Coinbase en Stripe werken samen aan betere cryptotransacties

Coinbase en Stripe werken samen om het wisselen van normaal geld naar cryptomunten makkelijker en sneller te maken. Ze gebruiken daarbij de digitale munt USD Coin (USDC) voor snellere transacties over de grens. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat mensen makkelijker cryptomunten kunnen kopen en verkopen.

Coinbase en Stripe willen samen fiat naar crypto transacties beter maken. Dit houdt in dat je makkelijker met gewoon geld cryptomunten kunt kopen en andersom. De samenwerking werd op 27 juni bekendgemaakt en is een belangrijke stap in de integratie van traditionele financiën met digitale munten.

Met deze samenwerking bundelen beide bedrijven hun krachten. Stripe voegt ondersteuning voor USD Coin (USDC) toe aan hun platform voor cryptobetalingen. Hierdoor kunnen internationale betalingen en verrekeningen sneller gebeuren in meer dan 150 landen. USD Coin is een stabiele digitale munt, dit zorgt voor betrouwbare en snelle transacties.

Makkelijker wisselen tussen geld en crypto

USD Coin is heel belangrijk in Stripe’s nieuwe functie om makkelijk geld om te zetten in cryptomunten. Dit maakt het eenvoudiger voor klanten om hun geld om te zetten naar digitale munten. Aan de andere kant gaat Coinbase de fiat naar crypto functie van Stripe gebruiken, zodat klanten cryptomunten kunnen kopen met creditcards en Apple Pay. Hierdoor worden digitale munten toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Mede oprichter en president van Stripe, John Collison, beloofde eerder dit jaar al dat stabiele munten zouden terugkeren op hun platform. Tijdens Sessions, de conferentie van dit bedrijf, gaf Collision aan dat de ondersteuning van stabiele munten teug zou komen. Door deze stap te zetten met Coinbase laat hij zien dat hij zich aan die belofte houdt.

Stripe heeft een geschiedenis met cryptomunten. In 2014 waren ze een van de eerste betalingsverwerkers die Bitcoin accepteerden. Later stopten ze hiermee omdat Bitcoin toen nog niet geschikt was als betaalmiddel. Deze nieuwe integratie, inclusief ondersteuning voor Avalanche’s C-Chain voor geverifieerde klanten, laat Stripe’s betrokkenheid bij de cryptowereld zien.

Uitdagingen en innovaties

Deze samenwerking komt op een moment dat Coinbase te maken heeft met een complexe regelgeving in de Verenigde Staten. Coinbase is actief in de strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Federal Trust and Deposit Corporation (FDIC). Ze hebben rechtszaken aangespannen omdat deze instanties niet de benodigde informatie zouden hebben verstrekt volgens de Freedom of Information Act (FOIA).

Een belangrijk punt in de rechtszaak is de uitsluiting van Ether (ETH) door de SEC uit de lijst van ongeregistreerde effecten. Coinbase daagt nu de beslissing achter deze uitsluiting uit.

Daarnaast heeft Coinbase het Stand with Crypto politieke actiecomité (PAC) opgericht om de belangen van de cryptogemeenschap te behartigen. Dit comité heeft al meer dan een miljoen handtekeningen verzameld van voorstanders van crypto. Zo laat Coinbase zien dat het zich inzet voor een gunstige regelgeving voor cryptomunten.

Een nieuwe stap vooruit

De samenwerking tussen Coinbase en Stripe is een belangrijke stap in het combineren van traditionele en digitale financiële systemen. Door van fiat naar crypto transacties makkelijker te maken, wordt de gebruikerservaring beter en wordt het gebruik van cryptomunten wereldwijd bevorderd.

De gezamenlijke inspanningen van beide bedrijven zullen een grote belangrijk zijn in de toekomst van financiën. De strategische alliantie is niet alleen gunstig voor hun klanten, maar zet ook een voorbeeld voor andere fintech- en cryptobedrijven die de kloof tussen normaal geld en digitale munten willen overbruggen. Wil je meer weten over de mogelijkheden met crypto? Kijk dan eens op Bitvavo.

Keisha Lance bottoms gaat Biden helpen

Keisha Lance Bottoms, de voormalige burgemeester van Atlanta en huidig lid van Coinbase’s globale adviesraad, heeft aangekondigd dat ze een nieuwe rol heeft in de verkiezingscampagne van president Joe Biden. Volgens een rapport van Ebony op 26 juni, gaat Lance Bottoms als senior adviseur aan het werk voor de campagne. Ze heeft ruime ervaring in openbare dienst en een unieke kijk op de relatie tussen politiek en cryptomunten.

Lance Bottoms was van 2018 tot 2022 burgemeester van Atlanta en behaalde daar veel successen op het gebied van stedelijke ontwikkeling, sociale rechtvaardigheid en economische hervormingen. In april 2024 trad ze toe tot de globale adviesraad van Coinbase na dat ze vertrok als adviseur bij het Witte Huis in 2023. Haar nieuwe rol in de Biden campagne geeft haar de mogelijkheid om haar politieke kennis en inzicht in de groeiende cryptosector te combineren.

Lance Bottoms blijft tijdens de Biden campagne haar positie bij Coinbase behouden. Dit geeft aan hoe belangrijk cryptomunten worden in politieke discussies. Bij een evenement van Coinbase in Atlanta op 26 juni benadrukte ze de kracht van blockchaintechnologie om gemeenschappen te versterken, vooral die vaak geen toegang hebben tot banken. “Atlanta heeft een bloeiende gemeenschap van zwarte blockchain ondernemers,” zei ze. “Crypto biedt een kans voor gemeenschappen die vaak geen toegang hebben tot banken om hun financiële vrijheid te versterken.”

Coinbase ontkent datalek

Onlangs ontstond er ophef over een mogelijk datalek bij Coinbase. Dit na een rapport op 26 juni waarin werd beweerd dat inloggegevens van medewerkers van het Au10tix compliance platform waren gelekt op Telegram. Hierdoor zouden gevoelige klantgegevens zijn blootgesteld.

Het rapport van 404 Media beweerde dat inloggegevens van Au10tix, een identiteitsverificatieplatform, meer dan een jaar lang online stonden. Deze gegevens, gevonden door cybersecuritybedrijf SpiderSilk, waren op Telegram gezet en zouden hackers toegang kunnen geven tot gevoelige informatie. De gelekte gegevens zouden via malware zijn verkregen die een computer van een medewerker van Au10tix had geïnfecteerd.

Au10tix bedient klanten zoals Fiverr, TikTok, Uber, X (voorheen Twitter) en Coinbase. Het bedrijf gaf aan dat er geen bewijs is dat de gegevens zijn misbruikt. Ze hebben de gelekte inloggegevens verwijderd en hun beveiligingsmaatregelen aangescherpt.

Coinbase ontkent dat er klantgegevens zijn gelekt. Een vertegenwoordiger van Coinbase zei: “We zijn ons niet bewust van enige blootstelling van Coinbase gegevens op dit moment en blijven de situatie in de gaten houden.” Hoewel het logo van Coinbase op de website van Au10tix staat, heeft Coinbase niet bevestigd of ze Au10tix gebruiken voor het opslaan van klantgegevens.

Dit incident onderstreept de uitdagingen voor centrale crypto exchanges om aan regelgeving te en tegelijkertijd de veiligheid van gegevens te garanderen. De reacties van zowel Au10tix als Coinbase laten zien hoe belangrijk sterke beveiligingsmaatregelen zijn in de cryptosector.

Plaats een reactie