BTC criminaliteit leidt tot plunderen fondsen Chivo wallet in El Salvador

De BTC criminaliteit in El Salvador is de laatste tijd sterk toegenomen. In El Salvador zijn momenteel verschillende oplichters actief. Ze maken misbruik van de gratis 30 dollar die de regering uitdeelt, de lange rijen voor de geldautomaten, het gebrek aan kennis bij de lokale bevolkingen en ze misbruiken identiteitsbewijzen.

Chivo wallet met 30 dollar

Onlangs heeft El Salvador als eerste land ter wereld via een nieuwe wetgeving de Bitcoin aangenomen als wettig betaalmiddel. Deze nieuwe wetgeving moet ervoor zorgen dat het land op financieel gebied het hoofd beter boven water kan houden. De levenskwaliteit van de inwoners zal met deze zet verbeterd moeten worden.

Het verloop van de Bitcoin adoptie in het land gaat erg soepel. Veel inwoners haakten snel aan op de nieuwe wetgeving en downloadden de Chivo wallet om hun BTC munten in te bewaren. Echter, het is natuurlijk te mooi om waar te zijn als de adoptie volledig zonder problemen verliep.

Als je de Chivo wallet downloadt in El Salvador dan krijg je 30 dollar aan BTC. Echter, iedere inwoner kan maar één keer registreren voor deze beloning. Om toch meer BTC te ontvangen zijn sommige inwoners de identiteit gaan stelen van andere inwoners die hun beloning nog niet hebben geclaimd.

BTC criminaliteit El Salvador

Misbruik van identiteitsdocumenten

Diverse media in El Salvador hebben onlangs bekend gemaakt dat er identiteiten gestolen werden in het land. De reden hiervoor is de 30 dollar aan BTC die elke inwoner in het land ontvangt wanneer hij of zij zich registreert voor een Chivo wallet. De Chivo wallet is de BTC wallet welke uitgegeven is door de overheid van El Salvador. De beloning van 30 dollar aan BTC was bedoeld om inwoners van het land te stimuleren om gebruik te gaan maken van de nieuwe valuta in het land.

Echter, het systeem voor deze beloning blijkt niet waterdicht te zijn. Door middel van identiteitsfraude lukt het diverse inwoners om de app te registreren op een andere naam en zo een beloning te claimen die niet voor hen bedoeld is. Ze stelen hiervoor identiteitsdocumenten en verdienen op deze manier veel BTC munten.

De lokale website en krant El Diario de Hoy uit El Salvador gaf aan dat het niet om kleine hoeveelheden BTC gaat. Volgens dit mediakanaal heeft er enorm veel BTC criminaliteit en diefstal plaatsgevonden. Met name de app gebruikers die de afgelopen dagen de Chivo wallet gingen downloaden zijn slachtoffer geworden van de BTC criminaliteit. Ze waren verbaasd en teleurgesteld om te ontdekken dat iemand anders hun 30 dollar aan Bitcoin al had geclaimd.

De reactie op de BTC criminaliteit

Er zijn een aantal BTC critici die geen vertrouwen hebben in de adoptie van de Bitcoin in El Salvador. Zij hebben ook gesteld dat de overheid niet reageert op het probleem in het land met betrekking tot de identiteitsfraude en BTC criminaliteit. Volgens hen is de regering stil. Desalniettemin moeten deze nieuwskanalen toegeven dat het probleem van de BTC criminaliteit nog niet goed in beeld is gebracht. Het kan maar zo zijn dat de overheid van El Salvador nog aan het inventariseren hoe ernstig het probleem is en hoeveel mensen het probleem getroffen heeft, voordat de ze een reactie gaan uitbrengen.

BTC criminaliteit in El Salvador

Andere critici van het Bitcoin beleid in El Salvador hebben ook gereageerd op de situatie omtrent de BTC criminaliteit en identiteitsdiefstal in het land. Zo gaf de econoom Tatiana Marroquín aan dat Chivo waarschijnlijk een hoop klachten had te verwerken. Daarnaast stelde deze criticus zich ook beschermend op tegen de omgang van Chivo met de persoonsgegevens van inwoners. Als mensen jouw identiteit kunnen stelen voor de beloning van 30 dollar aan BTC, kunnen ze dan ook niet op een later moment je identiteit stelen via de Chivo wallet en op deze manier grotere bedragen stelen?

 

Een medeoprichter van ETH heeft gereageerd op de situatie in El Salvador en de manier waarop de inwoners in het land hun leider in twijfel trekken. De critici vinden Bukele een slechte leider of geven aan dat de situatie in El Salvador de ontwikkeling van de cryptowereld in een slecht licht zet. Echter, een realistische crypto gebruiker zal het hier niet mee eens zijn. De plannen in El Salvador zijn goed uitgedacht. En als eerste land ter wereld dat de Bitcoin accepteert als wettig betaalmiddel is het onmogelijk dat dit proces zonder enkele fouten verloopt. Het is dan ook niet raar dat de BTC criminaliteit momenteel is toegenomen. 

https://www.youtube.com/watch?v=eRk_rggDdr8

Plaats een reactie