China crypto ban

Als iemand twijfelde aan China’s ernst met het bestrijden van cryptocurrencies, was 2021 hét jaar waarin alle twijfels verdwenen. Half mei stuurde de Chinese overheid een waarschuwing uit tegen de handel in crypto’s en waarschuwden staatsinstellingen kopers van crypto’s dat ze geen bescherming zouden ontvangen bij het online verhandelen van Bitcoin

Als reactie daarop daalde de prijs van Bitcoin met meer dan 10% tot onder de $34.000, waarmee de winst van 2021 vrijwel direct werd uitgewist. Ether daalde ook met 22%, gevolgd door Dogecoin met 24%. China’s geuite zorgen waren dat Bitcoin-speculatie “De veiligheid van de eigendommen van mensen in gevaar brengt en de normale economische en financiële orde verstoort.”

Deze zorgen blijven wellicht niet beperkt tot China, want “Andere landen zouden nu kunnen volgen… Tot nu toe hebben westerse regelgevers zich vrij ontspannen opgesteld tegenover Bitcoin, maar dit zou snel kunnen veranderen,” volgends Neil Wilson van Market.com. Een andere grote mondiale zorg heeft te maken met het milieu. Bitcoin-mijnbouw verbruikt enorme hoeveelheden energie, waardoor broeikasgassen in de lucht terechtkomen. In feite zijn deze gassen niet de volledige omvang van het milieuprobleem. 

De computers die gebruikt worden om Bitcoin te delven raken snel verouderd en worden weggegooid, waardoor er duizenden tonnen technologisch afval in de wereld achterblijven. Zoveel ernstige zorgen, maar tegelijkertijd zoveel serieuze interesse, hoe moeten we dan wijs worden uit waar de cryptotrend naartoe gaat? Laten we, voor degenen met interesse in de handel in cryptocurrencies in de vorm van CFD’s, de officiële maatregelen die zijn ingesteld tegen cryptocurrencies eens nader bekijken met de effecten die ze hebben gehad op hun prijzen, en vervolgens overwegen wat hun toekomst zou kunnen zijn.

Crypto legaal in china

In juni verscherpte China zijn greep op cryptocurrency door een einde te maken aan alle Bitcoin-mijnbouw in de provincie Sichuan, één groot mijnbouwcentrum. Bovendien heeft de regering banken en betalingsplatforms opgedragen geen cryptotransacties te ondersteunen. De People’s Bank of China riep zelfs steun bijeen voor haar harde houding tegenover de cryptomarkt door contact op te nemen met grote banken en betalingsbedrijven. In reactie op dit bewijs van China’s ernst, zakte Bitcoin voor het eerst in vijf maanden onder de $30.000. Zoals gebruikelijk volgden de andere crypto’s snel.

Niet elke analist deed er even luchtig over. Een van de gevoelens was dat “de bezorgdheid over China’s voortdurende onderdrukking toeneemt”, en dat, misschien, “de wijdverspreide acceptatie van Bitcoin en andere digitale valuta zal worden uitgesteld vanwege zorgen over hun milieu-impact,” formuleerde Fawad Razaqzada van ThinkMarkets. In dezelfde maand arresteerde China meer dan duizend mensen voor het gebruik van cryptocurrency bij het witwassen van geld, waarmee een uitroepteken werd toegevoegd aan hun eerdere verklaringen.

Binance ban in china

September: Bitcoin en Binance

Tegen eind september werden cryptocurrency-gerelateerde zakelijke transacties illegaal in China. Bovendien mochten buitenlandse websites geen cryptodiensten meer aanbieden aan Chinese burgers. Tot dan toe was de handel in crypto’s weliswaar eigenlijk al sinds 2019 verboden, maar op buitenlandse beurzen was het gewoon doorgegaan. Het gevolg voor de prijs van Bitcoin was een daling van meer dan $ 2.000, oftewel 8,5%, terwijl Binance coin (BNB) 13% van zijn waarde verloor.

Binance, opgericht in 2017, is de grootste cryptobeurs ter wereld, met een dagelijks handelsvolume van 17,5 miljard dollar en meer dan één miljoen transacties per dag. Binance gehoorzaamde aan de Chinese wet en verbood nieuwe Chinese gebruikersregistraties. Cryptobeurzen werden gedwongen zich buiten China te vestigen. Net vòòr oktober werd de Binance-munt echter nieuw leven ingeblazen en steeg hij 10% in waarde. Bitcoin veerde ook op en won 3%.

Aan het einde van de dag

Tegenover alle bezorgde stemmen over dit onderwerp staan degenen die vinden dat bepaalde cryptocurrencies er zijn om te blijven. John Wu, voorzitter van Ava Labs, zegt over China’s houding tegenover cryptocurrencies: “Ze kunnen een manier vinden om deze netwerken te omarmen, of worden buitengesloten van de financiële infrastructuur van de toekomst.”

Aangezien de markt voor de handel in cryptocurrency vrij volatiel is, zal het interessant zijn om te zien of de westerse wereld een voorbeeld neemt aan China en de handel in crypto’s ook aan banden begint te leggen. In feite kunnen degenen die handelen op prijsbewegingen in de vorm van CFD’s te maken krijgen met een overvloed aan zowel kansen als risico’s nu de cryptocurrency handelsmarkt wordt geconfronteerd met ongekende veranderingen en de aanhoudende dreiging van regelgeving. 

Maar voordat u crypto’s in de vorm van CFD’s gaat verhandelen, kunt u het beste een beoordeling van Europees gereguleerde brokerplatforms uitvoeren om er een te vinden die een veilige handelservaring biedt met solide klantenondersteuning, zodat u met kennis en vertrouwen kunt handelen. Voer gewoon een zoekopdracht uit naar Europees gereguleerde brokerplatforms en kam door de resultaten totdat u er een vindt die aan uw normen voldoet en tools en functies biedt die bij uw handelsstijl passen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76.68 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. 

Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »