Sluiting Chinese cryptobeurs Huobi, Binance biedt onderdak aan Chinese beleggers

Ondanks de diverse voorspellingen, zullen deze maand beleggers niet de verwachtte klapper gaan maken met hun Bitcoin. De laatste tijd zien we dat de balansen, vooral die van Bitcoin, bij diverse grote beurzen fors toenemen. Veelal is dat een indicatie dat handelaren zich gaan indekken. Wie denkt dat zij in grote getalen hun holdings willen gaan verkopen, heeft het waarschijnlijk mis. On-chain analist TXMC van Glassnode denkt dat het te maken heeft met de sluiting van de Chinese cryptobeurs Huobi. Chinese beleggers stappen massaal over naar Binance.

Verplichte sluiting Chinese cryptobeurs Huobi

Het is al lange tijd bekend dat de Chinese autoriteiten de jacht maakt op alles wat maar enigszins met Bitcoin te maken heeft. Een van de gevolgen hiervan is dat de Chinese cryptobeurs Huobi per direct de deuren zal moeten sluiten. TXMC zegt hierover dat de enorme uitstroom bij Huobi en nu ontstane instroom bij Binance vrijwel gelijk aan elkaar zijn. ‘Gezamenlijk zijn ze net neutraal’ aldus TXMC.

Het feit dat we vooral bij Binance zagen dat er in de afgelopen periode enorm veel Bitcoin binnen kwamen, terwijl in China een heksenjacht gaande is op alles wat ook maar iets met Bitcoin heeft te maken, zegt volgens TXMC genoeg.

Huobi Global is de internationale tak van de bekende Chinese cryptobeurs Huobi. Vanaf 15 december dit jaar zullen alle inwoners van China van hun platform worden geweerd. De Chinezen hebben tot eind december de tijd gekregen om al hun fondsen te verkopen. Hierna zal er een periode van maximaal twee jaar ingaan waarin ze nog Bitcoin van hun eigen account kunnen opnemen. Daarna is het over en sluiten.

In een blogpost van de beurs viel het volgende te lezen: “Vanaf 31 december 2021 16:00u (UTC) is het voor de Chinese gebruikers niet langer meer mogelijk om hun holdings te verkopen of transacties de CNY uit te voeren”.

De sluiting van de Chinese cryptobeurs Huobi heeft ertoe geleid dat veel Chinese beleggers nu dus het zekere voor het onzekere lijken te kiezen door naar Binance over te stappen.

Chinese cryptobeurs Huobi

Jaarlijkse liquiditeitsproblemen

Het is algemeen bekend dat de periode aan het einde van het jaar een zeer rustige periode is die gepaard gaat met een veel lager handelsvolume op de verschillende financiële markten. Dit zorgt er altijd weer voor dat er een zekere angst ontstaat, dat beleggers massaal Bitcoin gaan verkopen. De orderboeken zijn over het algemeen in deze periode meestal zeer dun en de minste of geringste beweging kan dan ook al heel explosief zijn.

Voor de ervaren beleggers van deze wereld is dit normaliter helemaal geen issue. Ze weten immers dat het nu eenmaal zo is dat koersen op korte termijn zeer volatiel kunnen zijn. Ze hebben echter ook het volledige vertrouwen in de kracht van Bitcoin. Deze kracht is dat het asset op zich juist zeer stabiel is, ondanks dat de koers volatiel kan zijn. Op de lange termijn komt dit dus in hun ogen dan ook altijd weer goed. In de meeste gevallen is dit ook zo natuurlijk.

Doordat de belangrijke institutionele beleggers nog tot begin januari op vakantie zijn, is de liquiditeit op dit moment wel zeer beperkt. Dit kan dus mogelijk tot onvoorspelbare koerswijzigingen leiden. Wat de markt de komende weken gaat doen is dan ook dus nog zeer onzeker. In hoeverre de sluiting van de Chinese cryptobeurs Huobi hier invloed op heeft gehad is lastig te zeggen. 

Feit is wel dat na een korte opleving van de markt de onzekerheid weer helemaal terug is. In de loop van januari kunnen we vast meer zeggen over de gevolgen. Pas dan zullen we weten wat de invloed zal zijn van de sluiting van de Chinese cryptobeurs Huobi. 

https://www.youtube.com/watch?v=p6IBltQiFcE

Plaats een reactie