Bitcoin waarde kan stijgen door inflatie angst in VS

De Bitcoin waarde bereikte dit jaar het ene hoogtepunt na het andere. Binnen anderhalve dag steeg de cryptomunt van $35.000 naar $40.000. Maar het daalde ook met maar liefst €7.600 in 24 uur. De cryptomarkt is nog steeds een zeer volatiele markt. Er worden forse winsten behaald maar ook flinke verliezen. Maar waarom is Bitcoin toch zo populair onder beleggers? Op dit moment heerst er een angst voor hyper nflatie in de VS. Juist dit kan de Bitcoin waarde doen stijgen.

Waarom is de Bitcoin zo geliefd en populair?

De Bitcoin is een van de weinige beleggingsactiva die behoorlijke rendementen oplevert. Op dit moment zijn er lage rentes, dus als je jouw geld op een spaarrekening gaat zetten, verdien je er bijna niets aan. Sterker nog, in sommige gevallen moet je zelfs betalen om je geld op een spaarrekening te zetten. Ook op obligaties verdien je vrij weinig, dit terwijl de aandelenkoersen behoorlijk hoog staan. Als er dan een belegging is waar wel rendement op kan worden behaald, dan is dit zeker een interessante optie.

Daarnaast zien steeds meer institutionele beleggers de Bitcoin als een reële investeringsoptie. Ook zien we dat steeds meer buitenlandse financiële dat ze Bitcoin aanbieden. Zo is het in de Verenigde Staten bij meer dan 100 banken mogelijk om als consument Bitcoin te kopen bij de bank. Hierdoor is er steeds meer vraag naar de digitale munt. Daarbij zijn er ook steeds meer overheden die regels opstellen voor het beleggen in cryptovaluta. De Bitcoin waarde stijgt hierdoor en de cryptovaluta wordt hierdoor ook steeds meer mainstream.

Bitcoin waardevol

Mogelijke inflatie door corona

Veel beleggers vrezen dat er in de toekomst een inflatie gaat optreden. Dit omdat overheden en centrale banken veel geld in de economie moeten pompen om de klappen van de corona op te vangen. Maar als deze partijen vanwege dit ruime beleid meer euro’s in omloop gaan brengen dan wordt de euro zwakker.

Fidelity Digital Assets noemt in het rapport ‘Why Corporate Treasuries May Consider Bitcoin‘, de potentiële inflatie als een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven  beginnen met het overwegen om Bitcoin als bedrijfsreserves aan te houden. 

Bitcoin waarde inflatie

Bij Bitcoin kan er geen sprake zijn van inflatie. Dit omdat er een harde limiet zit op het totale aantal Bitcoins die er ooit zal zijn. Op dit moment zijn er zo’n 18,5 miljoen in omloop en dit kan nog verder uitgroeien tot maximaal 21 miljoen. Meer Bitcoins zijn er namelijk niet. Bitcoin zijn dus schaars en worden steeds schaarser, want veel Bitcoins bezitters willen hun bezit niet te koop aanbieden. Het voorspelbare en transparante monetaire Bitcoin beleid maakt het uiteindelijk een goede mogelijke afdekking tegen inflatie.

Terwijl de Amerikaanse dollar, onze euro, en vele andere fiat-valuta’s, geconfronteerd worden met toenemende onzekerheid over de inflatieverwachtingen voor de komende jaren, zijn de inflatieverwachtingen van Bitcoin vooraf bepaald. Dankzij de regelmatige halveringen en beperkte aanbod, gaat het Bitcoin inflatiepercentage in de toekomst dalen, terwijl de traditionele valuta inflatie blijft stijgen.

Bitcoin waarde

Tot waar kan de Bitcoin waarde stijgen?

Tot waar de Bitcoin waarde kan stijgen is moeilijk te voorspellen. De Bitcoin waarde fluctueert nogal. Zo kan het in 36 uur 20% in waarde stijgen, maar ook in 24 uur maar liefst 24% in waarde dalen. Zo hebben we vorige week meegemaakt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Bitcoin waarde flink daalde. Sinds december 2017 verloop het in een jaar tijd maar liefst 80% van zijn Bitcoin waarde. En ook tijdens de COVID-19 in maart 2021 crashte de koers met zo’n 40% gedurende een maand. 

Qua toekomstige ontwikkelingen van de Bitcoin waarde zijn de meningen verdeeld. Sommige analisten zien de Bitcoin als een nieuwe bubbel, terwijl andere mensen juist verwachten dat de Bitcoin waarde kan stijgen, zelfs tot boven de $100.000.

Wordt Bitcoin ooit een mainstream betaalmiddel?

Daar waar veel beleggers op dit moment interesse hebben in Bitcoin en andere cryptovaluta als beleggingsoptie, is Bitcoin oorspronkelijk bedoeld als een digitaal betaalmiddel. Tegenwoordig kun je bij steeds meer bedrijven afrekenen met Bitcoin. Zo hebben diverse betaaldienstverleners, zoals PayPal, het als betaalmiddel geaccepteerd.

Wel is een nadeel van de Bitcoin dat het de eerste cryptomunt was. De ontwikkelaars van verschillende andere cryptomunten hebben bestudeerd wat de kinderziektes zijn van de Bitcoin. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe valuta hebben ze het eruit kunnen halen. Hierdoor zijn deze munter beter geworden. Dus op lange termijn kan het weleens zijn dat een andere valuta die we uiteindelijk grootschalig gaan gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=s1Khq8vUHKk

Plaats een reactie