Upper East Dental Innovations biedt crypto betalingsmogelijkheden

Upper East Dental Innovations, een chique tandheelkundige kliniek in Manhattan, New York, accepteert nu Dogecoin, Bitcoin en Ethereum. Het beweert de eerste tandartspraktijk in het hart van de “Big Apple” te zijn die een crypto betalingsmogelijkheid biedt. Er zijn echter al verschillende tandartspraktijken in de Verenigde Staten die crypto betalingsmogelijkheden aanbieden. Bovendien bestaat er al een industrie specifieke cryptomunt die Dentacoin heet. 

Crypto betalingsmogelijkheden voor kronen

Dr. Sharde Harvey, de tandarts die eigenaar is van Upper East Dental Innovations en het team van artsen leidt, beweert dat ze een groot voorstander is van moderne technologieën. Ze ziet cryptocurrencies als de volgende fase in de evolutie van geld en beweert dat ze goedkoper, sneller en efficiënter zijn dan fiat valuta.

De tandheelkundige kliniek biedt een uitgebreid scala aan cosmetische en restauratieve tandheelkundige diensten. Zijn eigen Galileos 3D beeldvormingssysteem doet een uitgebreide diagnose door panoramische en cefalometrische beelden te genereren.

Op zijn website gaat Upper East Dental Innovations er prat op dat het zijn cliënten tijdens hun lunchpauze een permanente kroon kan aanbieden, in plaats van dat er meerdere bezoeken nodig zijn zoals bij de meeste van zijn concurrenten. In feite is Dr. Harvey de eerste tandarts die kronen op dezelfde dag toepast.

Upper Eeast Dental Innovations crypto

Meerdere tandartsen bieden crypto betalingsmogelijkheden

Blockchain technologie blijkt een zeer veilig, gedecentraliseerd medium te zijn voor het uitwisselen van valuta, dat nu omarmd wordt door grotere financiële instellingen (bijv. JP Morgan Chase, Citibank, Mass Mutual). Ook zien we dat steeds meer bedrijven crypto betalingsmogelijkheden bieden richten hun klanten.

Wanneer het in een individuele crypto-wallet bewaard wordt, is het minder een doelwit voor potentiële hackers dan grotere, gecentraliseerde financiële instellingen en makelaarskantoren. Ook zien velen het als een geweldige indekking tegen inflatie, zodat zuurverdiend geld dat je gedurende je leven verwerft minder kans loopt leeg te lopen door beslissingen van de Federal Reserve.

Om al deze redenen wil ook Lakeway Cosmetic Dentistry deze valuta graag bruikbaar maken voor elke tandheelkundige ingreep. Lakeway Cosmetic Dentistry accepteert Bitcoin of Ethereum voor elke tandheelkundige behandeling die met gewone valuta (USD) betaald kan worden. Als je bijvoorbeeld uit eigen zak betaalt, of als je verzekering niet de volledige kosten van de behandeling dekt, kan het restant met cryptocurrency betaald worden.

Betalingen gebeuren snel en gemakkelijk met crypto-wallet, zoals Binance of Coinbase, die een uitwisseling van cryptocurrency van smartphone tot smartphone mogelijk maken met een eenvoudige scan van een QR-code. Bovendien is Bitcoin sneller om mee te betalen; geen 2-3 dagen meer wachten tot betalingen verwerkt zijn.

Terwijl Dogecoin 83,31% is gedaald ten opzichte van zijn door hype gedreven all time high, is het er op de een of andere manier in geslaagd zijn relevantie te behouden, nu meer handelaars bereid zijn het te accepteren.

Tand crypto betalingsmogelijkheden

Herinner je je Dentacoin nog?

Sommige tandartsen accepteren al jaren cryptocurrencies. Terug in 2013 bood een Poolse tandheelkundige kliniek al de mogelijkheid om de tandheelkundige behandelingen met Bitcoin te betalen. Indertijd was dit uitzonderlijk omdat crypto nog relatief nieuw was.

In 2017 was er een zogenaamde ‘initial coin offering’ (ICO) explosie plaats. Voor verschillende sectoren werden er specifieke coins op de markt gebracht. Zo werd ook Dentacoin gelanceerd, dit is een industrie specifieke munt voor tanden.

Dentacoin (DCN ) is een blockchain oplossing voor de wereldwijde tandheelkundige industrie. Het ontwikkelt een nieuw tandheelkundig ecosysteem met de volgende doelen:

  • Preventieve tandheelkundige zorg betaalbaar maken voor mensen met lagere kosten en/of zonder particuliere verzekeringen;
  • Mensen helpen hun gewoonten op het gebied van mondhygiëne te verbeteren via een speciale app – Dentacare;
  • Marktgegevens verschaffen over de meningen/behoeften van patiënten via DentaVox enquêtes;
  • De infrastructuur leveren voor vertrouwde en gedetailleerde feedback van patiënten, zodat tandartsen zich kunnen verbeteren – Dentacoin Trusted Reviews;
  • Alle betalingen beveiligen en vergemakkelijken en tegelijk de transactiekosten verlagen via een industrie specifieke cryptocurrency (Dentacoin) en de Dentacoin

In een korte tijd wist het snel aan tractie te winnen, waarbij de marktkapitalisatie miljarden dollars bereikte. Na een piek van $ 0,6575 stortte de cryptocurrency voorspelbaar in de vergetelheid. De huidige koers van Dentacoin bedraagt €0.00001151.  

https://www.youtube.com/watch?v=VHaZ24CUS08

Plaats een reactie