Crypto voorspellingen voor 2022: wat kunnen we verwachten?

Het jaar 2021 bracht veel mooie crypto ontwikkelingen met zich mee. Nu 2022 nadert worden er steeds meer crypto voorspellingen gedaan over de ontwikkelingen die de cryptomarkt aankomend jaar te wachten staan. De crypto voorspellingen worden gedaan door verschillende leiders uit de cryptowereld. Maar wat zijn de huidige voorspellingen voor 2022?

Meer interesse in NFT’s, gaming en het metaverse

Verschillende insiders uit de crypto industrie hebben hun crypto voorspellingen voor 2022  gedaan met betrekking tot mogelijke ontwikkelingen op de cryptomarkt. Naar verwachting zal de interesse in NFT’s in 2022 toenemen. NFT’s zijn een digitale vorm van kunst. Het is een kunstvorm die zich het afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld en welke vele verzamelaars heeft aangetrokken.

De toenemende interesse in NFT’s is een voorspelling voor 2022 die is gedaan door meerdere insiders uit de crypto industrie. Hiermee is het dan ook aannemelijker dat deze voorspelling uit gaat komen.

Justin Banon is de medeoprichter van het bekende gedecentraliseerde handelsnetwerk genaamd Boson Protocol. Ook Justin Banon verwacht in 2022 een toename in interesse en groei van de NFT-ruimte op de cryptomarkt. Volgens hem zal de marktsector exponentieel toenemen en zal er mogelijk een soort sneeuwbaleffect ontstaan.

Uit de cijfers blijkt dat de ontwikkeling van de NFT-ruimte in het afgelopen jaar al gigantisch was. In het begin van 2021 lag de verkoop van NFT’s op ongeveer 64 miljoen USD per maand. Tegen het einde van 2021 ligt de verkoop op ongeveer 1 miljoen USD per dag.

Niet alleen de markt voor NFT’s staat mogelijk veel mooie ontwikkelingen te wachten in 2022. Ook het metaverse zal zich verder ontwikkelen. Volgens Justin Banon wordt de metaverse de nieuwe interface voor digitaal contact tussen individuen. Het metaverse zal zich steeds verder ontwikkelen en de brug vormen tussen de fysieke wereld en het digitale universum.

Justin Banon is niet de enige die crypto voorspellingen voor 2022 heeft gedaan. Ook Don Norbury heeft zich uitgesproken over mogelijke ontwikkelingen binnen de cryptowereld in het komende jaar. Don Norbury is de Head of Studio bij crypto gaming Shrapnel. Hij voorspelt dat de crypto gaming industrie in 2022 nog meer zal groeien.

Volgens Don Norbury wordt de gaming industrie niet alleen populairder maar zal er ook een samenwerking ontstaan tussen de blockchain gaming industrie en de traditionele gaming industrie. Het wordt een uitdagende taak voor ontwikkelaars om deze samenwerking te realiseren, maar Don Norbury heeft vertrouwen dat de samenwerking de games leuker gaat maken.

crypto voorspellingen

Crypto voorspellingen voor 2022

Li Jun, de oprichter van Ontology (ONT), heeft ook voorspellingen gedaan over de mogelijke ontwikkelingen op de cryptomarkt in het aankomende jaar. Li Jun verwacht niet alleen een toename van crypto adoptie in 2022, maar ook een versnelling van de crypto adoptie wereldwijd.

Om de crypto adoptie toe te laten nemen en te versnellen zullen een aantal ontwikkelingen nodig zijn. De traditionele blockchains zijn sterk en vormen de fundering van de crypto industrie. De traditionele Web3 blockchains zullen naar verwachting blijven voortbestaan in 2022, maar er zijn enkele veranderingen nodig om de crypto adoptie te kunnen ondersteunen. Denk aan het oplossen van blokgroottebeperkingen, lage snelheden, netwerkbandbreedte en interoperabiliteit.

Niet alle experts spreken vol lof over de crypto voorspellingen voor 2022. Eén van de experts gaf aan dat we voorzichtig moeten zijn met onze verwachtingen voor aankomend jaar. De stijgende inflatie en de renteverhogingen die daarbij horen kunnen financiële markten wereldwijd op verschillende manieren beïnvloeden. Dit zal de veerkrachtigheid van cryptocurrencies gaan uitdagen volgens Kay Khemani, de Managing Director van Spectre.ai.

Sebastian Markoswsky is de Chief Strategy Officer bij Coinsource, een Bitcoin ATM-provider. Zijn crypto voorspellingen voor 2022 zijn positief en hebben betrekking tot de crypto adoptie. Hij verwacht dat meer landen in het aankomende jaar het voorbeeld van El Salvador zullen volgen en BTC zullen gaan omarmen als wettig betaalmiddel. Naar verwachting zullen vooral Latijns-Amerikaanse en Aziatische landen het voorbeeld van El Salvador volgen.

Volgens Timo Lehes, de medeoprichter van HetFi-platform Swarm Markets, blijft BTC de dominerende cryptocurrency in 2022. Mogelijk zal de marktkapitalisatie schommelen of minder stijgen dan in 2021, maar naar verwachting zal de Bitcoin dominant blijven in termen van marktkapitalisatie.

Plaats een reactie