Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies via nieuwe app

Commonwealth Bank is één van de grootste banken van Australië. Het lijkt erop dat de bekende bank vanaf 2022 transacties in cryptocurrencies gaat ondersteunen voor zijn klanten. Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies op deze manier. De bank gaat ondersteuning bieden met betrekking tot het kopen, verkopen en vasthouden van Bitcoins. Doordat meer dan 25% van de Australische bevolking klant is bij deze bank, staat de bank ook hoog in het vaandel bij andere (internationale) banken.

Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies met behulp van samenwerkingen

Het laatste nieuws op de cryptomarkt wijst uit dat de bekendste bank van Australië zijn 6,5 miljoen klanten gaat ondersteunen op het gebied van cryptocurrencies. Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies door een functie toe te voegen aan de bankapp waarmee klanten Bitcoins kunnen kopen, verkopen en vasthouden. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door de Australian Financial Review.

Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies en is de eerste bank in Australië die tot de cryptomarkt toetreedt. De klanten van deze bank zullen direct toegang hebben tot de Bitcoin. Met deze nieuwe functie binnen de bankapp vindt Commonwealth Bank ook aansluiting bij andere financiële bedrijven die zich breed aan het ontwikkelen zijn. De bank groeit zo niet alleen met de tijd mee, maar ook met de toenemende vraag naar cryptocurrencies.

De uitspraken van de Australian Financial Review zijn nog niet bevestigd door woordvoerders van de Commonwealth Bank. Er is ook nog geen formele aankondiging geweest voor de adoptie van cryptomunten. Momenteel is wel bekend dat Commonwealth Bank mogelijk later deze week wat van zich laat horen. Het lijkt erop dat de voorbereiding in volle gang is.

De Australian Financial review geeft aan dat de Commonwealth Bank momenteel mogelijk in gesprek is met cryptocurrency exchanges om een samenwerking te bevestigen. Het lijkt erop dat de bank de exchange Gemini aan het benaderen is. Daarnaast lijkt ook Chainalysis betrokken om de activiteiten van de klanten van de bank in de gaten te houden.

Commonwealth Bank

Gevolgen voor de cryptomarkt

Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies. Maar wat zijn de gevolgen voor de cryptomarkt? Als eerste zal dit kunnen betekenen dat een hoop nieuwe handelaren toetreden tot de markt van de Bitcoin. Dit komt doordat 6,5 miljoen klanten van de Commonwealth Bank gemakkelijker kunnen gaan toetreden tot de markt. Ze kunnen niet alleen gemakkelijker toetreden, maar ze kunnen ook hun positie in de gaten houden via de bankapp van Commonwealth Bank.

De Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies en is ook nog eens de meest toonaangevende financiële dienstverlener van Australië. Het gaat dan om zakelijke financiële diensten, maar ook op alle andere financiële gebieden. Je zal dus kunnen verwachten dat andere banken in Australië de Commonwealth Bank op de voet volgen.

Als het plan succesvol wordt, en er wordt ook nog eens een optie aan de bankapp toegevoegd waarmee consumenten goederen kunnen kopen met behulp van BTC, dan zal een kwart van de Australische bevolking hiermee aan de slag kunnen. De kans is groot dat de andere 75% van de bevolking deze opties ook wel ziet zitten. 

Om geen klanten te verliezen zullen andere banken op termijn dus wellicht meegaan met de ontwikkelingen van de Commonwealth Bank en soortgelijke diensten gaan aanbieden. Commonwealth Bank adopteert cryptocurrencies en mogelijk zal dit andere banken dus aansporen om hetzelfde te gaan doen.

Wat nog niet bekend is over de adoptie van cryptocurrencies door de Commonwealth Bank is de verhouding tot externe wallets. In het rapport van de Australian Financial Review was niet te lezen of klanten hun gekochte Bitcoin kunnen gaan opslaan in een externe wallet. Als deze functie niet wordt toegevoegd, dan kan dit de ontwikkeling van de bank op het gebied van cryptomunten in de weg gaan zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=wj2d0J5e0og

Plaats een reactie