Crypto mining in Kazachstan zorgt voor tekort aan energie

Kazachstan is een land wat steeds meer betrokken raakt bij de ontwikkeling van de wereld van cryptocurrencies. Vooral de industrie voor crypto mining in Kazachstan wordt steeds groter. Mede hierom werkt het land aan een plan om de capaciteit van de energieproductie te vergroten.

Energie verbruik groeit snel

Op dit moment groeit het energie verbruik erg snel waardoor het land kampt met een energietekort. Alleen al in de afgelopen 10 maanden is het verbruik van energie gestegen met maar liefst 7%. Dit is onlangs bekend gemaakt op een persconferentie. Maar hoe kan het dat het energieverbruik zoveel is gestegen?

Dit komt voornamelijk door de enorme groei aan datacenters in het land. Deze centers worden gebruikt voor crypto mining in Kazachstan. Dit is onderzocht en openbaar gemaakt door de minister van Energie genaamd Magzum Mirzagaliev. De cijfers zijn vrijgegeven door KEGOC, de beheerder van het net in Kazachstan. De cijfers zijn erg verontrustend en het bestuur van het land is ervan overtuigd dat er maatregelen genomen moeten worden om een groot energietekort in het land tegen te gaan.

crypto mining in Kazachstan

Voorstellen om de situatie te verbeteren

Uit de cijfers rondom het energieverbruik in Kazachstan bleek dus dat de energieconsumptie flink en significant is gestegen op het moment dat er meer datacenters voor crypto mining in Kazachstan gebouwd werden. Het is niet gek dat het aantal datacenters in het land flink is gestegen. Kazachstan heeft namelijk relatief goedkope energie. Het nadeel is dat de geminde cryptomunten meestal ergens anders worden verkocht, waardoor de winsten die worden gegenereerd door het energieverbruik terecht komen in andere landen.

Wat vindt het ministerie van Energie in Kazachstan van de ontwikkelingen? Het ministerie geeft aan dat zij graag een groot tekort aan energie in het land willen voorkomen. Echter, de ontwikkeling van de cryptowereld vinden zij ook belangrijk. Ze proberen te zoeken naar een middenweg waardoor alle partijen in het land tevreden zijn. Ook vinden ze het milieu belangrijk en zijn ze druk op zoek naar de mogelijkheden van hernieuwbare energiebronnen in het land.

Om het tekort aan energie niet te laten groeien heeft het ministerie een aantal maatregelen bedacht. Deze maatregelen moeten besproken worden binnen diverse departementen van de overheid. Ze zijn met name gericht op het beperken van het energieverbruik door de bestaande datacenters voor crypto mining in Kazachstan en ook de komst van nieuwe farms voor crypto mining in Kazachstan. Ook zijn de maatregelen gericht op de groei van de energiecapaciteit in het land, om zo het tekort weer op te vullen.

crypto mining in Kazachstan.

Crypto mining in Kazachstan wordt duurder

Eén van de maatregelen die is goedgekeurd door de overheid van Kazachstan is een verhoging van de energieprijs voor miners in het land. Hierdoor zal de groei van het aantal datacenters voor crypto mining in Kazachstan beperkt moeten worden, waardoor het energieverbruik door deze sector in het land ook moet gaan dalen. Dit is een manier waarop de overheid van Kazachstan de werking van de energiesector in het land probeert te stabiliseren en een energietekort probeert te beperken. Deze maatregel is onderdeel van een plan dat het land moet redden op middellange termijn. Door dit plan te volgen zal in 2025 het energieprobleem in het land volledig opgelost zijn.

Maar wat zijn de veranderingen in het tarief precies? In het land betalen miners van cryptocurrencies een som van 2,52 in de valuta van het land. Dit is gelijk aan minder dan $0.03 per kilowattuur aan elektriciteit. Maar dit tarief gaat dus veranderen. Er is een stijging van 12,5% in het energietarief voor miners van cryptomunten in Kazachstan. Dit tarief heeft specifiek betrekking tot de genoemde sector en zal geldig zijn tot 2025. Natuurlijk zullen de prijzen voor energie regelmatig geëvalueerd worden en zo nodig aangepast aan het inflatieniveau. Dit zal ongeveer jaarlijks plaatsvinden.

In augustus 2020 was er ook al een nieuw wetsvoorstel geaccepteerd om de industrie voor crypto mining in Kazachstan te beperken. Bij dit voorstel ging het om een belasting van 15% op de energiekosten voor crypto mining in Kazachstan. Deze wet zal ingaan in 2022 en kon alleen ingaan als de miners in het land officiële registratie en toestemming aanvroegen om aan de slag te kunnen gaan in het land en gebruik te kunnen maken van het energienetwerk in Kazachstan. Bij alle wetsvoorstellen en gekozen tarieven heeft de overheid rekening gehouden met de overige kosten en de winstmarge van de diverse bedrijven die actief zijn op het gebied van crypto mining in Kazachstan.

https://www.youtube.com/watch?v=9w6oGDgvh-8

Plaats een reactie