Crypto koersen herstellen langzaam na flash crash

Op 7 september 2021 vond er een flash crash plaats in de koers van de Bitcoin. Deze flash crash zorgde ervoor dat de waarde van de cryptomunt daalde met maar liefst 10.000 USD. Mogelijk is de prijsdaling verbonden aan de adoptie van BTC als wettig betaalmiddel in El Salvador. Momenteel ontwikkelt de Bitcoin koers zich weer op een positieve manier. Ook andere crypto koersen herstellen langzamerhand. Toch zijn veel handelaren op de cryptomarkt nog druk op zoek naar de precieze verklaring van de flash crash. Daarnaast zijn er ook verschillende speculaties over het herstel van de BTC prijs. Bitcoin-on-chain analist Willy Woo liet weten dat het grootste deel van de crash voornamelijk plaatsvond op de derivatenmarkt.

Crypto koersen herstellen moeilijk

De daling van de BTC prijs heeft ook het vertrouwen in andere cryptocurrency munten geschaad. De prijs van verschillende altcoins is de afgelopen dagen ook flink gedaald. Onder deze altcoins valt de populaire cryptomunt ETH. Verschillende experts hebben analyses uitgevoerd op hoe de crypto koersen herstellen gedurende de laatste uren. Uit hun analyses blijkt dat de koers van zowel de Bitcoin als de altcoins moeite hebben met herstellen na de flash crash van de BTC koers. De koers van de meeste altcoins is gedaald met meer dan 10%.

Momenteel ondervinden de verschillende cryptomunten elk een eigen weerstandsniveau. Het is alsof de koers van deze munten over een drempel heen moet stappen om zich verder te kunnen ontwikkelen. De volgende weerstandsniveaus zijn bereikt:

  • De populaire ETH munt bevindt zich momenteel op een drempelwaarde van USD 3.400. Wanneer de prijs van deze cryptomunt boven de USD 3.500 stijgt zal het herstel zich snel bevorderen. De volgende drempel voor de ETH koers ligt rond de USD 3.650.
  • De ADA koers ligt momenteel vast rond een weerstandsniveau van USD 2,35. Als de prijs deze drempel over is zal deze zomaar een waarde van USD 2,65 kunnen gaan bereiken.
  • De koers van Litecoin hangt momenteel vast rond een drempel van USD 180. Een prijs boven de 188 dollar zal de cryptomunt weer wat extra ademruimte geven, wat de ontwikkeling van de prijs zal bevorderen.
  • De DOGE koers heeft moeite om te blijven hangen boven een drempel van USD 0,250. Een flash crash in de koers zal plaatsvinden als deze zakt onder een waarde van USD 0,242.
  • De XRP koers zal moeten stijgen tot een waarde van USS 1,05 om het hoofd boven water te kunnen houden. De grootste drempel voor deze koers ligt rond de USD 1,12.

Crypto koersen herstellen na flashcrash

Bitcoin koers herstelt door regelgeving en institutionele adoptie

De flash crash die heeft plaatsgevonden in de koers van de Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat de prijs flink is gedaald. Voor de flash crash bevond de BTC koers zich rond een waarde van USD 51.000. Echter, de correctie die volgde heeft de waarde doen dalen tot een prijs van slechts USD 47.000. Dit is lager dan het recente minimum van USD 29.400 op 21 juli 2021.

De oorspronkelijke hoogte van de Bitcoin prijs werd bereikt door een toename van institutionele adoptie. Onder andere de uitspraken en acties van Elon Musk hebben de BTC prijs in het verleden flink doen stijgen. Doordat meer bekende bedrijven en beleggers BTC gingen kopen trok de cryptomunt meer aandacht. Er kwam meer vraag naar de Bitcoin. Hierdoor steeg de prijs maar door. Uiteindelijk bereikte de prijs van de Bitcoin een hoogtepunt op 14 april, met een waarde van maar liefst USD 64.800.

De recente flash crash op de Bitcoinmarkt heeft de koers van deze cryptocurrency flink doen dalen. Gaan de crypto koersen herstellen? Kan  er wellicht een nieuwe all-time high worden bereikt? Deze vraag over hoe en wanneer de crypto koersen herstellen houdt velen bezig en kunnen we natuurlijk nooit met zekerheid beantwoorden. Echter, we kunnen wel stellen dat de ontwikkeling van de BTC prijs de goede kant op gaat. De Bitcoin, en andere cryptocurrencies, worden weer populairder in verschillende landen, bij verschillende bedrijven en bij verschillende investeerders. Dus, ja we kunnen verwachten dat de crypto koersen herstellen. 

Als de centrale banken niet te veel macht grijpen binnen de wereld van cryptocurrencies dan is de kans groot dat de Bitcoin zich weer gaat herstellen tot een prijsniveau dat zal liggen rond de USD 50.000. Echter, de evenementen waarbij de Bitcoin betrokken raakt in de toekomst zullen bepalen of de koers een nieuwe all-time high gaat bereiken. En hopelijk zorgt een stijging van Bitcoin ervoor dat ook andere crypto koersen herstellen en dat we deze flash crash snel kunnen vergeten, net alsof er niets gebeurd is. 

https://www.youtube.com/watch?v=JYxT8amyRBo

Plaats een reactie