Wat zijn belangrijk factoren om deze week in de gaten te houden voor BTC?

Bitcoin (BTC) begint aan een nieuwe week en worstelt om steun te behouden nu belangrijke macro veranderingen in het verschiet liggen. Het zou wel eens een cruciale week kunnen worden voor de relatie van Bitcoin en altcoins met traditionele activa. De Amerikaanse Federal Reserve zal deze week het belangrijkste gespreksonderwerp zijn voor hodlers.

Belangrijke gebeurtenissen deze week

De komende gebeurtenissen kunnen de komende week zowel het BTC-sentiment als de prijsactie katalyseren.

  • Rusland, China, inflatie en de Fed

De Fed is een belangrijke factor als het gaat om de prestaties van crypto’s deze week. Op woensdag zullen de beleidsmakers beslissen of ze al dan niet overgaan tot een grote renteverhoging, die al sinds vorig jaar verwacht wordt. De renteverhoging zal niet enorm zijn, misschien een kwart basispunt, maar de implicaties kunnen niettemin belangrijk zijn voor Bitcoiners. Bitcoin & Ethereum zijn in 2022 aan de SP500 gekoppeld en deze beslissingen zouden een grote invloed moeten hebben op cryptocurrencies,

  • MiCA

In Europa staan wetgevers op het punt te stemmen over cryptocurrency wetgeving, waarbij sommigen Proof-of-Work protocollen proberen te verbieden met een beroep op milieu-overwegingen. Vandaag stemt de ECON commissie van het Europees Parlement over MiCA, de verordening die de koers zal uitzetten voor de invoering van cryptocurrency in de EU. #Bitcoin kan te maken krijgen met een discriminerende behandeling vanwege PoW consensus. Hoewel critici het idee al van tafel hebben geveegd, blijft de dreiging voor het sentiment van een mogelijke overwinning bestaan.

  • Conflict Rusland en Oekraïne en Covid situatie in China

Naast de deur blijft het conflict tussen Rusland en Oekraïne etteren, samen met de economische gevolgen ervan-Rusland dreigt in gebreke te blijven, en sancties en handelsblokkades doen de inflatiedruk toenemen. In China is het Coronavirus zelf weer op de radar, met een toenemend aantal opgesloten bewoners.

  • Bitcoin accumulatie

BTC walvissen zijn de afgelopen dagen actief geweest, terwijl het aandeel van de totale BTC voorraad in handen van kleinere investeerders een hoogtepunt in een jaar bereikt heeft. Afzonderlijke gegevens van on-chain analytics firma CryptoQuant bevestigen de trend, en laten zien dat van de 21 grote exchanges die het bestrijkt, de BTC tegoeden op hun gecombineerde laagste punt staan sinds begin augustus 2018 – 2.32 miljoen BTC. De laatste gegevens van Glassnode laten zien dat de exchanges sindsdien nog eens 1,9 miljard dollar aan BTC verloren hebben in de afgelopen week.

  • Negatief marktsentiment

Het Bitcoin en bredere crypto sentiment wijst deze week stevig bergafwaarts. Een analist bij On-Chain zei dat het Bitcoin sentiment nu slechter aanvoelt dan in juli ’21 en de prijs staat nu meer dan $8k hoger vs. het dieptepunt van juli ’21. De Crypto Fear & Greed Index blijft zich in het “extreme angst” gebied bevinden. Het bevindt zich sinds half februari als dicht bij de 20/100 markering.

BTC fear and greed indez

Mogelijk toch goed nieuws op komst voor BTC

Er is wellicht ook goed nieuws op komst. Dat zou deze week wel eens kunnen komen in de vorm van El Salvador en de uitgifte van zijn veelgeprezen tienjarige Bitcoin obligaties, die informeel bekend staan als de “vulkaan obligaties”.

Het land dat vorig jaar als eerste Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, heeft sindsdien zijn toevlucht genomen tot geothermische energie uit een vulkaan om BTC te mijnen. Daartoe zoekt het nu langlopende investeringspartnerschappen door obligaties uit te geven die rechtstreeks aan de mijnbouw verbonden zijn. 

Hoewel de precieze datum van de uitgifte van de obligaties, die naar verwachting $1 miljard zullen aantrekken, onbekend blijft, nemen de vermoedens toe dat het deze week zou kunnen gebeuren.

In een interview met Saifedean Ammous op de Bitcoin Standaard Podcast dit weekend, was Samson Mow, voormalig CSO van Blockstream optimistisch over de vooruitzichten.

“Dus als El Salvador deze obligatie voor elkaar krijgt, dan laat dat de wereld zien dat je niet hoeft te vertrouwen op het IMF of op welk centraal uitleeninstituut dan ook dat niet noodzakelijk het beste met je voor heeft, maar dat je gewoon alles kunt financieren met door Bitcoin ondersteunde obligaties,” zei hij.

https://www.youtube.com/watch?v=g_VOnxfwJEE

Plaats een reactie