Bitcoin zweeft sinds half april rond zijn stijgende steunlijn. Het slaagde er niet in voldoende koopvolume te verzekeren om een gezonde bounce-back op gang te brengen. De prestaties van de laatste 5 dagen bevestigden dat nu het eindelijk voor het eerst dit jaar door de steunlijn brak. Enkele van de grootste instellingen die Bitcoin bezitten, houden hun Bitcoin voorraad nog steeds vast. Onder hen is elektrische voertuigen fabrikant Tesla die onlangs via zijn Q1 2022 winstrapport bevestigde dat het nog steeds een Bitcoin voorraad ter waarde van $1.26 miljard bezit en niet van plan is binnenkort te verkopen.
Matige Bitcoin prestaties
Bitcoin handelt sinds januari 2021 binnen een oplopende steun- en weerstandsrange. Het is binnen die range gebleven, ondanks meerdere uitbraakpogingen. De prestaties van de laatste twee weken slaagden er echter niet in dezelfde koopkracht te behouden als voorheen telkens wanneer de prijs in wisselwerking kwam met de steunlijn.
Het bearish optreden van BTC in de laatste 5 dagen leverde meer neerwaartse beweging op die zich verder onder de steunlijn uitstrekte. Het schoof opnieuw onder $40.000 terwijl meer FUD de markt binnenstroomde.
Maar de zware accumulatie tussen $39.000 en $40.000 heeft tot nu toe meer neerwaartse beweging verhinderd. Tot op zekere hoogte had dat geresulteerd in een opwaarts effect van 0.83% tot $39.786, op het moment van schrijven.
Een doorbraak onder het steunniveau zou geïnterpreteerd kunnen worden als een aanwijzing voor bearishness in het verschiet. Dit stemt overeen met de FUD en de verwachtingen dat de markt zijn bearish optreden zou kunnen voortzetten.
Sommigen speculeren zelfs dat de prijs van BTC wel eens onder $20.000 zou kunnen duiken. Zo’n uitkomst zou een massale sell-off vereisen, vooral van instellingen. Want een aantal grote bedrijven houden hun Bitcoin voorraad gewoon aan en zijn voornemens Bitcoin te kopen.

Grote bedrijven houden Bitcoin voorraad vast
Volgens het onlangs gepubliceerde kwartaalbericht over de resultaten van de populaire elektrische autofabrikant Tesla blijft zijn bezit Bitcoin voorraad bezit onveranderd. Deze staat nog steeds op ongeveer $1.26 miljard waarde, voor het tweede kwartaal op rij. Dit betekent dat Elon Musk’s bedrijf de afgelopen 8 maanden geen BTC kocht of verkocht.
Opmerkelijk is dat Tesla ook geen waardevermindering op de waarde van zijn Bitcoin voorraad noteerde. Dit komt doordat de wereldwijde marktprijs van de toonaangevende crypto in wezen gelijk bleef van het vorige kwartaal tot het volgende.
Dit is een schril contrast met het Q3 rapport van vorig jaar. Toen rapporteerde het bedrijf een waardevermindering van $51 miljoen rapporteerde. Dit ondanks het feit dat het zijn BTC voorraad niet toevoegde of verminderde vanwege de duidelijke prijsdaling van BTC toen.
Volgens de huidige boekhoudregels voor digitale activa moet een bedrijf dat dat activum momenteel bezit, een waardevermindering rapporteren als de prijs van een bepaald activum tijdens een kwartaal daalt. Omgekeerd, stel dat de prijs van het activum omhoogschiet. Dan mag dat niet als winst op de balans worden gerapporteerd, tenzij het genoemde activum wordt verkocht of verhandeld.
Bij het ter perse gaan blijft de koers van Tesla in een opwaartse trend, met een stijging van 3,6% tot $1.012 per aandeel deze late woensdag. Dat gezegd hebbende, bleven zijn aandelenkoersen sinds het begin van 2022 met 3% dalen.
Grayscale heeft ook een Bitcoin voorraad in zijn portefeuille en heeft plannen om er andere cryptocurrencies in op te nemen. Ook Terra kondigde onlangs plannen aan om miljarden uit te geven in een Bitcoin koopgolf.
Het is onwaarschijnlijk dat de bodemprijs van Bitcoin nog veel lager zal gaan als grote instellingen kopen. BTC’s on-chain metriek stemt ook overeen met wat de instellingen doen. Zo laat BTC’s exchange balance metriek zien dat er BTC uit exchanges is gevloeid. De Open Interest metriek van BTC Options sinds 17 april flink gestegen.
De BTC exchange balans en Opties Open Interest suggereren dat Bitcoin een bullish druk zou kunnen opbouwen. En, dit kan elke dag ontploffen. Er is echter nog steeds een aanzienlijke kans op wat neerwaartse beweging op korte termijn als de markt zwakke handen van zich afschudt.