Bitcoin als investeringsalternatief

Het lijkt er nu op dat China zijn standpunt begint te veranderen en een meer positieve houding ten aanzien van Bitcoin inneemt. China doet momenteel onderzoek naar Bitcoin als een alternatieve investering en is bezig met zijn eigen valuta. Dit kan wel eens een enorme doorbraak betekenen in de cryptowereld.  

China staat bekend om het hele idee van blockchain, maar niet om de Bitcoin. Al meerdere keren heeft China geprobeerd om de cryptocurrencies aan banden te leggen. Vier jaar geleden trad China nog hardhandig op tegen de uitgifte en handel van cryptovaluta, maar nu lijkt het erop dat China zijn standpunt begint te veranderen en een meer positieve houding ten aanzien van Bitcoin inneemt. China doet momenteel onderzoek naar Bitcoin als een alternatieve investering.

Bitcoin als investeringsalternatief gaat een belangrijke rol spelen

Tijdens een toespraak op 18 april 2021 op het Boao Forum voor Azië was de voormalige gouverneur van de Chinese centrale banken en de huidige plaatsvervangende gouverneur van de centrale bank aanwezig. Zij spraken hier over Bitcoin en cryptocurrencies. Ze zijn van mening dat cryptocurrency in de toekomst een belangrijke rol moet gaan spelen, als investeringsinstrument of als investeringsalternatief.  

China bitcoin investeringsalternatie

Bitcoin als investeringsalternatief, maar geen valuta

China beschouwt Bitcoin en Stablecoin niet als valuta, maar wel als gecodeerde activa en dit zijn mogelijke investeringsalternatieven. Daarom is China, net zoals veel andere landen, het als een investeringalternatief aan het onderzoeken. Als het als een investeringsinstrument gaat worden gebruikt, dan onderzoeken veel landen, waaronder ook China, wat voor soort regelgevingskader en moet gaan komen. 

China was ooit de grootste koper van Bitcoin

Daar waar China ooit ’s werelds grootste Bticoin kopers was, verbood China in 2017 zogenaamde intitial coin offerings (ICO’s). Dit is een manier om geld te verkrijgen voor cryptobedrijven door digitale tokens uit te geven. Datzelfde jaar werden ook de primaire activiteiten van de lokale cryptocurrency handelsplatformen beperkt en werd het minen ontmoedigd. Maar China lijkt nu milder te worden ten aanzien van de cryptocurrency en ziet Bitcoin nu als een investeringsalternatief. 

Bitcoin wordt steeds meer een gevestigde activaklasse

Bitcoin lijkt steeds meer mainstream te worden in de financiële wereld. Ook veel institutionele belegger krijgen meer en meer belangstelling voor Bitcoin en cryptocurrencies. Veel grote bedrijven hebben aanzienlijke hoeveelheden Bitcoins gekocht, waaronder Tesla. De prijs van een Bitcoin steeg dit jaar aanzienlijk met maar liefst 95% tot een recordhoogte van boven de $64.000 in de tweede week van april 2021. Dus het wordt de hoogste tijd dat de regeringen de cryptovaluta serieus gaan nemen. 

Een groeiend aantal landen doen onderzoek naar het reguleren van cryptocurrency

Steeds meer regeringen realiseren zich dat cryptocurrency een levensvatbare en gevestigde activaklasse is die steeds meer groeit. Daarom is het reguleren hiervan een vereiste. China is het nu als een alternatieve investering aan het onderzoeken. Als China het gaat reguleren, dan zou dit een enorme stimulans zijn voor de Chinese en wereldwijde industrie. 

Regels veranderen (nog) niet

Ondanks de verandering hoe China Bitcoin en cryptocurrencies nu beschouwd, verandert er qua regelgeving nu nog niets. De huidige Chinese maatregelen blijven gehandhaafd. China erkent cryptocurrencies nog niet als wettig betaalmiddel en het banksysteem accepteert geen cryptocurrencies en biedt ook geen relevante diensten aan. 

China is eigen digitale valuta aan het testen

Op dit moment is China zijn eigen digitale valuta, de digitale Yuan aan het testen. De digitale Yuan wordt uitgegeven door People Bank of China (PBOC) met als doel om contant geld en munten in omloop te vervangen. China heeft al een aantal tests uitgevoerd met de digitale Yuan in grote Chinese steden. Naar verwachting gaat Chinese centrale bank de digitale munt testen met buitenlandse bezoekers tijdens de Olympische Winterspelen in Peking in 2022.    

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »