Bloomberg crypto outlook rapport pleit voor Bitcoin prijs van $100.000

Bloomberg is een heel bekend analyse bedrijf dat onder andere de ontwikkelingen op de cryptomarkt analyseert. Ook investeert het bedrijf zelf veel geld in de cryptowereld omdat het bedrijf de toekomst van de digitale activa inziet. Meerdere keren per jaar brengt het bedrijf een Bloomberg crypto Outlook-rapport naar buiten. In dit rapport geeft het bedrijf weer hoe de analisten die werkzaam zijn binnen Bloomberg hun weg door de markt navigeren. Daarnaast komt er ook informatie vrij met betrekking tot adoptiepercentages en bijvoorbeeld de ontwikkeling van vraag en aanbod op de markt. Het bedrijf is transparant en deelt niet alleen de cijfers, maar ook de manier waarop zij deze cijfers hebben verkregen.

De inhoud van het Bloomberg crypto outlook rapport

Het meest recente Bloomberg crypto outlook rapport is onlangs vrijgegeven. Dit is de september-editie van het rapport. In deze september editie staat dat de analisten van Bloomberg verwachten dat de Bitcoin binnenkort een prijs van $100.000 zal gaan bereiken. Dit zal gebeuren via een weg waar de munt minimale weerstand ondervindt, en waarbij de cryptocurrency zich zal vestigen als wereldwijde reservevaluta.

In het rapport maken de analisten van Bloomberg een vergelijking met de status van de dollar als wereldwijde reserve asset. Ze maken duidelijk op welke manier de Bitcoin steeds meer positieve invloed ontvangt vanuit de samenleving. Dit komt doordat de samenleving aan het digitaliseren is. Een digitale samenleving zoekt naar een digitale activa die liquide en altijd beschikbaar is. De Bitcoin voldoet aan deze eisen en is daarom zeer geschikt als wereldwijde reserve asset.

Bloomberg crypto outlook report

Digitale toekomst wordt vertegenwoordigd door de Bitcoin

In het Bloomberg crypto outlook rapport is een uitspraak te lezen waaruit blijkt dat de analisten bij Bloomberg geloven dat de digitale toekomst wordt vertegenwoordigd door de Bitcoin. Zij stellen dat de dollar meer dan 300% vooruit is gegaan ten opzichte van andere valuta’s sinds de beëindiging van het goud-tijdperk. Dit tijdperk werd in 1971 beëindigd door de toenmalige president Richard Nixon. Deze ontwikkeling geeft aan dat de dollar niet slecht presteert. Maar als deze ontwikkeling volgens de schrijvers van het rapport wordt vergeleken met de ontwikkeling die de Bitcoin heeft doorstaan, dan geloven de analisten dat de Bitcoin een vertegenwoordigende rol speelt in de onvermijdelijke ontwikkeling van een digitale toekomst.

Volgens het Bloomberg crypto outlook rapport vormt de Bitcoin ook de ultieme oplossing voor het eeuwenoude probleem dat speelt rondom het kiezen van een wereldwijde reservevaluta. De Bitcoin is zeer geschikt als wereldwijde reserve asset doordat de cryptomunt gemakkelijk te vervoeren is, transacties met de munt gemakkelijk uit te voeren zijn, er sprake is van 24/7 prijsdekking, de munt relatief schaars is en er geen centrale aansprakelijke instantie is die invloed heeft op de munt.

In het Bloomberg crypto outlook rapport is ook te lezen hoe de aandelenmarkt de kwantitatieve verruiming in de wereld van verschillende activa volgt. Dit is door de analisten van Bloomberg gemeten via het stijgende traject dat toebehoort aan de balansen van de centrale banken van de G4. Volgens het rapport vindt er blootstelling aan diverse risico’s plaats binnen beide indexen. Maar de ontwikkelingen rondom de Bitcoin bevatten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de S&P 500, volgens de Bloomberg Galaxy Crypto Index weinig van deze risico blootstelling. Dit laat zien dat de Bitcoin zijn weg vervolgt naar het worden van de digitale reservevaluta die wereldwijd gebruikt zal worden.

Bloomberg crypto outlook

Hoe gaat het verder?

Niet alleen het Bloomberg crypto outlook rapport is positief. Steeds meer beleggers over de hele wereld beseffen zich dat het huidige macro-economische scenario goed past bij de uitgangspunten van de Bitcoin. Hetgeen dat de Bitcoin waarde geeft is hetzelfde als wat de wereld hedendaags te bieden heeft. Ook de toepassing van de Bitcoin in de praktijk wordt steeds duidelijker.

De mogelijkheden die de crypto valuta biedt voor het bedrijfsleven, de ondernemers maar ook het ‘gewone’ volk zullen ervoor zorgen dat de adoptie van deze digitale munt steeds meer toeneemt. En als we de analyses van Bloomberg volgen, en we gaan mee in de gedachtegang van deze analisten, dan zullen we ons beseffen dat de eerstvolgende stap voor de ontwikkeling van de Bitcoin dichtbij is. En deze eerstvolgende stap zal een implementatie als wereldwijde digitale reservevaluta zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPsqudS3hAc

Plaats een reactie