Bitcoin Taproot update is live

Het was eindelijk zover, de grootste Bitcoin update sinds de 2017 SegWit update werd maandag officieel doorgevoerd. Op maandagochtend werd het 709.632e blok bereikt en kon de zogenaamde Taproot soft fork officieel worden geïmplementeerd. De Taproot update brengt belangrijke verbeteringen op het gebied van privacy, smart contracts en optimalisatie met zich mee.

Grootste Bitcoin update sinds 2017

Afgelopen maandag werd eindelijk de langverwachte Bitcoin update doorgevoerd. De Taproot update gaat de privacy van Bitcoin gebruikers verbeteren door een verandering in het handtekening algoritme van het netwerk.   

De Taproot update werd in januari 2018 voorgesteld door kernontwikkelaar Greg Maxwell. In juni 2018 werd de update unaniem goedgekeurd door Bitcoin miners. Vanaf dat moment zijn ontwikkelaars druk bezig geweest met het testen en verbeteren van de Taproot update. Vanaf maandag is hij live op de BTC-blockchain.

Taproot update Bitcoin

Het belang van deze Taproot update

De Taproot update is erg belangrijk voor de bruikbaarheid van Bitcoin. De bedoeling van deze update is om de privacy van Bitcoin gebruikers te verbeteren en ook om het meer schaalbaar te maken. Dit zorgt voor een betere bruikbaarheid van Bitcoin.

  • Verbeteringen van de privacy

Een van de grootste veranderingen zal te maken hebben met de privacy van Bitcoin. Taproot zal eindelijk het handtekening algoritme veranderen waar Bitcoin jarenlang op vertrouwd heeft. Handtekeningen op Bitcoin zijn een soort vingerafdruk die je achterlaat op elke transactie die je met je portemonnee doet, en die hem aan die transactie koppelt.

Met de Taproot update zijn transacties met meervoudige handtekeningen en transacties met enkelvoudige handtekeningen niet meer van elkaar te onderscheiden op de blockchain. Dit maakt meer privacy mogelijk. Het heeft ook smart contracts op het Bitcoin netwerk flexibeler gemaakt. Bitcoin kan nu complexere smart contracts aan omdat de maximumgrootte van een script is opgeheven.

  • Smart contracts

Taproot maakt smart contracts mogelijk. Dit is de belangrijkste drijvende kracht achter de populariteit van Ethereum, en het heeft ook de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) en dApps versneld. Deze diensten en applicaties zijn ontworpen om veel economische activiteiten te automatiseren.

Op dit moment zijn smart contracts al beschikbaar op Bitcoin, zowel op de kernlaag als op het Lightning Netwerk. Toch denken niet veel mensen aan Bitcoin als een platform voor smart contracts. Ethereum is de dominante speler in deze sector.

De Taproot update zal het gemakkelijker maken om smart contracts op Bitcoin uit te voeren. Dit omdat de Taproot update het mogelijk maakt om smart contracts goedkoper en kleiner te maken als het gaat om de ruimte die ze innemen op de BTC blockchain.

Gezien het potentieel voor het creëren van nieuwe producten en technologische oplossingen, kan de introductie van smart contracts op Bitcoin de interesse van institutionele beleggers wekken.

  • Optimalisatie

De Taproot update brengt ook optimalisatie in de vorm van een “Sleutel en Handtekening Aggregatie”.  Dit betekent dat meerdere handtekeningen van Bitcoin transacties kunnen worden samengevoegd tot een enkele handtekening. Als een crypto exchange 25 transacties naar 25 mensen stuurt, dan kunnen deze transacties in één handtekening op de Bitcoin blockchain komen. Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid ruimte.

Taproot update van Bitcoin

Taproot update in veel opzichten een revolutie

Deze update is in veel opzichten een revolutie. De Taproot update gaat van Bitcoin een stevige concurrent voor Ethereum maken. Bitcoin heeft al een heel sterke merknaam en is het meest herkenbare project. Het is ook veel meer waard en heeft de grootste aanhang. En dat is nog allemaal voordat smart contracts populair worden op de Bitcoin blockchain.

Er zijn al pogingen om DeFi naar Bitcoin te brengen. Een van de meest prominente komt van de hand van Jack Dorsey. In juli kondigde hij aan dat zijn andere bedrijf Square een nieuw bedrijf zou beginnen “met als enig doel het gemakkelijk te maken om niet-custodiale, permissievrije en gedecentraliseerde financiële diensten te creëren. Onze voornaamste focus is Bitcoin,” twitterde hij toen. Er zijn geruchten dat dit bedrijf op het punt staat te lanceren net als Taproot geactiveerd wordt.

Bitcoin ontwikkelaars en gebruikers zijn erg enthousiast over de Taproot activering, en terecht. Het zou een nieuwe dageraad kunnen inluiden voor Bitcoin. In zijn twaalfjarige bestaan ​​heeft Bitcoin veel uitdagingen overwonnen. Taproot kan bewijzen dat Bitcoin-technologie kan worden geüpgraded zonder de betrouwbaarheid ervan te veranderen. Bitcoin to the moon? De tijd zal het ons leren…

https://www.youtube.com/watch?v=aVQ5B8MGdpA

Plaats een reactie