BlackRock verlegt grenzen met nieuwe aanvraag voor spot Ethereum ETF bij SEC

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft de financiële wereld opgeschud met de recente aanvraag van een spot Ether ETF bij de Amerikaanse SEC. Deze stap, een aanvulling op een eerdere aanvraag voor een Bitcoin ETF, markeert een significante mijlpaal in de integratie van cryptocurrency in traditionele financiële markten. Met de groeiende interesse van institutionele beleggers en de positieve marktreactie op deze ontwikkelingen, staat de cryptosector mogelijk aan de vooravond van een nieuwe fase van acceptatie en groei.

In een opvallende beweging die de financiële wereld doet opschudden, heeft BlackRock, de grootste vermogensbeheerder op aarde, bij de Amerikaanse SEC een aanvraag ingediend voor een spot Ether ETF. Deze stap, die volgt op een vergelijkbare aanvraag voor een Bitcoin ETF, toont duidelijk de toenemende integratie van cryptocurrency in de conventionele financiële markten aan. Volgens Cointelegraph is dit een duidelijk signaal van de groeiende interesse van institutionele beleggers in de cryptomarkt.

Blackrock Ethereum ETF

De iShares Ethereum Trust van BlackRock streeft ernaar om “over het algemeen de prestaties van de prijs van Ether te weerspiegelen”, zoals blijkt uit de S-1 aanvraag. Deze beweging komt kort na de registratie van het trustfonds bij de Delaware Division of Corporations en Nasdaq’s aanvraag voor goedkeuring van de spot ETF bij de SEC. Coindesk merkt op dat de prijs van Ether kortstondig bijna 2% steeg naar $2.080 na de indiening van de S-1, maar daarna weer terugviel.

Het proces voor het aanvragen van een spot ETF is complex en vereist goedkeuring van zowel de Trading and Markets divisie als de Corporate Finance divisie van de SEC. Decrypt legt uit dat BlackRock’s aanvraag voor een Bitcoin ETF in juni 2023 plaatsvond, waarmee het bedrijf vooroploopt in de crypto-ETF race. De recente positieve reacties van de markt op ETF-gerelateerde updates, met name na juridische uitspraken tegen de SEC’s afwijzing van eerdere crypto ETF-aanvragen, wijzen op een veranderende houding.

Interessant is dat Larry Fink, CEO van BlackRock, zijn mening over crypto heeft bijgesteld en nu steun uitspreekt voor de sector. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling gezien zijn eerdere sceptische houding. Investing.com benadrukt dat deze ontwikkelingen plaatsvinden in een tijd waarin de cryptomarkt zich herstelt van eerdere verliezen.

Blackrock Ethereum ETF

Een belangrijk aspect in deze dynamiek is de positie van de SEC. Voorzitter Gary Gensler heeft zich niet duidelijk uitgelaten over of de SEC Ethereum beschouwt als een security of een commodity. Dit blijft een punt van debat en speculatie binnen de crypto wereld.

Met de aanvraag van BlackRock voor zowel een Bitcoin als Ether ETF, wordt de groeiende interesse van institutionele beleggers in de cryptomarkt benadrukt. De verwachtingen voor de goedkeuring van een Bitcoin ETF worden geschat op 90% tegen begin 2024, met de hoop dat de goedkeuring voor de Ether ETF kort daarna volgt. Deze ontwikkelingen kunnen een nieuw tijdperk van acceptatie en groei inluiden voor cryptocurrencies.

Zie jij dit nieuws als jouw kans om Ethereum te kopen?

Met de recente stappen van BlackRock richting een Ethereum ETF, is dit misschien wel het perfecte moment voor jou om te investeren in Ethereum. Als dit nieuws je interesse heeft gewekt en je ziet het als een kans, wacht dan niet langer. Ga naar Bitvavo, waar je eenvoudig en veilig Ethereum kunt kopen. Dit platform biedt gebruiksgemak en betrouwbaarheid, ideaal voor zowel beginnende als ervaren crypto investeerders. Pak nu je kans en stap in de wereld van Ethereum via Bitvavo!

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie