De klanten van Moneygram, een van de grootste aanbieders van grensoverschrijvende P2P betalingen en geldovermakingen ter wereld en in de VS, kunnen voortaan hun cash naar Bitcoin omwisselen. Zo meldde de betaalgigant in een persbericht.
Het werkt hiervoor samen met Coinme, de exploitant van de grootste gelicentieerde cryptocurrency exchange en Bitcoinkiosk in de VS. Op dit moment kunnen klanten cash naar Bitcoin inwisselen op maar liefst 12.000 fysieke locaties in de VS. Maar de bedrijven zijn van plan om cash naar Bitcoin dienst ook uit te breiden naar andere landen in de tweede helft van 2021.
Inhoudsopgave
Lancering cash naar Bitcoin
Moneygram International Inc. en Coinme kondigden woensdag de lancering aan van een nieuw partnerschap om het inwisselen van cash naar Bitcoin mogelijk te maken.
MoneyGram is één van de grootste geldverwerkers ter wereld. Het bedrijf is actief in ruim 200 landen en heeft wereldwijd bijna 350.000 geldwisselkantoren. Bij al deze kantoren kunnen klanten contant geld overboeken en ontvangen. Sinds 12 mei kunnen Amerikaanse klanten van dit grote geldwisselkantoor voortaan ook cash naar Bitcoin omzetten. Coinme, is naar eigen zeggen het grootste cash-naar-crypto netwerk ter wereld.
De integratie tussen MoneyGram en Coinme zorgt ervoor dat klanten een gemakkelijk en snelle manier krijgen om cash naar Bitcoin om te zetten. De samenwerking brengt Bitcoin naar ruim 12.000 fysieke locaties in de VS.
In eerste instantie zal de service alleen voor Bitcoin worden aangeboden, maar in een latere fase zal de service ook beschikbaar worden gemaakt voor andere cryptocurrencies. En er zijn plannen om de dienst uit te breiden naar een aantal internationale markten in de tweede helft van 2021.
Hoe kunnen klanten cash naar Bitcoin omzetten?
Via de mobiele app van Coinme kunnen klanten de transactie in de app invoeren. Coinme hanteert een standaardtarief van USD 2,75 dollar per transactie. Vervolgens moet de klant naar een fysieke MoneyGram locatie waar hij of zij zich moet identificeren. Een medewerker van MoneyGram zal vervolgens de transactie bevestigen. De klant ontvangt een sms-bericht met daarin een bevestiging van de transactie en de wisselkoers (deze is 5 minuten geldig). Dan overhandigt de klant het cash geld aan de medewerker en is de transactie afgerond. Het Bitcoin saldo kan de klant in de Coinme app aflezen.
Kortom, het is nog wel een stuk omslachtiger dan Bitcoin storten via een ATM of via een banktransactie bij een online exchange broker. Maar goed, Bitcoin komt hiermee weer een stuk dichterbij de “gewone” mensen en wordt zo steeds meer mainstream.
Steeds meer Bitcoin acceptatie
MoneyGram is de volgende bekende naam die diensten ontwikkelt rondom Bitcoin. Vrijwel elke geldverwerker en financiële dienstverlener heeft te kennen gegeven iets met Bitcoin te willen ondernemen. Deze groeiende acceptatie van grote reguliere financiële instellingen geeft blijk dat cryptovaluta nu echt mainstream begint te worden.
Steeds meer financiële dienstverleners maken de eerste stappen in de cryptowereld. Amerikaanse gebruikers kunnen inmiddels ook al met PayPal hun cryptocurrency verhandelen en ermee betalen. Ook Mastercard gaf aan dat het dit jaar nog een aantal cryptomunten op zijn netwerk gaat ondersteunen. Bij Visa is het al mogelijk om met bepaalde cryptomunten te betalen.
Een aantal bedrijven gaan nog een stap verder. Zo behoren Tesla, Square en Microstrategy tot de bedrijven die als strategie hebben aangenomen om een gedeelte van hun kasreserves gebruik om Bitcoin te kopen. Tesla investeerde eerder dit jaar een bedrag van maar liefst USD 1,5 miljard in Bitcoin, eind maart was dit ongeveer USD 2,5 miljard waard.
Ondanks volatiliteit springt men op de Bitcoin trein
Deze groeiende Bitcoin acceptatie van grote reguliere financiële instellingen en dienstverleners komt te midden van een wilde stijging en daling van Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta. Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency is tot nu toe meer dan 90% gestegen dit jaar. Sinds zijn recordhoogte van meer dan USD 64.000 medio april dit jaar is het inmiddels wel 15% gedaald. Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency is daarentegen met 470% gestegen.
Kortom, de internationale cryptocurrency trein dendert door, nu wachten totdat ook in Nederland steeds meer financiële dienstverleners erop gaan springen.