Lancering Cardano smart contracts op 12 september a.s.

Eindelijk lijkt het dan zover, Cardano smart contracts wordt gelanceerd op 12 september a.s. Omdat het zo lang heeft geduurd heeft Cardano (ADA) daarom veel kritiek gekregen. Gelukkig zijn er de afgelopen maanden grote stappen gezet en daar profiteerde ook de ADA-prijs van. Wat is het perspectief van het project en kan de prijs van ADA verder stijgen dan de afgelopen dagen?

Cardano Smarts contract

Hoewel Bitcoin (BTC) een netwerk is dat wordt gebruikt voor peer-to-peer waardeoverdracht, zijn de volgende generaties blockchain uitgebreider. Ethereum (ETH), de zogenaamde tweede generatie blockchain, introduceerde smart contracts. Dankzij deze innovatie is het nu mogelijk om complexere decentrale applicaties op de blockchain te ontwikkelen. Dit brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Denk aan decentralized finance (DeFi), waar mensen geld kunnen lenen of lenen zonder tussenkomst van een bank, peer-to-peer cryptocurrencies met elkaar uitwisselen, enzovoort. Maar dankzij smart contracts, non-fungible tokens (NFT), zijn ook unieke versleutelde tokens mogelijk. Een markt die de afgelopen tijd erg groeiende is.

Tot op heden is Ethereum de koning van de smart contract blockchain. Maar met de opkomst van de derde generatie blockchain lijkt Ethereum zich echt te moeten gaan klaarmaken voor fellere concurrentie. Een van de concurrenten is Cardano, een proof-of-stake (PoS) netwerk dat beweert gemakkelijk honderden transacties per seconde op de basislaag te kunnen verwerken. Maar het nadeel van Cardano is dat het in 2017 is gelanceerd, maar dat Cardano smart contracts sinds die tijd nog steeds niet geactiveerd zijn. Dat betekent dus dat je relatief weinig kon doen met Cardano. Maar na vier jaar wachten is het zover! Cardano smart contracts is mogelijk vanaf 12 september 2021. 

Cardano smart contracts

Aankondiging van releasedatum Cardano smart contracts

Vrijdag werd er tijdens de status update een datum geprikt voor de grote Alonze upgrade. De upgrade zorgt ervoor dat de functies van Cardano worden verbeterd om meer toepassingen te ondersteunen, zoals gedecentraliseerde financiering (DeFi) voor het automatisch uitlenen en verhandelen van digitale activa. Maar het belangrijkste is dat Cardano smart contracts hierdoor mogelijk worden. 


Cardano kopen

Cardano’s hoofd levering, Nigel Hemsley, legde in een video vrijgegeven door ontwikkelaar IOHK op vrijdag uit dat Cardano’s Alonzo hard fork op 12 september wordt gelanceerd. Hij gaf verder aan dat ze evolueren snel naar een hard fork op het mainnet. Onze engineering- en testteams werken heel hard om ervoor te zorgen dat de componenten worden bijgewerkt en klaar zijn voor de definitieve Alonzo-release.”

Ter voorbereiding op de release wees het team erop dat er meer dan 140 exchanges klaar zouden moeten zijn met het volledige softwarepakket. Om dit doel te behalen, werkt de Cardano Foundation met beurzen aan de integratie van Alonzo Purple. Op het moment dat alle softwarecomponenten klaar zijn, wordt de laatste testnet geïmplementeerd. Dit zal op 1 september moeten gebeuren en zou laatste fase moeten zijn alvorens het lanceren van het mainnet.

Cardano smart contracts

Grote verwachtingen van Cardano smart contracts

In de afgelopen 7 dagen is het met 50% gestegen en kon ADA weer boven de psychologische grens van $2 uitkomen. De recente prijsstijging kwam voornamelijk door de aankondiging van de releasedatum van de langverwachte Alonzo-upgrade in september. Hierdoor kunnen eindelijk Cardano smart contracts naar het netwerk gebracht worden.

In reactie op deze aankondiging en de daaropvolgende stijging van de ADA-koers, zei CEX.IO Broker Head of Data Analytics Yuri Mazur het volgende:

 

“Alle koerswinsten in cryptocurrency worden ofwel rechtstreeks gedreven door positieve nieuwsberichten die het sentiment van kopers stimuleren, of ze worden aangedreven door groei die consistent is met algemene markttrends… Cardano’s langverwachte Alonzo-upgrade is een belangrijke reden voor investeerders om de tokens in te slaan.

De hype is logisch, aangezien de aankomende upgrade Ethereum kan uitdagen om een ​​betere positie te verwerven. Wat nog belangrijker is, is dat de recente prijsstijging de marktwaarde van Cardano heeft opgedreven tot meer dan $70 miljard. Momenteel staat ADA op de derde plaats op CoinMarketCap, de tweede alleen voor Bitcoin en Ethereum, respectievelijk op de eerste en tweede plaats. Als deze bullish trend voortduurt, kan de ADA-prijs binnenkort stijgen tot $5.

Kortom, mensen hebben hoge verwachtingen van wat er gaat gebeuren. Zal Cardano Ethereum omverwerpen? We moeten zien hoe Cardano zich de komende maanden ontwikkelt en of de applicatie daadwerkelijk van Ethereum naar Cardano zal verhuizen.

https://www.youtube.com/watch?v=y6OXhYQwf9s

Plaats een reactie