Crypto Treasuries Report: Bijna USD 12 miljard Bitcoin in handen van 32 bedrijven

Ook al was de mei maand de slechtste maand ooit voor Bitcoin, recente gegevens uit het Crypto Treasuries Report laten zien dat Bitcoin nog steeds populair is bij de grote jongens. De 32 bedrijven hebben samen 325.013 Bitcoin in handen. Dit komt overeen met een waarde van USD 11,7 miljard. Wat Ethereum betreft hebben 11 bedrijven samen 169.279 ETH in handen, met een waarde van ongeveer USD 470 miljoen.

Crypto Treasuries Report: Wie zijn de grootste Bitcoinhouders?

Block.one verschijnt als de grootste houder van Bitcoin met 140.000 Bitcoin in bezit. Het bedrijf wordt gevolgd door MicroStrategy die ongeveer 90.859 Bitcoins bezit. MicroStrategy is al een geruime tijd fan van Bitcoin en voegen steeds meer Bitcoin toe aan hun portfolio. Volgens het Crypto Treasuries Report is het bedrijf met 50 procent gestegen op zijn Bitcoin-investering. De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, is de afgelopen maanden een grote fan van Bitcoin geweest, MicroStrategy heeft Bitcoin periodiek aangekocht en in bezit genomen.

Ook al is Tesla Inc, de laatste tijd veel in het nieuws vanwege de Bitcoin energieverbruik, toch behoort het bedrijf volgens het Crypto Treasuries Report nog steeds tot de grootste Bitcoinhouders, met maar liefst 38.300 Bitcoin in hun bezit. Daar waar het in het eerste kwartaal van 2021 nog een riante winst boekte, heeft het ondertussen een veel kleinere winst gemaakt van 5%. Dit werd met name veroorzaakt door de opruiende tweets van Elon Musk.

Op nr. 4 en nr. 5 in het Crypto Treasuries Report staan Galaxy Digital Holdings en StoneRidge Holdings. Deze grootste Bitcoinhouders bezitten respectievelijk 14.932 BTC en 10.000 BTC. Square valt op dit moment nog net buiten de Top 5, maar dit bedrijf is een belangrijke voorstander van Bitcoin en bezit 8.027 Bitcoins. Onlangs maakte dit bedrijf kenbaar dat het samen met Saylor een Bitcoin hardware wallet gaat lanceren en dat ze gaan investeren in een groene Bitcoin mijnbouwfaciliteit.

Crypto Treasuries report top 6

Naast Bitcoin wordt er ook groots geïnvesteerd in Ethereum

Niet alleen investeerden de bedrijven in Bitcoin, ook investeerden ze in Ethereum. De bedrijven hadden 11.169.279 ETH in handen, dit staat gelijk aan ongeveer USD 470 miljoen. Met name Galaxy Digital is meer gefocust op Ethereum en vooral veel geïnvesteerd in het Ethereum-project. Ze bezitten 98.892 ETH, wat gelijk staat aan USD 275 miljoen. Coinbase heeft volgens de Crypto Treasuries Report ongeveer 31.787 tot zijn beschikking en het Chinese Meitu heeft 15.000 Ether in zijn bezit.

Waarschijnlijk zijn er nog veel andere bedrijven die ook in het bezit zijn van Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Deze gegevens omvatten geen ETF’s en andere activa onder beheer. In de lijst worden alleen die bedrijven vermeld die daadwerkelijk crypto op hun balans hebben staan, exclusief activa onder beheerde, ookwel AUM. Als ook deze bedrijven zouden worden opgenomen in de lijst, dan zouden de aantallen aanzienlijk stijgen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de vermelde gegevens in het Crypto Treasuries Report enkel schattingen en benaderingen zijn. Niet alle bedrijfsinformatie wordt publiekelijk bekend gemaakt door de beursgenoteerde bedrijven.

Crypto Treasuries report Ethereum

Bitcoin wordt als legitiem gezien

Op basis van de gegevens kunnen we concluderen dat verschillende grote bedrijven meedoen aan het cryptospel. Er is nu zeker veel meer vertrouwen in crypto dan een aantal jaar geleden. Er is zelfs een tijd geweest dat bedrijven niet eens wouden overwegen om te investeren in deze activaklasse.  

Dit is het duidelijkst te zien in hoe MicroStrategy zijn Bitcoin koers veranderde. Daar waar het bedrijf en zijn CEO nooit iets te maken wouden hebben met Bitcoin, behoren ze nu tot de meest fervente supporters van Bitcoin.

De financiële maatregelen die door veel overheden zijn genomen als gevolg van de pandemie, hebben deze bedrijven ertoe gezet om hun beleggingsportefeuille te diversifiëren. Bitcoin wordt namelijk beschouwd als een goede afdekking tegen inflatie. Daarnaast zien ook veel bedrijven de potentiele waarde van gedecentraliseerde apps (DApps) en decentralized finance (DeFi) met name dankzij Ethereum.   

Crypto Treasuries report 32 bedrijven

Grote investeerders goed voor het vertrouwen in Bitcoin en de prijs

Het feit dat veel grote jongens in Bitcoin investeren staat haaks op de eerdere prognoses dat Bitcoin geen toekomst heeft. Daniel Loeb, CEO en mede-oprichter van hedgefonds Third Point onthulde eerder hoe de interesse van institutionele beleggers en grote bedrijven de Bitcoin-prijs heeft opgedreven

De afgelopen dagen is Bitcoin er niet in geslaagd een significante stijging te noteren. De prijs is nog niet in staat geweest om de belangrijkste weerstandspunten te doorbreken. De koers bleven schommelen tussen de $ 35.000 en de $ 37.000. Maar een groot aantal experts denken dat Bitcoin nog enorm in waarde kan groeien, zo ook Cathie Wood. 

https://www.youtube.com/watch?v=b5pQQnAtTfk

Plaats een reactie