Coinbase is van plan een eigen crypto app store te lanceren

Coinbase, de toonaangevende Amerikaanse cryptobeurs, heeft onlangs onthuld dat de crypto-uitwisseling voornemens is om een eigen crypto app store op de markt te zetten. Brian Armstrong, de CEO van Coinbase kondigde dit aan in een blogpost. Deze crypto app store maakt het mogelijk voor externe ontwikkelaars om hun applicaties te ontwikkelen, publiceren en te hosten. Ook sprak Armstrong over de plannen van Coinbase voor de toekomst, waaronder voortdurende uitbreiding.

Lancering crypto app store

De grootste cryptobeurs in de Verenigde Staten, publiceerde recent een blogpost waarin het onthulde dat het bezig is met het creeren van een nieuwe crypto app store. Het is speciaal gemaakt voor cryptocurrency apps. Coinbase is voornemens om externe ontwikkelaars in staat te stellen om hun applicaties in de crypto app store te publiceren. Hierdoor wordt het makkelijker om toegang te krijgen tot de gedecentraliseerde crypto economie.


Aanmelden bij Coinbase

Armstrong zei in zijn Medium post dat de opkomst van Decentralized Finance (DeFi), smart contracts, non-fungible tokens (NFT’s), Decentralised Autonomous Organizations (DAO’s) en nog een aantal toepassingen de noodzaak bij Coinbase heeft aangewakkerd om haar diensten uit te breiden met als doel nog meer mensen toegang te verstrekken tot de gedecentraliseerde economie.

Crypto app store

’s Werelds eerste crypto app store ontwikkeld door Coinbase

Sinds de creatie van Ethereum, zijn er de afgelopen zes jaar meer dan duizenden gedecentraliseerde applicaties (dApps) gelanceerd in de crypto industrie. Ethereum maakte het namelijk mogelijk om deze dApps aan te bieden. Tegenwoordig is ervoor bijna alles wel een dApp, maar het probleem zit hem met name om ze te openen. Op zich is dit niet heel ingewikkeld, maar het is niet echt intuïtief en instinctief.

Coinbase is dus nu voornemens om in principe een crypto-versie van populaire app-winkels zoals Apple App Store of Google Play Store te creëren. Door dit te doen creëert het een plaats waar gebruikers terecht kunnen om nieuwe dApps te krijgen. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot diverse tools DeFi, smart contracts, DAO’s, NFT’s en nog meer.

Crypto app store Coinbase

Coinbase heeft meer plannen

De CEO van Coinbase schat in dat de gedecentraliseerde economie tientallen miljarden USD waard is. Door een crypto app store te lanceren ter ondersteuning van dApps maakt Coinbase het voor iedereen een stuk gemakkelijker om toegang te krijgen tot de applicaties. Daarnaast probeert Coinbase ook verschillende andere aspecten van haar bedrijf te verbeteren.

Armstrong gaf aan dat Coinbase momenteel hard aan het werk is om nog sneller meer activa naar zijn gebruikers te brengen. Coinbase staat erom bekend dat het maar een paar cryptovaluta’s per keer aanbiedt. Dit terwijl Binance veel meer cryptovaluta’s per keer aanbieden.  Ook wil de CEO dat Coinbase daadwerkelijk een wereldwijde crypto-uitwisseling wordt. In eerste instantie ging de meeste aandacht altijd uit naar de VS, het VK en de EU. De cryptobeurs wil haar diensten nu ook uitbreiden naar anderen markten en nu dus ook andere landen in de wereld veroveren. Tot nu toe bedient Coinbase al meer dan 100 landen, maar nu wil Coinbase hier veel meer landen aan gaan toevoegen.


Aanmelden bij Coinbase

Coinbase crypto app store

De toekomst voor Coinbase

In de blogpost werd niet vermeld wanneer de crypto app store klaar gaat zijn voor release. In plaats daarvan koos Armstrong ervoor om zich te focussen op het belang van nog meer activa toe te voegen aan Coinbase.

Ook benadrukte hij het belang om sneller nieuwe munten toe te voegen te implementeren. Coinbase heeft nog steeds de hoogste prioriteit om zaken conform de regelgeving te doen. Maar Armstrong zei wel dat Coinbase het proces sneller wil maken. Zodoende kan Coinbase klanten aan beide kanten beter van dienst te kunnen zijn.

Bijzonder is dat de post van Coinbase door Brian Armstrong zelfgeschreven is. De CEO heeft ervoor gekozen om de blogpost de titel ‘Het omarmen van Decentralisatie bij Coinbase‘ te geven. Hiermee wees hij erop dat het gaat om een universele benadering voor de creatie van een crypto app store in de technische industrie. Hij merkte verder op dat zelfs Apple niet probeerde elke app voor zijn iPhone en andere producten te maken.

Ten slotte wil Coinbase ook de interfaces van derden beter gaan omarmen, waar de crypto app store waarschijnlijk echt mee kan helpen. De komende maanden zal Coinbase meer onthullen over haar verdere plannen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ghk_OKw-CHE

Plaats een reactie