Op 7 mei werd er een recordbedrag Bitcoin (BTC) van de Coinbase exchange opgenomen. Binnen een tijdsbestek van 1 uur werd er 12,354 Bitcoin met een totale waarde van $694 miljoen van het orderboek afgehaald en vervolgens verstuurd naar een externe Bitcoin wallet. Zo blijkt uit gegevens van Glassnode.
Inhoudsopgave
Het is “Bitcoin hamsteren” bij Coinbase
Coinbase heeft dit jaar al een recordomzet geboekt en verschillende van deze grote aankopen van boven 10.000 BTC met opnames gehad. In het eerste kwartaal van 2021 behaalde het bedrijf een recordomzet van $1,8 miljard en een nettowinst van ongeveer $800 miljoen. Zulke plotselinge opnames van meer dan 10.000 BTC die naar externe privéwallets gaan, is voor Coinbase dus niet ongekend.
Dit soort grote Bitcoin opnames geven aan dat grote beleggers Bitcoin voor de lange termijn vasthouden en niet actief willen verhandelen. Hierdoor neemt de BTC voorraad op de handelsbeurs af en kan de prijs gaan stijgen. Hieronder ziet u hoe de voorraad van beschikbare Bitcoins op Coinbase dit jaar is afgenomen.
Wie zit er achter deze grote Bitcoin opnames?
Het is op dit moment nog onduidelijk welk type investeerder achter dergelijke transacties zit. Het kan om een individuele particuliere investeerder gaan, maar ook om een kleine groep particuliere investeerders. Daarnaast kan het een institutionele investeerder of een zakelijke investeerder zijn. Zelfs als het om een institutionele instelling gaat, dan blijft het een opvallende Bitcoin uitstroom.
Bitcoin in een gezonde bull markt
Bitcoin heeft de afgelopen tijd niet veel deelgenomen aan de recente marktontwikkelingen. Dit omdat het de laatste tijd een altcoin-gedreven rally is geweest onder leiding van Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Daarentegen is de BTC prijs al een lange tijd aan het consolideren rond $55.000 en behoudt een market cap van net boven $1 miljard.
Als we echter kijken naar de sterke stijging van de Bitcoin Realised Capitalization (gerealiseerde kapitalisatie), dan zien we een heel duidelijk beeld. Het suggereert dat de Bitcoin zich in een gezonde bull markt bevindt en dat de bull run hier verder zal gaan.
Market cap vs Realized Capitalization
Misschien vraagt u zich af wat is nu eigenlijk het verschil tussen een market cap en de gerealiseerde kapitalisatie. Daarom leggen we het voor u uit.
Marktkapitalisatie
De marktkapitalisatie is afkomstig van de traditionele financiële wereld en wordt berekend op basis van het totale aantal cryptomunten in omloop vermenigvuldigd met de huidige marktprijs van één cryptomunt.
De marktkapitalisatie is afkomstig van de traditionele financiële wereld en wordt berekend op basis van het totale aantal cryptomunten in omloop vermenigvuldigd met de huidige marktprijs van één cryptomunt.
Gerealiseerde kapitalisatie (Rcap)
De Rcap , ookwel gerealiseerde kapitalisatie, kijkt veel nauwkeuriger naar de markt dan de vereenvoudigde en traditionele marktkapitalisatie van BTC en andere cryptomunten. De Rcap werd in 2018 geïntroduceerd en meet de marktkapitalisatie van BTC op basis van de koers waartegen de munt voor het laatst verhandeld is. Deze koers wordt vervolgens vermenigvuldigd met het aantal BTC die verhandeld zijn. Het verlaagt de prijs van munten die voor het laatst verplaatst werden tijdens periodes waar de prijs relatief laag was.
De Rcap kan dus ook gezien worden als een bruto benadering van de totale kosten van BTC. Daarom wordt het ook wel de totale “opgeslagen waarde” genoemd. Het geeft een interessante benadering van het sentiment van lange termijn houders.
Bitcoin begeeft zich dus in een sterke bullmarkt
Glassnode CTO en medeoprichter Rafael Schultze-Kraft tonen aan dat er een ongekende kapitaalinstroom in BTC is geweest op basis van de gerealiseerde cap. In de afgelopen 6 maanden is de gerealiseerde cap met maar liefst 200% gestegen met nog eens $250 miljard. Een gezonde bullmarkt dus.
Ook registreerde Santiment een toename van zogeheten BTC whales. Er zijn 86 adressen die 10.000 Bitcoins vasthouden. Alleen al in april zagen we een accumulatie van 120.000 BTC. De firma beweert dat deze periode de “meest aanhoudende accumulatie sinds juli 2019” zag. Daarnaast gaf het bedrijf aan dat BTC zich beweegt van zwakke handen naar sterke handen.
We bevinden ons in een massieve consolidatie halverwege deze cyclus. Laat de korte termijn prijsactie u dus niet gek maken, deze bull run heeft nog een lange weg te gaan voordat hij oververhit raakt.
Kortom, HOLD ON Bitcoin bevindt zich in een sterke bullmarkt!