Boston Consulting Group voorspelt crypto adoptie versnelling en één miljard cryptogebruikers tegen 2030

De Boston Consulting Group (BCG), een wereldwijd management adviesbureau, heeft voorspeld dat er een crypto adoptie versnelling zal komen. Deze crypto adoptie versnelling zal vooral gedreven worden door zowel kleine als institutionele beleggers. In een op 22 juli 2022 gepubliceerd onderzoeksrapport stelt de groep onderzoekers dat de versnelde crypto-adoptie ervoor zal zorgen dat de sector tegen 2030 ongeveer één miljard gebruikers zal herbergen.

Crypto adoptie in vergelijking met groei van internet

In een nieuw rapport dat op 22 juli 2022 verscheen, vergelijkt BCG de adoptie van crypto’s met de groei van het internet in de jaren ’90. Uit het rapport blijkt dat beleggingen in traditionele activa domineren nog steeds de portefeuilles van kleine beleggers. Met name de nationale en regionale marktpenetratie van grote crypto exchanges zal de groei aanjagen.

Het bedrijf voorspelt dat Noord-Amerika de crypto adoptie zal leiden. Dit omdat het land de meeste investeringen per gebruiker heeft. De gemiddelde gebruiker in Noord-Amerika houdt $18K, of ongeveer 0,3% van zijn vermogen, in crypto.

crypto adoptie versnelling

Crypto blijft traditionele activa nog steeds achter zich in portefeuilletoewijzing

Vijf jaar geleden steeg het aantal crypto toepassingen van 800 naar 10.000. Initial Coin Offerings, waarbij de custom governance tokens van een cryptobedrijf verkocht worden om kapitaal op te halen, beleefden een hausse in 2017 en gaven geboorte aan veel crypto exchanges die vandaag het handelsvolume domineren, zegt het rapport.

Alhoewel er een crypto adoptie versnelling wordt verwacht, blijven de investeringen in traditionele activa crypto-investeringen overtreffen. BCG schat dat 0,3% van het totale vermogen van gebruikers in crypto wordt gehouden, tegenover 25% in aandelen. Institutionele investeringen in de ruimte zijn fragmentarisch geweest, waarbij durfkapitaal- en hedgefondsfirma’s de adoptie leiden.

Tussen het vierde kwartaal van 2020 en eind 2021 bedroegen de institutionele investeringen in crypto in totaal $ 70 miljard. Tesla, Block, en Michael Saylor’s MicroStrategy zijn opmerkelijke bedrijven die in crypto investeren. Betalingsverstrekker MasterCard wil het mogelijk maken om direct aankopen in cryptocurrency te doen zonder omzetting in fiat geld.

Maar ook banken doen tegenwoordig ook mee, ook dit zorgt voor een crypto adoptie versnelling. JPMorgan Chase bank pionierde met een BTC fonds en werkt aan de ontwikkeling van blockchain activa. Morgan Stanley begon in maart 2021 vermogensbeheerklanten blootstelling aan bitcoin fondsen aan te bieden.

Toenemende uitbreiding van cryptobeurzen zal de crypto adoptie versnelling stimuleren

BCG suggereert dat een toenemende marktpenetratie van cryptobeurzen de sleutel is tot de crypto adoptie vernelling. Omdat ze belangrijkste aanjagers van crypto adoptie versnelling zijn, hebben cryptobeurzen consolidatiefases doorgemaakt.

Veel van de cryptobeurzen hebben zich gevestigd in ontwikkelde landen door de lagere kosten die het dominante marktaandeel met zich meebrengt. Agressieve fusies en overnamestrategieën hebben grote offshore beurzen zoals FTX naar onshore zien verhuizen in ontwikkelde landen zoals Japan, waar FTX Liquid, een relatief kleine speler, overnam.

Regionale penetratie en consolidatie kwamen ook tot stand door bedrijven die regionale producten aanboden om een markt te vestigen in een specifieke regio zoals Azië-Pacific. Bedrijven als Binance hebben de potentie om lokale beurzen te verdringen. Dit dankzij hun wendbare productontwikkeling en robuuste platforms met de mogelijkheid om grote handelsvolumes te verwerken. Binance, een leider in spot- en derivatenproducten, is herhaaldelijk in conflict gekomen met regelgevers omdat ze ongereguleerde derivatenproducten aanbood.

FTX wacht op goedkeuring van de Commodities and Futures Trading Commission om onbemiddelde handel in derivatenproducten aan te bieden, terwijl het zijn voetafdruk in de V.S. wil uitbreiden.

Noord-Amerika loopt voorop

BCG verwacht dus een crypto adoptie versnelling, maar BCG verklaarde echter ook dat de adoptie beïnvloed zou worden door verschillende geografieën, waarbij Noord-Amerika voorop zou lopen. De regio is momenteel de meest geïnvesteerde sector, met een gemiddeld bezit van crypto van ongeveer $18.000. Op dit moment zien we dat in Afrika het minst in crypto wordt geïnvesteerd. Hier bezit men gemiddeld $190 aan crypto.  

Ook vermeldde het rapport dat de huidige crypto adoptie traag verloopt in vergelijking met andere beleggingsproducten zoals aandelen, private equity allocatie door financiële instellingen en betalingstechnologieën

Slechts 0,3% van individuele rijkdom wordt in crypto gehouden

Naast de crypto adoptie versnelling, gaf BCG ook inzicht in crypto rijkdom door te stellen dat momenteel slechts 0,3% van de individuele rijkdom in digitale activa wordt aangehouden. Dit tegenover 25% in aandelen.

Het rapport gaf ook aan dat particuliere beleggers momenteel meer crypto bezitten, maar dat de crypto adoptie door instellingen ongelijkmatig geschiedt. Opvallend was dat BCG hedge funds en venture capital firma’s aanmerkte als de meest bereidwillige instellingen die van plan zijn cryptocurrencies te gaan gebruiken.

In het algemeen benadrukten de onderzoekers dat de cryptosector ondanks de recente inzinking van de markt een blijvertje is, waarbij de top tien activa zich de afgelopen jaren hebben gevestigd. Tenslotte wees BCG erop dat de toenemende institutionele investeringen in crypto een ander teken is van het bullish sentiment rond de sector. Of de verwachte crypto adoptie versnelling zal leiden tot 1 miljard crypto gebruikers in 2030, moeten we daarom nog maar eens zien.

Plaats een reactie