BitMEX Arthur Hayes: Dump fiat, start met het oppotten van goud en Bitcoin

De afgelopen week deed Credit Suisse, een van ’s werelds grootste investeringsbanken, een buitengewone uitspraak over de toekomst van de dollar. De bank kondigde aan dat het tijdperk van de dollar als wereldreservemunt ten einde loopt. De investeringsbank kondigde aan dat grondstoffen zoals goud steeds meer zullen opkomen om de dollar te vervangen. Aanvullend hierop zei BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes deze week dat hij denkt dat er de komende tien jaar honderden miljarden dollars naar zowel goud als Bitcoin zullen stromen.

De laatste dagen van de dollar

Niet alleen is Hayes er zeker van dat de dollars zullen worden omgezet voor goud en digitale crypto, ook is hij er “100% zeker” van dat intussen een financiële crisis en hyperinflatie van de Amerikaanse dollar zullen uitbreken.

Zoals hij uitlegde in zijn recente BitMEX blog post getiteld “Energy Cancelled,” zal het bevriezen van meer dan $600 miljard aan Russische buitenlandse reserves het vertrouwen van andere wereldregeringen in het opslaan van hun waarde in VS schatkistcertificaten doen wankelen.

Vooral China, dat ’s werelds grootste begrotingsoverschot heeft van ruim $ 273 miljard per jaar, zal de dollar niet langer gebruiken om zijn fiat valuta positie te laten groeien.

Als zodanig voorspellen Hayes’ berekeningen dat China en andere landen met een handelsoverschot naar goud en andere bewaarbare grondstoffen zullen kijken om jaarlijks ongeveer $967 miljard aan waarde te parkeren, die vroeger tot de fiat valuta’s behoorde.

Daarentegen zal dit de kracht van de Amerikaanse dollar, die nu al vecht tegen de hoogste inflatie die hij in 40 jaar heeft gezien, ernstig verzwakken. De Federal Reserve beëindigde onlangs haar programma voor de aankoop van Amerikaanse schatkistobligaties om de torenhoge prijzen in het land te verminderen.

Maar naarmate andere landen hun rijkdom uit obligaties weghalen en in grondstoffen investeren, zal de Fed gedwongen zijn weer Amerikaanse obligaties te kopen om haar schuld te financieren. Deze aankopen zullen natuurlijk gefinancierd worden door geld bij te drukken, wat zal uitlopen op “hyperinflatie”.

Er zal ook niet veel zijn wat de Fed kan doen: Lichte renteverhogingen zullen niets doen om Amerikaanse obligaties weer aantrekkelijker te maken voor andere naties. Aan de andere kant zouden aanzienlijke renteverhogingen een recessie veroorzaken, wat politici niet zullen toestaan.

BitMEX Arthur Hayes

Dump fiat, start met het oppotten van goud en Bitcoin

Hoewel Bitcoin door sommige beleggers vaak “digitaal goud” genoemd wordt, zegt Hayes dat hij geen maximalist is. Momenteel handelt Bitcoin handelt meer als een tech aandeel dan als een safe-haven activum, wat erop wijst dat de wereld het nog niet erkent voor zijn waarde opslag. Daarom zullen overheden voorlopig het meeste van hun geld in fysiek goud deponeren.

Maar dat betekent niet dat digitaal goud er niet van profiteert. Hayes blijft er “zeker van” dat als dit nieuwe goudtijdperk aanbreekt, sommige centrale banken ervoor zullen kiezen handel te gaan drijven in Bitcoin in plaats van goud over de wereld te verschepen om elkaar te betalen.

“Nogmaals, ik heb er het volste vertrouwen in dat op persoonlijk niveau als je gelooft dat je fiat moet uitgeven en goud sparen, de mentale sprong naar fiat uitgeven en Bitcoin sparen minuscuul is,” stelt hij.

De oprichter van de beurs concludeert dat goud naar $10.000 zal marcheren en Bitcoin naar $1.000.000, als de ineenstorting van fiat “de grootste vermogensoverdracht die de wereld ooit gezien heeft” op gang brengt.

BitMEX over Bitcoin

Bitcoin’s toekomst onder de huidige omstandigheden blijft onvoorspelbaar

Technische signalen wijzen op een potentiële bitcoin bull run, want het activum lijkt zich boven het $40.000 niveau te handhaven. Het zijn echter een paar turbulente maanden geweest voor het activum en de algemene markt, dus het valt nog te bezien hoe de zaken zullen veranderen als de volledige impact van de sancties de wereldeconomie beïnvloedt.

Er is nu een nauwere correlatie tussen bitcoin en andere markten, wat een negatieve impact op de crypto zou kunnen betekenen als de effecten hun intrede doen. Maar sommige analisten zijn zo ver gegaan om te zeggen dat “oorlog goed kan zijn voor de bitcoin prijzen”.

Pantera Capital CEO Dan Morehead zei ook dat bijna “iedereen met een smartphone binnen 5-10 jaar crypto zal gebruiken”. Institutionele beleggingen zijn in snel tempo gegroeid en vertegenwoordigen 99% van het handelsvolume in grote transacties in bitcoin.

Beleggers lijken zeker vertrouwen in de markt te hebben. Bill Gates daarentegen waarschuwt beleggers voor bitcoin en raadt doorsnee beleggers aan voorzichtigheid te betrachten.

https://www.youtube.com/watch?v=RiQRhM6DrkA

Plaats een reactie