere trend gekend, momenteel geprijsd op 930, een daling van 25%.

Toen de aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen (EV’s) zich rond de jaarwisseling van 2020 begonnen te herstellen, noteerde Tesla rond de $90. Bijna twee jaar later, eind november 2021, stegen de Tesla-aandelen naar een recordhoogte van $ 1.243 per aandeel. In de daaropvolgende maanden gaf de aandelenkoers van de EV-maker echter wat momentum op en daalde tot $800 op een bepaald moment. Momenteel wisselt Tesla van eigenaar rond $930.

Terwijl Tesla-aandelen een dramatische stijging en daaropvolgende terugval kenden, was de volatiliteit van Apple niet zo groot. Een plausibele reden is dat de techgigant voor consumentenelektronica zich bijna 50 jaar geleden op de markt vestigde. Toen de wereldwijde pandemie uitbrak, worstelden veel bedrijven om het hoofd boven water te houden te midden van tanende cijfers.

Apple, wereldwijd bekend, is momenteel het grootste bedrijf in marktwaarde, met een kapitalisatie van ongeveer 2,6 miljard dollar. Volgens InfinityMarketCapits aandelen zijn de op een na meest waardevolle financiële activa in de wereld, op een na de Gebeden, die een kapitalisatie van 12 miljard dollar heeft.

De aandelen van het bedrijf begonnen in 2020 rond de 70 dollar en hebben sindsdien een sterke opwaartse trend gekend. In januari van dit jaar bereikte Apple een nieuwe all-time high van 183 dollar, een waardestijging van ongeveer 160%. Sindsdien zijn ze met ongeveer 13% gedaald en momenteel noteren ze rond de 160 dollar.

Bitcoin daarentegen begon 2020 net boven $7.300, een stijging van 845% van zijn all-time high van $69.000 bereikt in november van vorig jaar. Momenteel wordt de cryptocurrency verhandeld op $38.300, waarmee het sindsdien een daling van 44% heeft geaccumuleerd. Als gevolg hiervan is het actief de 10e meest waardevolle ter wereld, met een marktwaarde van 730 miljard dollar.

Bitcoin stabieler dan Apple & Tesla

Ondank schommelingen bitcoin stabieler dan Apple en Tesla aandelen

Ondanks de genoemde schommelingen in Apple en Tesla aandelen, zullen velen bitcoin nog steeds als volatieler beschouwen. De belangrijkste digitale valuta ter wereld staat erom bekend regelmatig met dubbele cijfers in beide richtingen te schommelen. Bovendien is bitcoin, in vergelijking met AAPL en Tesla, een relatief nieuw beleggingsinstrument, dat in de begindagen traditioneel hoge prijsschommelingen kent.

Andere techreuzen zoals Google en Amazon kenden ook hoge volatiliteit tijdens hun oprichtingsfases. Beide bedrijven kunnen nu echter bogen op omvang en stabiliteit in termen van aandelenkoers.

Plaats een reactie