Wat is er gefotografeerd in het appartement van het Bitfinex Hack echtpaar?

Momenteel is er een rechtszaak gaande waarbij een echtpaar wordt beschuldigd van het witwassen van Bitcoins. Het echtpaar staat inmiddels bekend als het Bitfinex Hack echtpaar. De Bitcoins zouden namelijk gestolen zijn van de bekende crypto exchange Bitfinex.

De mysterieuze zaak rondom het Bitfinex Hack echtpaar

In 2016 is er een enorme hoeveelheid Bitcoins (BTC) gestolen van het bekende crypto exchange platform Bitfinex. Deze Bitcoins zijn mogelijk witgewassen door een duo dat het Bitfinex Hack echtpaar wordt genoemd. Hoewel de roof in 2016 plaats heeft gevonden loopt de zaak tegen het echtpaar nog steeds.

De zaak rondom de gestolen Bitcoins is niet eenvoudig. Het openbaar ministerie van het District of Columbia heeft zich onlangs bemoeid met het conflict tussen het echtpaar en Bitfinex. Het openbaar ministerie heeft een juridisch document opgesteld dat 34 pagina’s telt. In dit document komen diverse argumenten aan het licht die duidelijk maken waarom het echtpaar geen borgtocht moet krijgen wanneer zij schuldig worden verklaard.

De hoeveelheid Bitcoins die het echtpaar heeft gestolen is enorm. Het gaat om een buit van een BTC 119.754 cache. Deze cache zal gestolen zijn door een echtpaar genaamd Heather Morgan (31 jaar oud) en Ilya ‘Dutch’ Lichtenstein (34 jaar oud).

Op het eerste gezicht lijken Heather Morgan en Ilya Lichtenstein een normaal koppel. Beiden hebben zij een mooie baan. Heather Morgan is de CEO van een copywritingbedrijf genaamd SalesFolk. Daarnaast heeft zij ook een baan als schrijver van diverse publicaties. Als laatste is Heather ook nog muzikant. Voor haar muzikale projecten gebruikt ze de naam ‘Razzlekhan’. Ilya ‘Dutch’ Lichtenstein is een techinvesteerder.

Helaas lijkt het koppel niet zo onschuldig te zijn. De procureur in de zaak rondom de gestolen Bitcoins heeft een document opgesteld waarin het echtpaar beschuldigd wordt van diefstal. Volgens de advocaten van de procureur heeft het Bitfinex Hack echtpaar Bitcoins van de crypto uitwisseling weggesluisd naar een wallet die gekoppeld was aan Lichtenstein.

Volgens advocaten van de procureur hebben wetshandhavingsfunctionarissen het geld getraceerd. De functionarissen zagen dat het geld overgestort was naar de wallet van Lichtenstein. Inmiddels is het geld in beslag genomen. In totaal hebben officieren maar liefst 3,6 miljard dollar in beslag genomen. Dit is de grootste financiële inbeslagname in de gehele geschiedenis van Amerika.

Bitfinex Hack echtpaar rechtszaak

Vreemde vondsten in het appartement van het Bitfinex Hack echtpaar

In het appartement van het Bitfinex Hack echtpaar zijn ook enkele vondsten gedaan die mogelijk bewijzen dat het echtpaar schuldig is voor de diefstal en het witwassen van de Bitcoins. Zo blijken er rekeningen gevonden te zijn die gekoppeld waren aan fondsen van Heather Morgan en Ilya Lichtenstein.

Hoewel het echtpaar gedurende de rechtszaak tijdelijk ergens anders is ondergebracht woonde de kat van het echtpaar nog wel in het appartement. Heather Morgan en Ilya Lichtenstein mochten volgens het document van de procureur de kat ophalen.

Eenmaal in het appartement ging Heather Morgan op zoek naar de kat. Op een zeker moment stond zij bij een nachtkastje waarop een oude telefoon lag. Hoewel ze bleef roepen voor haar kat leek het erop alsof ze ondertussen op de vergrendelknop van de telefoon bleef drukken. Alsof ze ervoor wilde zorgen dat de politie de inhoud van de telefoon niet kan doorzoeken.

Ondanks een verzoek van de aanwezige agenten liet Heather Morgan de telefoon niet los. De politie heeft de telefoon uit de handen van de dame getrokken. Vervolgens is er onder het bed een tas met verschillende telefoons, simkaarten en andere elektronica gevonden. Waarom deze elektronica verstopt lag onder het bed is niet duidelijk.

Maar een lading verdachte telefoons en elektronica is niet het enige wat de agenten vonden in het appartement van het Bitfinex Hack echtpaar. Volgens de foto’s die bijgevoegd zijn in het document van de procureur heeft de politie ook een hoop contant geld, in de vorm van verschillende valuta, gevonden. Het gaat hier om contant geld met een totale waarde van ongeveer 40.000 dollar.

De verdachte spullen zijn in beslag genomen en er wordt onderzoek gedaan of de spullen mogelijk verband houden met de witgewassen Bitcoins.

https://www.youtube.com/watch?v=GR3rUlDiMxY

Plaats een reactie