Crypto-betaalpas

Coinbase, de in de VS gevestigde crypto-exchange, heeft deze week aangekondigd dat zijn Coinbase Card vanaf nu aan Apple Pay en Google Pay kan worden gekoppeld. De gebruikers van de Coinbase Card kunnen dus vanaf nu hun betaalpas gebruiken om dagelijkse aankopen te doen in winkels en om geld mee op te nemen. Zelfs al hebben ze hun nieuwe fysieke crypto-betaalpas nog niet ontvangen. Hiermee positioneert Coinbase zich op de groeiende markt voor mobiele betalingen.

Sinds 2019 biedt Coinbase een crypto-betaalpas. Met deze crypto-betaalpas kunnen gebruikers met Bitcoins, Ethereum en Litecoins in winkels betalen. De Coinbase Card is enigszins te vergelijken met de betaaloplossingen van fintechbedrijven zoals N26 en Revolut. Deze bedrijven bieden ook betaalpassen aan waarop meerdere valuta kunnen worden gestald.

Coinbase levert de crypto-betaalpas samen met een app. Hiermee kan de gebruiker zelf kiezen welke cryptomunt hij wil gebruiken voor een bepaalde aankoop. Om het klanten makkelijk te maken om de app te gebruiken, heeft Coinbase een tutorial toegevoegd over hoe gebruikers de Coinbase Card aan hun Apple Pay en Google Pay accounts kunnen toevoegen.

In principe betalen gebruikers niet echt met cryptomunten, maar de crypto-betaalpas wisselt met de bijbehorende app de waarde van cryptomunten om in Euro’s. Om te kunnen betalen, moet de gebruiker natuurlijk wel voldoende Bitcoins of andere cryptomunten in zijn ‘wallet’ hebben. Dit omdat de betalingen meteen worden afgeschreven.

Crypto betaalpas 2

Crypto-betaalpas wordt geïntegreerd met Apple Pay en Google Pay

In een blog post vertelde Coinbase dat gebruikers de Coinbase crypto-betaalpas met Apple Pay en Google Pay kunnen gebruiken voor dagelijkse aankopen in winkels en ook voor het opnemen van geld. Helaas is dit nog niet mogelijk voor alle gebruikers. Op dit moment is de dienst uitsluitend beschikbaar voor consumenten in de VS. Gebruikers uit Europa en de VK kunnen al wel gebruikmaken van de Coinbase Card.

Amerikaanse klanten stonden hiervoor nog op de wachtlijst. Een select aantal klanten van deze wachtlijst wordt deze week uitgenodigd om een crypto-betaal​​pas aan te vragen. Ze vallen nu dus met de neus in de boter. Niet alleen krijgen ze een crypto-betaalpas, maar deze is ook te koppelen aan Apple Pay en Google Pay. Degenen die zijn goedgekeurd voor de crypto-betaalpas kunnen per direct gebruikmaken van Apple Pay en Google Pay. Zelfs als ze nog even moeten wachten totdat ze hun fysieke kaart in handen hebben.

Crypto-betaalpas Google Pay Apple Pay

Klanten worden beloond

Bijzonder is dat Coinbase haar klanten een beloning biedt als ze gebruiken maken van de nieuwe dienst. Coinbase moedigt de gebruikers van de Coinbase crypto-betaalpas aan om de Google Pay en Apple Pay diensten via de kaart te gebruiken en zo tot wel 4% aan crypto beloning terug te verdienen. Gebruikers krijgen 1% cashback beloning in Bitcoin of 4% in Stellar Lummens. Deze beloningen compenseren de 2,75% vergoeding die Coinbase in rekening brengt voor elke crypto-betaalkaart transactie.

De combinatie van de beloningen en het gebruiksgemak van Apple Pay en Google Pay kunnen leiden tot een stijging van crypto betalingen in de VS. Het beloningsschema is op dit moment uitsluitend beschikbaar voor Coinbase klanten in de Verenigde Staten. Consumenten in Europa en het VK moeten nog even wachten.

Coinbase google pay apple pay

Betalen met een crypto-betaalpas steeds meer mainstream

Coinbase gaf in de aankondiging aan dat de toename van het aantal mobiele betalingen de afgelopen maanden ertoe heeft geleid dat het bedrijf werd overtuigd om Google Pay en Apple Pay te integreren met hun crypto-betaalpas. In de VS gebruiken miljoen mensen deze betaalmethode op dit moment om de dagelijkse aankopen te betalen, zoals boodschappen, kantoorbenodigdheden enzovoorts.

Coinbase is een van de vele bedrijven die een crypto-betaalpas aanbiedt. Andere bedrijven zijn bijvoorbeeld BitPay en Gemini. Beide bedrijven hebben hun eigen Apple Pay integraties aangekondigd. Maar het grote Coinbase klantenbestand in combinatie met het beloningsaanbod kan ervoor gaan zorgen dat het steeds meer mainstream gaat worden om met crypto te betalen.    

Ook signaleert deze recentste ontwikkeling de verdere betrokkenheid van Apple in de cryptowereld. De Techgigant maakte onlangs bekend dat het een manager wil inhuren die voor de cryptobetalingen verantwoordelijk zal zijn. Blijkbaar is het van plan om nog veel meer te gaan doen in de cryptomarkt.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Bitcoin-verbod
Nieuws
Leila

Nederlands overheidsinstantie wil Bitcoin-verbod

Het kabinet moet serieus na gaan denken over een Bitcoin-verbod, zo schrijft Pieter Hasekamp, directeur van het onafhankelijke Centraal Planbureau (CPB) afgelopen vrijdag in een essay dat hij schreef voor het Financieele Dagblad. Tevens roept hij het kabinet op om

Lees verder »
Bitcoin prijs
Nieuws
Camille

Waarom kan de Bitcoin prijs maar niet doorbreken?

Deze week kelderde de Bitcoin prijs in een razendsnel tempo van ruim USD 36.600 naar een dieptepunt van USD 32.500. Maar er is bijzonder veel goed Bitcoin nieuws. Waarom kan de Bitcoin prijs maar niet doorbreken?  Bitcoin prijs blijft dalende

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!