Bitcoin stijgt opnieuw met meer dan 8%

Twee dagen geleden beleefde iedereen een historisch moment: de goedkeuring van de allereerste Bitcoin ETF. Opvallend genoeg zag je niet een sterke pump die velen hadden verwacht. De Bitcoin koers reageerde eerst nauwelijks op het nieuws van de goedgekeurde ETF. Dat is nu wel even omgeslagen. Hier lees je alles terug over de recente gebeurtenissen en een blik vooruit is ook altijd handig.

Bitcoin stijgt opnieuw

Bitcoin heeft in de laatste 24 uur toch een opmerkelijke sprong gemaakt, met een stijging van meer dan 8% tot ruim boven de 48.000 dollar. Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat we de symbolische grens van 50.000 dollar doorbreken.

In oktober 2023 nam bitcoin een belangrijke stap. Het slaagde erin de 200 MA’s terug te winnen. Dit was een teken dat bitcoin zijn opwaartse trend zou hervatten na een korte pauze. Daarnaast zie je ook dat bitcoin vanaf eind oktober in een sterke parabolische trend kwam. Zo bleef het dus erg heen en weer gaan. Het doorbrak de weerstandsniveaus van 38.000 dollar en 45.000 dollar. Nu is het punt aangekomen dat het zich richt op het volgende weerstandsniveau rond 51.000 dollar. Het is nogal een groot verschil allemaal.

In de komende dagen zullen de 200 MA’s verder omhoog gaan kruipen. Ze kunnen uiteindelijk gaan samenvloeien met het steungebied rond 38.000 dollar. Mocht je voor de Bitcoin Halving in april 2024 een grote correctie gaan zien, dan is dit het niveau om in je achterhoofd te houden en op te blijven letten. Het is het laatste bullish argument dat in dit scenario op dit tijdsbestek nog te vinden is.

Overigens zou dit vanaf de huidige koers een correctie betekenen van ongeveer 22%. Uiteraard is het voor de meeste niet wenselijk om een correctie van 22% af te wachten om tot de conclusie te komen dat de bullish trend op dit hoge tijdsbestek bearish doorbroken is. Om eerder een signaal te krijgen dat er mogelijk een correctie of een trendwijziging aanstaande is, gebruik je de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin stijgt opnieuw

Eerste handelsdag

Nu gaat het allemaal wel weer prima met de bitcoin koers, maar je kunt je ook afvragen hoe de eerste dag van de ETFs is geweest op de markt. Nou, deze verliep ontzettend goed. Het is wellicht nog wel zacht uitgedrukt.

Tot dusver is er een totaal handelsvolume van meer dan 3,3 miljard dollar. Toch is er ook sprake van een domper: meerdere vermogensbeheerders staan hun klanten namelijk niet toe te handelen in de onlangs goedgekeurde Bitcoin beursfondsen. Het begon allemaal met Vanguard. Hij is de op één na grootste vermogensbeheerder ter wereld achter BlackRock, die klanten geen toegang zou geven om een van de Bitcoin ETF’s die gisteren zijn goedgekeurd aan te schaffen.

Op sociale mediaplatform X liet ondernemer Tony Spencer weten contact te hebben gelegd met Vanguard: ‘’Het is erger dan ik dacht. Ik belde en het antwoord dat ik kreeg was: ‘op dit moment staan we de aankoop ervan niet toe, omdat het niet overeenkomt met de beleggingsfilosofie van Vanguard.’’

Dit betekent bovendien dat klanten die eerder hebben geïnvesteerd in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat sinds vandaag is geconverteerd van een trustfonds naar een spot ETF, hun aandelen nu alleen nog maar kunnen verkopen.

Later zijn er ook meer berichten naar buiten gekomen dat niet alleen Vanguard een blokkade vormt tegen de nieuw gelanceerde beursfondsen. Ook hebben onder andere Citigroup, Merrill Lynch en Edward Jones beperkingen opgelegd aan klanten voor de aankoop van spot Bitcoin ETF’s. Fox Business-journalist Eleanor Terrett meldde op X dat Merrill naar verluidt afwacht ‘’of de ETF’s efficiënt handelen voordat ze besluiten om hun interne beleid te veranderen dat dit soort producten momenteel niet toestaat’’.

Grote plannen in zicht

De Verenigde Staten is nu het negende land dat spot Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd. Andere landen die al dergelijke ETF’s hebben goedgekeurd, zijn onder andere Canada, Duitsland, Brazilië, Australië, Jersey, Zwitserland, Liechtenstein en Guernsey.

Met de goedkeuring van Bitcoin ETF’s moet er weer iets anders zijn o op te kunnen focussen. De aandacht gaat nu naar de mogelijkheid van een Ethereum ETF, gezien Ethereum’s positie als de op één na grootste cryptocurrency na Bitcoin.

Bitcoin stijgt

Grote spelers zoals BlackRock en Fidelity hebben al eerder aanvragen ingediend voor spot Ethereum ETF’s. Dit opent de deur voor verdere adoptie van crypto-activa via gereguleerde beleggingsvoertuigen in de Verenigde Staten. Dat ze niet stil staan, kun je wel duidelijk opmerken.

Deze crypto evolutie wil je natuurlijk niet missen en dat hoeft ook niet. Door lid te worden van Bitvavo kan ook jij handelen in crypto en op de hoogte blijven van alles wat er momenteel speelt op de markt.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie