De BTC prijs doorbreekt $55K

Afgelopen week heeft de BTC prijs de grens van $55K doorbroken. Het is voor het eerst sinds mei dat de prijs weer rond de $55K is gaan zitten. Als we kijken naar de diverse oorzaken van deze prijsstijging dan zijn deze erg duurzaam. Hierdoor zouden we kunnen verwachten dat de prijs van de Bitcoin de rest van het jaar nog verder stijgt. Maar wat is er precies gebeurd op de cryptomarkt de afgelopen week? Wat heeft ervoor gezorgd dat de prijs van de Bitcoin deze grens wist te doorbreken?

Bullish nieuws doet BTC prijs stijgen

De werking van de cryptomarkt bestaat uit een prijsmechanisme dat wordt gedreven door een combinatie van stimulerend nieuws (bullish) en ontmoedigend nieuws (bearish). Wanneer er meer bullish nieuws is dan bearish nieuws dan zal de prijs van een cryptovaluta stijgen. En dit is precies wat er afgelopen week plaats heeft gevonden bij de Bitcoin.

Het begon op maandag met een aankondiging van de president van El Salvador. Een korte tijd geleden heeft het land de Bitcoin geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Uit de statistieken blijkt dat nu al, in slechts 26 dagen, meer dan 3 miljoen mensen de gratis BTC wallet van het land hebben gedownload. Dit kan betekenen dat meer dan tweederde van de volwassen inwoners in het land van plan is om aan de slag te gaan met de Bitcoin. Er waren maandag ook andere interessante gebeurtenissen zoals het nieuws dat de vechters uit de Gamebred Fighting Championship beloond worden in de Bitcoin.

 

Op dinsdag werd de aandacht op de cryptomarkt getrokken naar Bill Miller. Hij is miljardair en deelde zijn visie over de ontwikkeling van de Bitcoin ten opzichte van goud. Waar de waarde van de Bitcoin de afgelopen jaren met 1.200.000% is gestegen, is goud in deze periode slechts 1% vooruit gegaan. Ander bullish nieuws op dinsdag bestond uit het feit dat diverse banken in de Verenigde Staten gaan beginnen met het aanbieden van een Bitcoin custody-service. Dit wordt gedaan in samenwerking met NYDIG en Strike-app.

Op woensdag kwam het rapport van de Bank of America (BofA) naar buiten waarin genoemd werd dat de Bitcoin een ontwikkeling is welke je eigenlijk niet kan negeren. Dit nieuws gaf het laatste zetje in de ontwikkeling van de BTC prijs waardoor deze later op de woensdag de grens van $55K doorbrak.

Maar het bullish nieuws ging door. Op donderdag liet Leah Wald, CEO van Valkyrie Investments, weten dat de Bitcoin één van de sterkste en meest zelfstandige monetaire netwerken is ter wereld. Het is volgens de CEO een goede manier om waarde op te slaan. Op donderdag werd ook het nieuws bekend gemaakt dat de Amerikaanse senator Cynthia Lummis een aankoop heeft gedaan in cryptocurrencies. Het werd bekend dat zij een BTC aankoop heeft gedaan van een waarde tussen de $50.001 tot $100.000.

Als laatste was er op vrijdag ook bullish nieuws te vinden. Grote mining bedrijven hebben momenteel meer dan 200.000 BTC in hun handen. Dit staat gelijk aan een waarde van 1.1 miljard USD. Het aantal miners en beleggers blijft steeds meer groeien. Naar verwachting ontstaat er in de toekomst een aanbodtekort, waardoor de BTC prijs nog meer zal stijgen.

BTC prijs boven 55000

Weinig bearish nieuws

Zoals al eerder gezegd wordt de BTC prijs gedreven door onder andere de balans tussen het goede en het slechte nieuws. De afgelopen week leek er weinig bearish nieuws te zijn met betrekking tot de Bitcoin. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen bearish nieuws was. De vicevoorzitter van Pepsi, Hugh Johnston, beweerde dat de Bitcoin volatiel en speculatief is. Als gevolg hiervan gaat het volgens hem ontzettend lang duren voordat de munt gebruikt kan worden als wettig betaalmiddel. Echter, toen aan hem werd gevraagd of Pepsi ooit in de BTC ging investeren wist hij te zeggen dat je altijd voorzichtig moet zijn met ‘nee’ zeggen. Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt.

 

Kortom, het afgelopen jaar is de prijs van de Bitcoin enorm gestegen. Dit ging niet altijd zonder stoten maar toch heeft de prijsontwikkeling zich er goed doorheen geslagen. Bitcoin optimisten beweren daarom ook dat de BTC prijs in de volgende fase van een bull run zit. Naar hun verwachtingen zal de BTC prijs in de toekomst verder doorstijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=sdtYJ5D67Ns

Plaats een reactie