Wie zijn momenteel de 3 grootste crypto investeerders?

In een eerder artikel is al aangegeven dat de bitcoin nogal aan het verdwijnen is op de beurzen. Een hoop handelaren hebben er geen vertrouwen meer in, terwijl aan de andere kant een aantal lange termijn crypto investeerders hier nu goed gebruik van maken, want ze hebben nog wel degelijk het geloof in een stijging van de waarde. Dan is de volgende vraag: wie zijn dit precies?

Allereerst is het goed om te weten dat het aantal bedrijven dat investeert in crypto over het algemeen, al vrij divers zijn. Zo heb je uiteraard één van de bekendste en dat is Tesla. Het populaire bedrijf van Elon Musk, waar hij bitcoin accepteert als betaalmiddel. Vervolgens heb je het veel besproken softwarebedrijf genaamd MicroStrategy en over dit bedrijf lees je hier meer over.

MicroStrategy

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, is MicroStrategy op dit moment het bedrijf dat het meeste investeert in bitcoin. Wel is het zo dat je hierbij de exchanges achterwege laat. Het is ook niet zo gek dat MicroStrategy weer bovenaan komt te staan, want het is de tweede keer deze maand dat ze een aankoop hebben onthuld.

MicroStrategy toont altijd op hun website aan waar ze mee bezig zijn. Elke stap die wordt gezet met bitcoin wordt daar weergegeven. In een recentelijk document dat naar voren is gekomen, laat het bedrijf weten ongeveer 16.130 BTC bijgekocht te hebben.

Michael Saylor is de oprichter van MicroStrategy en eigenlijk doen ze sinds 2021 al grote investeringen. Het is dus niet iets nieuws. In een formulier dat was ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission stond dat MicroStrategy per 29 november maar liefst 174.530 bitcoin bezit. Dit is berekend samen met alle dochterondernemingen. Het heeft even geduurd voordat ze tevreden konden zijn, want pas sinds eind oktober werd Saylor pas winstgevend. Zonder de bitcoin aankoop van november mee te rekenen, laat Saylor in een overzicht al zien dat MicroStrategy een ongerealiseerde winst heeft gemaakt van $1,2 miljard.

crypto investeerder

Wie is de volgende grote crypto investeerder?

Volgens Bitcoin Treasuries is de eerstvolgende partij de bitcoin miner Marathon Digital (MARA), maar dat bedrijf heeft tot op vandaag de dag 13.726 BTC. Nogmaals, hier worden alle crypto exchanges niet bij berekend. Als je dan weer kijkt naar wat CoinGlass laat zien, hebben Binance en Coinbase nu bijvoorbeeld 501.897 BTC en 441.218 BTC. Ook heeft Grayscale maar liefst 624.947 BTC in zijn GBTC-beursfonds, maar deze coins zijn van een hoop verschillende investeerders.

Een GBTC-beursfonds staat voor Grayscale Bitcoin Trust. Het is een beursfonds dat is gemaakt om beleggers meer inzicht te geven in de prijsbewegingen van bitcoin zonder dat ze ook echt de cryptocurrency zelf hoeven te kopen en op te slaan. Je zou het dus eigenlijk een beleggingsinstrument kunnen noemen dat erg handig is voor een heleboel investeerders. GBTC wordt beheerd door Grayscale Investments. Dit is een dochteronderneming van Digital Currency Group. Investeerders kopen vrij gemakkelijk aandelen van dit fonds, maar goed om in je achterhoofd te houden, is dat de waarde hiervan niet altijd hetzelfde is. Het kan soms verschillen van de echte marktprijs van bitcoin.

2024

Wat brengt het volgende jaar? De grote investeerders zijn in ieder geval nog lang niet klaar, want ook voor 2024 is bitcoin naar schatting de populairste crypto.

crypto investeerder 1

Bitcoin heeft een beperkte totale token supply van 21 miljoen Bitcoins. Om die reden wordt het ook vaak ‘digitaal goud’ genoemd. De token is schaars. Vooral door deze functie willen grote asset managers, zoals BlackRock, een Bitcoin ETF op de markt brengen. Het verlangen hiervoor wordt daarbij gesteund door de aankomende Bitcoin halving in 2024. Eerder is er namelijk al gebleken dat de Bitcoin koers wellicht erg kan stijgen na een halving.

Mocht je dan wel nog even aandacht willen besteden aan de Exchange, zie je dat Binance Coin (BNB) ondanks dat ze het nu al een tijdje even lastig hebben, toch nog de grootste crypto exchange ter wereld zijn. Met een koersdoel van $520 in gedachte, kunnen ze je nog weleens verrassen het aankomende jaar. Mocht je het nog niet weten, BNB wordt gebruikt voor transactiekosten op het Binance platform en heeft meerdere toepassingen binnen het gehele Binance-ecosysteem.

Uiteraard zijn het niet alleen de grote bedrijven die lekker hun gang kunnen gaan, want mocht je interesse hebben, kan ook jij zo snel mogelijk met crypto aan de slag gaan. Bitvavo is hier het perfecte startmiddel voor. Het is een erg toegankelijk platform en dus perfect voor beginnende investeerders. Ontdek de wereld van crypto samen met Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie